brrr jj, ale nečekaně hodně lidí dá děcku v první třídě na střední peníze a nechá je si kupovat oblečení.
To si u nás opravdu těžce představuji, já se s nima vypravim do obchodu jen občas, ale fakt trochu postrčit potřebuji.
brrr jj, ale nečekaně hodně lidí dá děcku v první třídě na střední peníze a nechá je si kupovat oblečení.
To si u nás opravdu těžce představuji, já se s nima vypravim do obchodu jen občas, ale fakt trochu postrčit potřebuji.
continuity Prvni tridou na stredni myslis na nejakem osmiletem gymplu jedenactilete deti a nebo po druhem stupni ty patnáctilete? U tech mi totiz to, ze dostanou penize a nakoupi si obleceni sami, nic divneho neprijde. Ja jsem si uz na druhem stupni na zakladce kupovala obleceni sama, z penez, co jsem dostala treba k narozeninam. My jsme s kamaradkama jezdily vlakem do krajskeho mesta a cely den nakupovaly. To byl ten nejlepsi darek, ze jsem si mohla koupit, co jsem chtela. V osmicce uz stoprocentne.
Zuzuli Počkej, tím myslíš, že si koupíš tričko za svoje peníze a podle svého vkusu, nebo že si kompletně nakupuješ celý šatník a ty se rozmyslíš, co potřebuješ? Nebo že ti rodiče řeknou, ok, měla by sis koupit bundu a ty si vybereš a zaplatíš ze svého?
Jinak já se tady snažila z někoho vydolovat, kolik děti dostávají kapesné, ale vlastně se mi to nepodařilo! Už jsem tady vyprávěla, jak dcera byla s kamarádkami oslavit nějaké narozeniny a utratila zhruba dva tisíce, jen následovala partu. A to tam nějaká holka ještě kupovala dárek tatínkovi k narozeninám asi za 1500. U nás je kapesné podmíněné uklizeným pokojem a je v přepočtu cca ty čtyři stovky, pro mladšího polovina. Utrácí to v drtivé většině za sladkosti.
Ovšem syn si už koupil i kladivo ála Thor. ![]()
Garfie dostala jsem penize, abych si koupila bundu a boty. To bylo jeste v dobe, kdy internetove nakupy obleceni nebyly, na malem meste byli akorat vietnamci, malicka prodejna bata, hodne drahy skate shop, nejaka konfekce pro starsi damy obsahujici strakate haleny a kdyz jsem byla na gymplu, otevreli tam aspon takko. Na gymplu jsem byla 2006-2010. Takze jsme jezdili do OC do Plzne nebo Budejovic. V Budejovicich pracoval tehdy muj tata, tak jsme s holkama na zakladce na druhem stupni o prazdninach jezdily vlakem tam, cely den couraly po obchodech, nakoupily v New yorkeru, Kenvelu a tak, a pak nas tata vezl po praci zase domu. Takze my dostaly doma penize, ukol koupit treba dziny, tenisky, ctyri tricka a mikinu a pak jsme si to resily samy. Vetsinou to rodice holek vitali, protoze byli v praci a nemeli na nejake nakupni vylety cas. Jak by to bylo, kdybychom meli nakupak za barakem a nebo objednavali online, nevim. Akorat spodni pradlo nam asi kupovali rodice, to si nejak nevybavuju.
A nebo jsme do OC jezdily na nakupy s mamou, tata s brachou nas tam nechali na cely den a pokracovali nekam na vylet. Ale i na to jsem mela ten nastaveny budget a vlastni penize a mohla jsem si koupit, co jsem chtela.
Zuzuli Ano, v tech cca 14-15 jsem to mela podobne. Treba boty nebo bundu na lyze jsme kupovali s nasima samozrejme. Ale byl to vek, kdy jsem se chtela zacit libit a obleceni jsem chtela podle sveho vkusu. Mela jsem nejake kapesne a dostavala jsem treba od prarodicu za vysvedceni. A presne na chate jsme s kamaradkami jezdily do vetsiho malomesta a vybiraly. Vazne jsem nechodila s mamkou vybirat ocni stiny a rasenku. Ona by se mnou tehdy asi nesla nebo by to hrozne komentovala.
Jos stíny a řasenku jsem si taky kupovala sama, ale boty, bundu nebo kalhoty s mamkou. Z kapesného jsem si koupila sem tam třeba triko, ale ty základní věci platili rodiče a u většiny nákupů byla máma.
Zuzuli tak, že dám dítěti peníze na tričko a mikinu, ať si něco vybere je úplně jiný princip než že mu dám kapesné 2-3 tisíce se slovy: už si oblečení řešíš sám.
Já to teda už teď občas dělám tak, že zajedu někam s dětma, sednu si do kavárny s knížkou a pak to jdu jenom zaplatit, kolikrát se chtějí s mnou i poradit. Ale šatník nejsou schopné si takto vytvořit, jim se všechno zda drahé a klidně si koupí ty boty za 2 stovky v primarku.
Oni samozřejmě ví, kolik jsme zaplatila za jejich boty, ale je to očividně jiné, když ty peníze drží v ruce ony nebo já. Tohle byl původní účel těch dárkových karet, o kterých jsem psala. Chtěla jsem, aby si koupili něco, co už jsem pod stromeček nezvládla a nechzela jsem jim dávat peníze - no tak to celý rok průběžně utrácely za hadříky za 140 a kino.
Další problém je s tou hotovosti, banka jim do 15 let nechce dát limit víc než 500 a já zas nechci aby běhaly s tisicemi v kapse.
Zuzuli tak, že dám dítěti peníze na tričko a mikinu, ať si něco vybere je úplně jiný princip než že mu dám kapesné 2-3 tisíce se slovy: už si oblečení řešíš sám.
Tak tohle byl tenkrat muj sen
Evaevastiny a řasenky vůbec neřeším. Teď dostaly něco v adventním kalendáři, normálně to používají, ale celoročně si to řeší sami.
Kupuji akorat tu pečující kozmetiku, hlavně dražší krémy. Ony si občas přitáhnou nějakou masku.
continuity jo, já myslím, že máte stejný systém, co jsme měly my.
Zuzuli jako můj sen to tenkrát byl taky, ale zároveň jsem u těch velkých věcí chtěla poradit, takže v tom byla spíš moje naivita ![]()
Můžu se prosím ještě vrátit k těm pohybovadlům? Zatím nic nemáme, protože jak už jsme tu psala, bydlíme v docela strmým kopci, ale malý teď začal říkat, že chce kolo, kdykoliv nějaké kolo/odrážedlo/koloběžku potkáme. Po čem mám koukat? Jsou mu 2 a 3/4, my kola nemáme a ani neplánujeme (mně to bohužel zhoršuje problémy s páteří).
Zina Odrážedlo
Zina taky bych řekla, že zatím kolodrážedlo. My na něj mladšímu přimontovali vodící tyč, takže se mi do kopce líp tlačil než jen za záda. To by mohlo být lepší i pro tvoje záda![]()
Zina my máme yedoo tootoo, je fajn, dite teda moc nadsenej cyklista není
helmu máme Abus, tu muzu doporučit, ale jiný neznám
Zina Ja bych koukala po koloodrazedlu, deti maji first bike, podarilo se mi je sehnat nekde v bazaru, za dve novy by to uz byla docela raketa.
Cože je nejlepší na vlhký kašel?
Dneska máme k obědu králíka, tak jsem rovnou udělala Rosťovi ukázku s přednáškou, vzpomněla jsem si na nedávnou zdejší debatu. O prázdninách poprosím tatu o ukázku a přednášku dřívějších procesů.
dzizisketa já zrovna včera premejslela, jestli nepotrebujem belgického obra a nějaký morčata
...ale králíka jen za podmínky, ze nebude na talir
Páčia sa mi Lukaskove správy tatovi a babke ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.