Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MPLee
3060 příspěvků moje polička 05. března 2024 20:14

A další dotaz na boty - co dáváte dětem na hory? Do Krkonoš, takže žádná vysokohorská turistika, ale zase tu v podstatě bydlíme a jsme tak v terénu často. Ideálně nízké, co nejlehčí a širší v prstech, ale už s trošku lepší podrážkou se vzorkem. Kdyby měly membránu, tak jsou uplně dokonalý. Bohužel ve velikosti 27 jsem toho moc nenašla... Máte někdo vyzkoušené Vikingy nebo dětské Adidas Terrex? 

Offline Lilly_Ku
4580 příspěvků moje polička 05. března 2024 20:16

Tabea zajimavost: uz pred nejakou dobou jsem se pidila jpo duvodech, proc neni helma povinna, protoze mi to prijde jako uplnej no brainer, jakoze jednoduchy trik kterym naprosto zasadne zvysis vlastni bezpecnost, zejmena treba v berlinskym provozu, ja bez helmy vubec nejezdim.

a nasla jsem k tomu nejaky oficialni zduvodneni, kde citovali data myslim z australie nebo novyho zelandu, kde se po uzakoneni povinnosti nosit helmu paradoxne bezpecnost cyklistu snizila. po zavedeni povinnosti totiz cast cyklistu prestala jezdit, cimz se snizil celkovej pocet cyklistu v provozu, cimz padem s nima ridici prestali tak trochu pocitat a zvysila se celkova nehodovost pramenici ze situaci, kdy ridic prehledl cyklistu.

Online 711990
18331 příspěvků moje polička 05. března 2024 20:18

MPLee omg tyhle debilni kecy navic!!!! 

Online 711990
18331 příspěvků moje polička 05. března 2024 20:21

MPLee ja muzu doporucit Keen Ridge flex, zdaj se tuhy, ale po prvnim obuti jsou uplne super ohebny, nepromokavy, ale - kotnikovy a Tonda v nich miva zpoceny nohy. Ale chodi v nich do skolky, na pobyt venku ideal, jsou navic kozeny. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2024 20:22

MPLee keeny, teď mají náhradu za ty Chandler wp a to Tread rover wp. Kluci teda zatím měli jen ty Chandler. Jsem s nimi fakt spokojená, nekloužou, jsou nepromokavé, podrážka měkká, v prstech dost místa a dobře se jim obouvají. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2024 20:24

711990 ty vypadají taky dobře. Zpocená noha je podle mě ze všech bot tohodle typu, když se dítěti trošku víc potí.

Offline Tabea
8313 příspěvků moje polička 05. března 2024 20:35

Lilly_Ku to je zajímavý. Já bydlím ve městě, kde se na kole jezdí fakt hodně. Vsude je pruh pro cyklisty jako část silnice nebo chodníku, případně není na chodníku extra pruh, ale he tam značka, že tam cyklisti jezdit můžou. V práci se ke mě dostanou všechny nehody, a protože tady je pracovní úraz i úraz cestou do a z práce, tak vidím, co to je. Jeden cyklista za druhým. Jeden kolega měl před par lety komplikovaně zlomenou ruku, když mu auto nedalo při odbočování přednost. Minulý týden si přetrval vazy v rameni, protože asi (neví sám jistě) při vyhýbání chodcům zavadil řidítkem o osvětlení. Další kolega o víkendu letěl přes riditka na elektronické. Bylo to jednoznačně vlastní blbostí. První helmu nosí vždy, druhý dneska přijel do práce zas bez helmy. Já bych to uzákonili jako povinnost rozhodně pro děti. 

Online Karja
44977 příspěvků moje polička 05. března 2024 20:40

Dneska přišla dcera s tím, že maminka její kamarádky nechce aby si spolu sedly v lavici. Holky si to plánují už tak nějak dlouho. Jako děti si vymyslí leccos, ale tomuhle věřím, že to má realnej základ. Já nevím, že si to ta máma nemohla třeba nějak vymyslet, předhodit spíš jinou kamarádku nebo to prostě nějak zabalit jinak. 

Offline Lilly_Ku
4580 příspěvků moje polička 05. března 2024 20:42

Tabea ja bych taky byla pro uzakoneni povinnosti, v berline jsem kazdodenni cyklista plus obcasny ridic a kolikrat mi vstavaji hruzou vlasy na hlave, kdyz vidim ruzny dopravni situace. na kole jezdim dost rychle, ale treba absolutne nespoleham na to, ze kdyz mam prednost, ze ji urcite dostanu, vzdycky checkuju, jestli to vi i ten ridic, ze mam prednost. nehodu jsem zatim nemela, ale nekolik dost natesno situaci uz jo.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2024 20:52

Karja to vůbec nechápu, proč to řeší půl roku dopředu a proč to vůbec říká těm dětem. Za tu dobu možná dcera nebo ta kamarádka budou chtít sedět s někým jiným.

Syn si teda taky maluje, jak bude s kamarády chodit do školy (když už tam teda musí ), ale bohužel má docela malou šanci, jak jsme teď zjistili Neštve.mně.to.kvuli.kamosum.ale.te.skole.spis.

Online Karja
44977 příspěvků moje polička 05. března 2024 21:08

Evaeva No ony si to takhle říkají už dlouho, tak možná proto? Nevím no, mě by nenapadlo do toho dětem mluvit. 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 05. března 2024 21:10

MPLee Taky máme ty Keen ridge flex, co doporučovala 711990 a jsem s nimi maximálně spokojená, jenom jsou hodně polstrované kolem kotníku, takže je potřeba obouvání natrénovat.

Offline Pinot Noir
30084 příspěvků moje polička 05. března 2024 21:19

Karja já teda taky moc nechtěla, aby Ríša seděl se svým nejlepším kamarádem ze školky, kdyby šli do stejné školy. Asi bych to učitelce i řekla. Kluk je mimořádně nesoustředěný, pokyny vůbec nerespektuje, i ve školce s ním byl neustále problém. Ve volném čase mi vůbec nevadí, že se kamarádí, ale ve škole jsem nechtěla, aby R. pořád rušil a odváděl pozornost. Jeho máma si podle mě naopak slibovala, že ho Ríša "potáhne" dopředu. Ale samozřejmě bych to neventilovala tak, aby se to dozvěděly děti. 

Offline Potrefenáhusa
39079 příspěvků moje polička 05. března 2024 21:21
Reakce na Jimik:

MPLee Taky máme ty Keen ridge flex, co doporučovala 711990 a jsem s nimi maximálně spokojená, jenom jsou hodně polstrované kolem kotníku, takže je potřeba obouvání natrénovat.

​my jsme k nim dali do školky i lžíci (nosí je v marastu), okoukali jsme je tady od Jimika, kdybych je zkoušela sama v obchodě, tak je nekoupim, protože se do nich zvlášť zpočátku dítě bez lžíce skoro nedá obout. Ale jinak jsou bezva 

Online 711990
18331 příspěvků moje polička 05. března 2024 21:22

Jimik nam s tim pomaha ze ma malou lzici, tak se mu obouvaj nejlip

Pinot Noir Karja hlavne vetsinou maj ty ucitelky nejakej vlastni plan na sezeni, takze bych nemela obavy vubec predem...

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 05. března 2024 21:22

MPLee my kupujeme už několik let Keen hikeport, když se trochu prošlápnou, hezky změknou. Ale jsou spíš na užší nohu, vložka je myslím srovnatelná s froddo, ale nepovolí tolik do šířky jako frodda.

Offline continuity
43687 příspěvků moje polička 05. března 2024 21:22

Karja no já mám podobnou zkušenost jako Pinot Noir.

Nejlepší kamarádka celé vyučování mluví a různě odvádí pozornost od výuky. a navíc ji citové vydírala: když se budeš bavit s tou a tou, tak já s tebou nebudu kamarádit. No tak to do toho tomu dítěti mluvíš, když se v tom plácá. 

Dodnes se kamarádi, ale už si dceru neuzurpuje jen pro sebe. 

Offline DruI
5614 příspěvků moje polička 05. března 2024 21:24

Karja No hele, u nás ve škole prej prvňáčky vždycky po čtrnácti dnech popřesouvají, takže postupně sedí vedle kdekoho, takže ví bůh, jak si budou mít holky možnost sednout.

Online Karja
44977 příspěvků moje polička 05. března 2024 21:28

continuity Pinot NoirJá si ale myslím, že se to má říkat právě trochu jinak, předhodit někoho jiného nebo tak pokud tam není něco zásadně negativního, o čemž teda nevím a nemyslím si to. Já taky nejsem fanda toho kamarádství, ale asi bych to takhle nikdy neventilovala naplno, spíš jsem tak jako zmínila jiné kamarádky nebo řekla, že se třeba ještě uvidí, jak se kdo rozhodne. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. března 2024 21:28

Pinot Noir continuity joj uz sa netesim, ja budem matka z tej opacnej, neziaducej strany :/