Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DruI
5563 příspěvků moje polička 05. března 2024 21:55

Mrakoplas No, jestli na nějaké zklidňovadlo přijdeš, tak se poděl. Já se taky bojím, co bude to naše třeštidlo ve škole provádět. Protože ona se sice soustředit umí, ale jenom na to, na co se jí chce.

A vzhledem k tomu, že malej by měl v září začít chodit do školky, tak očekávám ještě jednu velkou srážku individuality s institucí, o které si nejsem vůbec jistá, že ji moje duševní zdraví přežije

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2024 21:56

Mrakoplas syn teď chodí na odpolední "přípravku" do školy, je to hodina týdně teď v březnu. Docela se mu tam líbí, ale dostali dobrovolný úkol, grafomotoriku. No úkoly budou náš problém

Online Karja
44547 příspěvků moje polička 05. března 2024 21:57

DruIMusíš cvičit kompromisy, říkali v poradně:D. To byla sranda, na jsem to říkala sestře tady asi ne, že to byly rady jak pro 16letou matku nebo někoho s IQ 80, ale já do toho dotazníku napsala že mám vysokou školu:D 

Online Karja
44547 příspěvků moje polička 05. března 2024 22:00

Evaeva Hele dcera den předtím kreslila taťku, tak nakreslila hlavonožce, pak k tomu vyšvihla fakt parádní skicu ,,pinďoura,, fakt jako jsem musela se sambem vypátrat, kde k tomu přišla, protože synovci ji to neučili malovat tak kde...tak jsem si říkala ,,Ježíš to bude v té poradně,,  takže tam vymalovala obrázek na úrovni tak 10 let a i ta psycholozka říkala ,,no dává si hodně záležet, musím říct, že to je hodně pečlive, většinou to děti mají hotové sotva začnu mluvit s rodičem,,. Nakreslila i přesnej účes tatínka, nevhodné partie vynechala...takže taky to vidím na problémy doma, nikoliv v institucí. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2024 22:01
Reakce na DruI:

Protože ona se sice soustředit umí, ale jenom na to, na co se jí chce.

​To znám moc dobře. Syn je hodně soustředěný, ale je problém ho donutit k soustředění na to, co ho nebaví. Což jsou i všechny pracovní sešity, co dělají ve školce. Doma buď staví z lega a nebo litá jak pošuk, klidný je akorát u tabletuJak bude 4 hodiny sedět si neumím představit. (Ale ta učitelka, kterou jsem měla možnost vidět, změnila "lokaci" ve třídě tak pětkrát i u páťáků, tak snad to půjde). Ale prý má širokou slovní zásobu a dobře se vyjadřuje, tak snad to okecá

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2024 22:04

Karja no syn nekreslí detaily, chybí boty, obočí, řasy,... říkali ve školce, vybarvuje zásadně jednou barvou, celé to přečárá, hlavně aby to bylo Pro něj to prostě není priorita, sám říkal, že chce rychle za hračkami. Hlavně, že chodí na výtvarku

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2024 22:06

Karjaúčes Syn kreslí takové ty čtyři čárky kolmo k hlavě, stejně dělá i prsty. Ale prý je super, že už nekreslí panáčka jen z čárek

Offline DruI
5563 příspěvků moje polička 05. března 2024 22:11

Karja Jakože bude kompromisně chodit do školy jenom na polovinu vyučování? ;o) Jako já se snažím, ale ty děti moc nespolupracujou!

Evaeva No, širokou slovní zásobu má ta naše taky, bohužel jak začne okecávat, tak hrozně drmolí a většina lidí jí nerozumí. A u logopedky nevydrží v klidu sedět ani pět minut. Navíc je naše spádová škola dost zaměřená na výkon.

Teda já se přiznávám, že z toho mám opravdu bobky už teď.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2024 22:21

DruI já taky. Nejvíc se teda bojí muž, on měl na prvním stupni problémy. Rozhodla jsem se, že mu nebudu kecat do úkolů, ať je nosí klidně odbyté, to nám, myslím, hodně zlepší kvalitu života. Jsem zvědavá, jak dlouho mi to předsevzetí vydrží Ale.když.bude.muset.fakt.na.necem.zamakat,bude.to.hrozny.boj

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. března 2024 22:23

DruIak som spravne pochopila, vy nikto necvicite logopediu doma? U nas sa chodi k logopedicke tak raz za tri mesiace a denne musime trenovat doma. Ak je dcera taky typ ako starsi, tak ten sa na to dokazal sustredit a spolupracovat len ak zamestnal aj ruky dacim inym. Napriklad sme skladali puzzle alebo lego..

Online Karja
44547 příspěvků moje polička 05. března 2024 22:30

Mrakoplas My cvičíme doma, ale musím to dělat nenápadně nebo jako fakt nenásilně po pár minutách. A ještě formou hry;-). Ale ji to tam baví, takže ráda už to procvičuje doma, myslím, že mezery ve cvičení mám spíš já;-).

DruIOno taky záleží, jakou máte logopedku, my úplně skvělou, tam by vydrželo každé dítě. Ona je taková veselá, strhne pozornost, podle mě tam právě není prostor na nejakou jako ,,nudu či otravu,, je to fakt úžasná osoba. 

Offline žluťásek
8848 příspěvků moje polička 05. března 2024 22:45

Evaeva já jsem synovi už několikrát řekla, že jestli chce mít úkoly hnusné nebo je nechce psát vůbec, tak ať to nedělá, že se kvůli tomu nechci zlobit. Ale že pak musí paní učitelce vysvětlit sám, proč to má načmáraný jak kocour nebo že to nepřinesl vůbec. Tak to ho vždycky zkrotí, nechce si to rozházet, rád je za premianta :-))

Mají nějaké kartičky skřítků, které nosí v penále a paní učitelka je za nedonesene úkoly nebo nějaké zlobeni odebírá a kdo jich nemá na konci týdne nějaký určený počet, dostane pak nějakou výtku do žk nebo co. Moc jsem to nepochopila a ani mi to nepřijde nějak motivační, ale asi to funguje. Zatím o žádného nepřišel, dost mu na tom záleží, aby jich měl plný počet

Offline DruI
5563 příspěvků moje polička 05. března 2024 22:51

Mrakoplas My chodíme jednou za čtrnát dní a vždycky dostaneme nějaký úkol, co máme cvičit doma. Zaměstnávání rukou nám taky trochu funguje, ale blbé je, že ona se vždycky začne víc soustředit na tu rukodělnou činnost a nějaké slovní cvičení se dostane někam na pozadí ;o) Nám teda asi nejlíp zabírá cvičit na procházce, ale musíme vychytat ten správný okamžik, kdy starší není unavená a mladší spí v kočárku.

Karja Já mám taky dojem, že je naše logopedka fajn a jako fakt se snaží. A ono to vůbec není o tom, že by se tam dcera nudila nebo tak něco, ona je asi nervózní a zatímco si s logopedkou povídá, tak víceméně rotuje kolem židle.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. března 2024 22:54

žluťásek on tohle vůbec nechápe a já ho zatím nijak nemotivuju k jedničkám nebo tak. Ty úkoly bere jako hotové, když to rychle načmárá. On teda do školy moc nechce, tak dost vážím slova, abych mu to neznechutila ještě víc. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. března 2024 22:58

Karja tak to mi pri logopedii neslo, musela som mu davat aj pomocky medzi zuby alebo drzat jazyk atd..tam sa to na nenapadnu hru moc uhrat nedalo :D

Teraz cvici logo mladsi a je to tiez boj. Ale to, co nemusi, robi hned a rad! So starsim cvicim veci od pedagogicky a to hned maly pribehne a zacne vytlieskavat slabiky a hrat slovne hry. Ale ked mu poviem, aby mi ukazal trojuholnik, tak zdrhne! A to pribehne starsi a zacne zanho ukazovat. Takze mam plan, malicko manipulativny, ze budem davat ulohy vzdy tomu opacnemu dietatu, od ktoreho ich potrebujem.

Offline Mohučanka
7355 příspěvků moje polička 05. března 2024 23:02

Mrakoplas

Přesně takhle postupoval jeden můj kamarád, když chtěl, aby jeho dítě snědlo večeři...naservíroval si ji pro sebe

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. března 2024 23:04

Mohučanka .sambo si vzdy chysta o jeden chleba viac. Vie, ze mu bude zjedeny. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. března 2024 23:06

Mohučanka jo a nasi vzdy zjedia najviac na ranajky, ked mi ich sambo naserviruje do postele :D

Offline letfenixa
10846 příspěvků moje polička 06. března 2024 03:07

U Lukaska v triede sedia po 6, majú v každom rade spojené 3 lavice vedľa seba a každý týždeň sa o 1 miesto posúvajú. A pani učiteľka si ich presadila podľa seba hneď cez adaptacny týždeň. 

Tie predskolske prac.zosity vypracovaval nerád,  školu miluje a rád si všetko trénuje. 

Včera mi povedal, že na budúci školský rok už na výtvarnú chodiť nechce , viem, že mu nevyhovuje ten free prístup vyucujucej,  miluje režim. 

Offline Potrefenáhusa
38740 příspěvků moje polička 06. března 2024 06:36

letfenixa no já se teď ty sešity snazim dělat s ditetem taky, ale je to fakt děsný, ona to chce buď vybarvovat a jak nad tim stojí s otevřenou fixkou v ruce, už nevnímá nic jinyho nebo ty úkoly úplně bez soustředění jen tak nahodile nacmara....jako moje nervy! Ale naštěstí už chodí na logopedii i ve školce, kde to s ni taky delaj