Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tabea
8067 příspěvků moje polička 05. března 2024 14:49
Reakce na 711990:

Pinot Noir tohle je presne moje nocni mura, ze jeste to pak bude moje vina, ze moje dite zpusobi pad a nasledny zapichnuti lizatka do krku. Pripadne deti bez helmy potacejici se po parku na bruslich, odrazedlech nebo jinejch prostredcich. Mam z toho uplne hysterickej strach, ze do me vrazej, spadnou a prastej se do hlavy, ale bude to podle jejich rodicu moje vina. 

​bez helmy nebo s helmou, která má zapínání ve výšce prsou, nebo sedí na hlavě furiantsky v týle.... zas jsem jich teď dost viděla. Pokaždý nám chuť tomu dítěti nabídnout seštelování...

Offline Kokoska
34790 příspěvků moje polička 05. března 2024 14:51

Tabea já poslední dobou potkala asi 3 mrňata na nějakých koloodrážedlech, helmy jim balancovaly na kulichu, to snad ani nemůže mít nějakou ochrannou funkci.

Offline Potrefenáhusa
38742 příspěvků moje polička 05. března 2024 14:52

Pinot Noir lízátko na trampolíně

Zina tak že jsem po dvouhodinovým čekání u doktora s naším dítětem ve věku vašeho dítěte dostala jako těhotná na 24 hodin holter, už jsem tu psala  

Offline Pinot Noir
29830 příspěvků moje polička 05. března 2024 15:01

711990 Evaeva Potrefenáhusa a přitom to byli takoví zasloužilí rodiče, nejmíň v mém věku, ne nějací dvacetiletí mlaďoši. Prostě nechápu. 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 05. března 2024 15:12

Tabea jo, takovy ty helmy lezici pomalu na zadech jako kapuca. Ale visco, to jsou i dospely. Ted jsem na kole mijela takovou uz hodne starsi pani na silnicce a jako super, ze je v kondici, ale nemela helmu! Mela komplet cyklo obleceni, novy kolo, tretry, ale helmu proste ne. Ja nevim ze to ty lidi riskujou, vzdyt v jejim veku ji staci aby ji vbehlo dite na stezce pod kolo a tu ranu do hlavy proste neprezije. 

Pinot Noir podle me jento zivotni styl, ne vek, co rozhoduje o tomhle:D 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2024 15:14
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2024 15:15

711990 na elektro koloběžkách nemá helmu prakticky nikdo. Přitom klidně jedou po silnici a ještě před nimi stojí dítě 

Offline Karja
44552 příspěvků moje polička 05. března 2024 15:16

Pinot Noir 711990 Podle mě rozhoduje nějaká "praktická inteligence". 

Offline Potrefenáhusa
38742 příspěvků moje polička 05. března 2024 15:17

Karja vysoká škola života?

Offline Pinot Noir
29830 příspěvků moje polička 05. března 2024 15:17

711990 asi jo, ale o nás starých matkách se nejvíc traduje, jak jsme přeopatrné a úzkostlivé.

Offline Potrefenáhusa
38742 příspěvků moje polička 05. března 2024 15:18
Reakce na Pinot Noir:

711990 asi jo, ale o nás starých matkách se nejvíc traduje, jak jsme přeopatrné a úzkostlivé.

​já jsem na to strašně přecitlivělá 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2024 15:19

Pinot Noir tohle bych teda za přeopatrnost nepovažovala ani omylem 

Offline žluťásek
8848 příspěvků moje polička 05. března 2024 15:59

Já přeopatrná jsem šla s dítětem s už jen zvýšenou teplotu a mizející vyrážkou pro jistotu na kontrolu a vyfásli jsme antibiotika, má tu spálu

Takže to bysme měli horečky, vyrážku, zvracení, průjem, streptokok... Co jsme ještě neměli? Bolavý ucho třeba?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2024 16:01

žluťásek nech si, co máte a po jiných radši nepátrej!

Offline Tabea
8067 příspěvků moje polička 05. března 2024 18:20

My měli zatím poslední helmovou diskuzi v neděli. Přišli jsme do šatny, zrovna když tatínek kamarádovi dovolil, aby šel bez helmy. Já nepovolila a dobře tak. Syn blbnul se silničním kuželem a vjel do cesty pánovi, který už nestihl zastavit. Pak syn kňoural, že se bouchl do hlavy, tak jsem mu připomněla, jak by ho asi hlava bolela, kdyby se bouchnul bez helmy. Jsem zvědavá, kdy pojedeme další kolo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2024 18:50

Tabea kdy to začalo? Mně zatím akorát upozorňují, když někdo (i cizí) helmu nemá.

Offline Tabea
8067 příspěvků moje polička 05. března 2024 19:14

Evaeva až tak teď, ve třetí třídě. Ale samozřejmě ostatní sleduje a hlásí prohřešky taky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2024 19:35

Tabea no jo, už je velký, helma je trapná Tady máme nově opravený skate park a když to tam pozoruju, tak kolikrát helmy ti kluci 15+ nemají ani když zkouší nějaké triky. O předškolácích a dětech z první, druhé třídy nemluvě. To se pak těžko spolehnout na to, že on jí mít bude (až tam jednou půjde sám)

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 05. března 2024 20:00

711990 Tabea Jako nevěřily byste, kolik dětí přijde na inline tábor s totálně nesedící helmou, nebo s otráveným komentářem že to teda mají ty děti přetrpět... Celé pondělky jen nastavuju helmy nebo volám rodičům, že musí vyřešit novou helmu. Protože klidně dají dítěti "super kvalitní a bezpečnou helmu od tatínka", ale nějak jim nedojde, že helma na dospělého muže nebude uplně velikostně sedět 5 leté holčičce  

Mě se teď vysmála jedna maminka na hřišti. Syn si hrozně chtěl půjčit jejich motorku, já to zakázala s odůvodněním, že nemá helmu a nemůže. A ona se otočila na svoje dítě a komentovala to "no tak chlapeček je asi nemotornej, když ho maminka nenechá nic vyzkoušet. To aby ho radši zabalila do vaty, viď"? Zamávala našemu synovi a s cca dvouleťákem bez helmy odfrčeli. Jako proč, proč proč... 

Potrefenáhusa já teď prodala 5 párů bot jedné kupující! To mě hodně potěšilo. Dokud jsem měla jen dceru, tak jsem prodávala i oblečení. Měli jsme hlavně Lindex a ten šel dobře. Teď i Lindex a merino posílám kamarádce. Ale na Vinted kupuju v podstatě všechno. Už mám své oblíbené prodejkyně merina, setů oblečení na donošení a tak

Offline Tabea
8067 příspěvků moje polička 05. března 2024 20:04

MPLee já ti to věřím hned. V DE není nošení helmy na kole povinný a podle toho to vypadá.