continuity přesně tak. Ony jdou do školy jen tyhlety dvě (a klučik a holka, co jsou uplně mimo v nějakých svých mikropřátelstvích), obavy, že to tam dotáhne moje dcera mezi teda uplně nové děti právě už byly vyřčené, že ona je hlavní iniciátor a bude v tom pokračovat. Ale jako to ta matka pak vzala zpátky, ale prostě už si to pamatuješ. Ale i když není ten iniciátor, tak může svým chováním něco ve škole zapříčinit,...jako fakt blbý celý:D
Vše o těhotenství a dětech
Karja tohle bych predelegovala na učitelku, ať ta matka chce nebo ne.
Karja jestli se opravdu něco děje, tak by to učitelky měly řešit. Lze si i do školky pozvat metodiky prevence.
Syn má ve školce kluka, který ostatním trochu ubližoval, prý má hodně přísného tátu, tak si to asi takhle vybíjel. Teď, jak jsou starší, tak to přešlo do zlobení. Skoro nikdo si s ním prý nehraje, je mi ho popravdě trochu líto. Ale nikdo to nijak extra neřeší, řeší se akorát to jeho zlobení.
Karja a nebo naopak budou rádi, že se znají aspoň ony dvě. No není to jednoduchá situace. Asi bych opravdu promluvila s učitelkami.
Jako pokud budou tendence chtít to ještě řešit se mnou, řeknu NE, učitelky, schuzka ve školce. Ale ona jako z té aktivní učasti obvinuje už jiné děti, my už jsem v té minulosti a doufám, že zustaneme.
Karja :-)) podcast nemam, nicmene tvoje holky mi prijdou jako pohodarky, ty to zvladnou a ja za sebe bych se takove osobe velmi aktivne vyhybala
viktorka_od splavu Jo, to budu hrozně moc:D Já doufám, že to holky zvládnou, ony jsou ted vyspělejší než dřív, chodí do hodně ruzných kolektivů, ke starším dětem, tak snad se tam něco takhle sociálně naučí, aby si uměly poradit.
Karja Já bych to taky asi řešila spíš ve školce. Mě koncentrák poslal na vzdělávací školení team leadra a tam se to vyloučení jedince kolektivem řešilo v jedné té části. Příklady byly že škol a jiných kolektivů, ta školka je teda mazec.
Karja Já bych to taky asi řešila spíš ve školce. Mě koncentrák poslal na vzdělávací školení team leadra a tam se to vyloučení jedince kolektivem řešilo v jedné té části. Příklady byly že škol a jiných kolektivů, ta školka je teda mazec.
Kan No samozřejmě já už budu argumentovat výhradně tím, že pokud je ten problém tak velký, jak ta matka prezentuje, že je záhodno to řešit ve školce. Jako co se tam děje, neděje jako rodiče nevíme, ale subjektivně ta holčička zřejmě něco prožívá, tak at se to řeší, pokud je to až takhle velké. Moje dcera taky večer brečí že nechce do školky, ale pak z ní vyleze, že učitelky jsou hnusný, ono to dětské pojetí situací a prožívání může být ruzné, může to být maličkost, může to být velká věc.
Karja Já si myslím, že tu krizi už máš za sebou a matka si najde jinou oběť. :-) Ale kdyby náhodou, tak jí rovnou navrhni, že si dáte schůzku i s učitelkou a trvej na tom....
Jinak my zrovna ve třídě u syna řešíme podobnou situaci. Moc o tom nevím, naštěstí je to taky v holčičím kruhu, takže jsme úplně mimo. Minulý týden byly jarní prázdniny a nějaké holky se domluvily, že půjdou do Disneylandu. Asi pět holek z vedlejší třídy a dvě z naší. Prostě kamarádky, šly samy, nic oficiálního. No a otec od jedné holky od nás ze třídy napsal do naší rodičovské skupiny (odkud šly dvě děti!) elaborát na téma "mír v duši a pokoj všem a že nepřeje nikomu nic zlého, ať si to jako užijí, ale rád by sdílel lásku a přátelství i mezi dětmi, co nebyly pozvány....no tvl...
A že nabízí jiný termín a ujme se všech dětí, co by chtěly jít....jako chvilku jsem uvažovala, že mu hodím na celý den na krk malýho Garfika, ať si to užije, ale pak zvítězil rozum. Nakonec šla jeho dcera a další dvě holky, ale všichni normální rodiče (=zbytek) si klepou na čelo.
Garfie Já doufám, já se z toho uplně jako nějak vytěsnim myšlenim, a holky at si dělají co chtějí, tady za chvíli můžou chodit samy ven, bez asistence rodičů, kdo se ským bude chtít vídat, tak bude.
Garfie tak to je hustý ![]()
Karja Tak hlavně pokud ta matka nařkla tvoji malou z kolektivní šikany, tak máš právo žádat vysvětlení a hlavně vyřešení situace. Nechápu, že si teda učitelky ničeho nevšimly.
Ty holčičí sympatie a antipatie jsou mazec. Ani jedno z mých dětí nemělo nějaký nepřekonatelný problém, ale obě to dost intenzivně řešily.
Já sama si to ze školy pamatuji. Vyrostou z toho nakonec, ale chce to hodně trpělivosti.
Kan Jo, jako ona to hlavní obvinění pak po našich argumentech stáhla, že je to teda zřejmě jinak. Víš co, učitelky si nevšimnou. Není to celá třída, ale prostě nějaká menší skupina, jestli padne nějaká poznámka, nemusí to slyšet, navíc může takhle kusá znít dost nevinně, učitelky vidí hrající si dítě, nepoznají, že by si rádo hrálo jinde s jinými dětmi, než s kterými zrovna je, navíc zřejmě to nebude denně. To fakt ta učitelka není schopna vypozorovat, to by musela dělat celou pracovní dobu jen to.
continuity já byla jako dítě celkem mimo tohoto, ale pamatuju si takovou skupinku holek a v té čtvrté páté třídě nebyla šance sledovat, kdo s kým zrovna neka![]()
Evaeva U syna to taky neznám, to bude asi vyloženě holčičí, ono taky na fotbálek je potřeba kolektiv. :D
Kan jojo, určitě je to holčičí.
Můj syn teda radši běhá a to si zase vystačí sám ![]()
ja to jako dite nenavidela a ani jako dospela zenske kolektivy vubec nedavam, u dcery se taky nejaka podobna magorina vyskytla a uff, jako v tomhle jsi to Evaeva s klukama vyhrala![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články