viktorka_od splavu víš co, kdyby holky byly stejné jako já a ségry, taky by nás to asi minulo ![]()
Ale jako jo, myslím, že celkově to dětství a dospívání je s kluky jednodušší.
viktorka_od splavu víš co, kdyby holky byly stejné jako já a ségry, taky by nás to asi minulo ![]()
Ale jako jo, myslím, že celkově to dětství a dospívání je s kluky jednodušší.
Karja já myslím, že pokud to učitelka není schopná vypozorovat, pak je to jen úplně běžné hašteření a přelévání sympatií a "vlivu", které se prostě v holčičích partách děje, a nejde o nic, co by se mělo nějak hlouběji řešit. Vyhýbat se dotyčné matce je podle mě nejlepší řešení. ![]()
Pinot Noir Jj, to je můj plán, děti at si pěstují přátelství jaká chtějí, a já zdrhám daleko.
Ja treba jako rodic nepoznam, co je normalni hastereni, a co uz za hranou. Doma taky obcas slycham stiznosti na jednoho spoluzaka, ale syn je skoupy na slovo, tak jsou to jen naznaky, ze kterych nepoznam, jestli je to normalni klucici pomerovani sil, nebo neco horsiho. Chvili jsou kamosi, chvili ne...To je fakt tezke toto. Ale kdyby to syn nejak vic prozival, nechtel chodit do skoly a netesil se na SvP, asi bych to taky mela potrebu resit.
Gatita já tu druhou matku taky celkem chápu. Ale tohle se má vždycky řešit přes školu.
Evaeva Jj, přesně. Gatita Hlavně víš co, to je školka, já bych ty učitelky nepodceňovala, ony opravdu do těch dětských vztahů docela vidí. Ve škole už je to pochopitelně něco jiného. Však už jsem tu myslím vyprávěla, jak byl můj syn šikanovaný v první třídě, nějaký týpek, takové třídní kápo, se mu každý den kvůli něčemu smál+ho následovali jeho kamarádi. Musela mi to říct dcera, protože syn se ani nezmínil.
Garfie myslím, že i ty učitelky na prvním stupni lecos ví. Pak už je to složitější, jak se učitelé víc střídají a taky děti jsou rafinovanější.
Gatita Já ji taky chápu a myslím, že to měla řešit ve školce s pomocí učiteleka ne se týdny a měsíce domnívat, že to dělá nějaká konkrétní holčička a konfrontovat mě v podstatě s dost podpásovými sděleními - že když naše dlouhodobě nechodila, tak ta její konečně pookřáala a chodila ze školky štastná (absence jsou neveřejné, neví kdo všechno chyběl, navíc byly mezi tím prázdiny vánoční, jiný program, prostě spoustu vlivů a žádnej fakt). Jo a když se tohle smetlo ze stolu argumenty, tak začaly nějaké konspirace sahající do prvního školkového roku... Jo, ale nebudu se v tom už hrabat,mně se ulevilo, že jsem to sem napsala a že jsem si stanovila nějaký věci, jak se budu chovat.
Karjato máš naprostou pravdu
Karja jasne, pristup te matky je divny, souhlasim s tebou. Pro rodice je nekdy prave tezke vychazet jen z toho, co mu rekne samo dite. Muze to byt jen detske prehaneni a nejake fantazie, nebo naopak velky problem, ktery se nerozkryje, kdyz neni dite moc sdilne. Garfie Na to si pamatuju, syn to tenkrat nejak pekne vyresil:)
DruI Jo, všimnul, dcera to věděla od něj, jí si postěžoval. A jak si pamatuje Gatita :-) vyřešil to hezky. Já se ho na to ptala a on prohlásil něco ve smyslu, že je to pravda, ale že on ten kluk je takovej jednodušší, takže si z toho nic nedělá (jako syn). Chtěla jsem to řešit s učitelkou na třídních schůzkách, měly být asi týden poté, jenomže mezi tím se stalo, že můj syn a ten kluk zůstali jako jediní dva v družitě dlouho a "zjistili jeden o druhém, že jsou vlastně fajn" (konec citátu
) a začali se kamarádit. Žádní velcí kamarádi se z nich nestali, ale začali spolu v pohodě vycházet a tím pádem i celá ta parta okolo toho kluka.
Ja jsem nedavno ve skolce resila, jestli moje dite nesikanuje jiny dite. Doma totiz Tonda porad vypravel, ze s Maruskou ublizujou Bertikovi. Prakticky popisoval docela detailne jak se ho snazej vysachovat jeste s jednim chlapeckem ze hry a ze mu ublizujou. Rano jsem nabehla do skolky, jestli se neco takovyho deje a ukazalo se, ze je to spis naopak a deti se navzajem proste postuchujou ucitelky o tom vedi a kdyby se delo neco vaznejsiho, daly by nam to vedet. A taky ze moje dite vzdycky popisuje vsecko mnohem dramaticteji nez se to deje...dost barvite nam taky vypravel, jak "s Maruskou radej jako cerna ruka a zlobej" a ukazalo se, ze si spolu zalezou do rohu zahrady a tam si hodinu tise hrajou![]()
Já mladšímu nemůžu věřit skoro nic, má teď takové bájivé období. S kamennou tváří mi sdělí, že ve školce nebyla žádná paní učitelka nebo že tam byl ráno první (chodí skoro na zavíračku)![]()
Jojo, menší dítě se taky dle vyprávění furt s někým pere, zajímavý je, že dost často jsou to předškolní kluci a ona vyhrává:D
Já tohle řešení běžných dětských sporů přes rodiče moc nemusím. Pokud to teda není fakt šikana, ale jen to "Vona mi řekla, že jsem blbá, a tamta řekla, že si s náma nebude hrát a my jsme jí řekly tohle a tamto..." Kdysi přitáhl k nám domů jeden tatínek z baráku holčičku, aby mi řekla, že jí náš kluk a ještě další řekli, že má blbýho tátu. No co já s tím, tak jsem slíbila, že synovi domluvím, což jsem udělala, ale přišlo mi to teda dost... no od toho tatínka blbý, no ![]()
Evaeva normálna matka vie, že deťom nemôže všetko veriť. A potom príde matka stvrtaka, ktorý ubližuje, až sikanuje spolužiakov, zatiaľ čo doma sa prezentuje ako obeť. A tá matka po vypočutí sťažnosti vyhlási "môj syn by mi neklamal", a dietko veselo pokračuje.
Kokoska takže si mu řekla, že blbej je, ale ať to neříká?![]()
Evaeva synovi jsem rekla, ze se o nikom nema rikat nic osklivyho, on myslim uz ani neumel vysvetlit, proc to ty holcice rekli, ja uz si to taky moc nepamatuju. Ona to byla takova vterka, porad za tema klukama lezla, oni ji do svy party nechteli, tak na ne dost casto zalovala. Byli vsichni tenkrat nejak kolem deseti let. A ten tata, ten byl presne z ty kategorie, jak jsme na koleji s holkama rikaly "peknej, ale blbej", tak co ma clovek tomu diteti rict, ze jo ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.