Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 21:16

žluťásek tu mám poznačenú, ešte na ňu nedošlo ale budúci rok asi príde

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. prosince 2021 21:22

Mrakoplas já myslím, že je to od tří let, jsou tam čtyři úrovně, syn zvládá druhou, loni by to ještě vůbec nechtěl dělat, vůbec by nedokázal/nebyl ochotný si vůbec postavit ten začátek podle zadání.

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 21:24

mnum

Jako já mám "open ended hračky" (to jsem se naučila na těch instagramech) moc ráda, taky doma máme duhu a nepravidelný kostky a krabici plnou kamení a šišek a žaludů a syn si s tím hraje často a rád.

Ale stejně dobře se zabaví i s legem, plastovou hasičskou výbavou a ve všech koutcích ozkouší ty tlačítkové hračky.

Všeho s mírou

Nám přinesl Ježíšek Jízdenky, prosím Londýn a už jsme si zahráli a syn pobral pravidla. Hrajeme už pár týdnů dost tu Junior verzi, ale je hrozně nepřehledná. Aby ji mohli hrát i nečtenáři, nasekali do všech měst obrázky a jména měst jsou vytištěna Comic Sans strašný, já se v tom vůbec nevyznám. Ta londýnská verze je kompaktní, má oproti klasickým jizdenkám jednodušší pravidla a je o dost rychlejší, jedna partie tak na 20 minut. Myslím, že s malými školáky už půjde hrát velmi dobře. 

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 21:28

Mrakoplas já ty hry vytahuji jen tak, kdykoliv. Knížky a hry mi přijde, že není potřeba čekat na oslavy, beru to jako didaktické pomůcky a kupuju co se mi líbí a přijde mi, že by mohlo aktuálně zaujmout.

Samozřejmě když za dva týdny bude svátek, tak klidně počkám. Ale přesně, budu čekat tři čtvrtě roku do narozenin a mezitím z toho vyroste. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 21:34

žluťásek dik, uz ji mam rezervovanou u nas je problemem u hrani si se starsi dcerkou nase mala, protoze casu, kdy spi behem dne, je fakt malo a kdyz je pritomna, do vseho leze a bere a jen tu segru rozcili a podnecuje k pouziti nasili... Jinak bychom hraly mnohem vic, takto se k nejake hre dostaneme bohuzel jen jednou za par dnu 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 21:36

žluťásek to hej ale zas keď hrá stojí 30€ tak sa mi to nechce len tak vyťahovať, mám pocit, že si už aj tak myslí, že si môžeme dovoliť všetko a kúpiť na čo ukáže. Knižky kupujem tiež priebežne, malú kartovu hru tiež. Kulišaka si počká do narodenín, to má za tri mesiace. 

Evaeva on už bude mať na jar 5 (bože to kedy ). Nikdy neviem odhadnúť vhodnosť podľa veku, prasiatka sú tuším od troch, hral to už v 2,5 a zvládal, teraz už je to moc ľahké a hra sa len s tými postavičkami. Zato mladší má 2,5 teraz a nie je šanca, že by tu hru pochopil, on je ešte také "teliatko", starší bol vtedy už úplne inde.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 21:39

mnum presne to aj u nás. Mladší nám to ničí, zapatroši komponenty, nie je veľmi kedy hrať. Ale už trochu zvláda Príšerky zo skrine, Ovocný sad a Smolicka. No aj tak to vždy skončí rozhadzanim kariet a panacikov

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. prosince 2021 21:50

Mrakoplas syn je všem věcem musí dozrát. Do teď nesložil žádné puzzle, teď začal a skládá 20 dílků. A tak je to se vším. My ty schody máme po malé ségře, takže jsem ani nehledala jiné alternativy. Líbí se mi ten králík kuk, ale mladší by to ještě nepobral a starší už je moc velký. Jinak on do teď hlavně stavěl, s ostatním začíná až teď

Offline dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 22:22

žluťásek

To týrání sebe samé sledováním dokonalých montessori aj. účtů taky provozuji. Vždycky, když vidím ty dokonale sladěné herny (ne pokojíčky, ale fakt jen místnosti na hraní) s na míru vyrobeným nábytkem pro všechny myslitelné monte pomůcky, musím si říct, že cílem je samostatné dítě. Ne fotogenicke prostředí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. prosince 2021 22:39

dzizisketa mě se ty monte pomůcky hrozně líbí, třeba teď na Lidlu toho měli spoustu za rozumnou cenu, ale moje děti je ignorujíHernu my teda máme taky, ovšem sjednocující prvek je nábytek z ikei a bordel

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 22:43

mnum díky, kouknu se na to! Ale radši to nebudu přehánět Ten příběh s plastovým mobilem je skvělej, úplně to vidím.

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 22:47

dzizisketa já se tím spíš bavím, nebo tak jako těším se z toho, že se jim můžu v duchu ušklibovat. No to určitě, to vám tak věřím

Ale sleduju jeden zahraniční účet, kterej mám fakt ráda, ta maminka dělá se synem krásný věci a umí senzační fotky. Ten chlapeček chodí pořád v odstínech hnědé, žluté a bílé. Jedou hodně waldorf, dřevo, přírodniny, celý dům mají hrozně krásný a jim to nějak věřím. Před časem ale dávala post, kde si kluk hrál s legem a měl jen bílé, béžové, žluté a hnědé kostky a to jsem se teda smála nahlas

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 25. prosince 2021 22:59

žluťásek :-D:-D:-D To s tím legem mě fakt pobavilo.

Tak díky! Rozhodně tedy vím, co zcela ignorovat a nikdy nepoznat.

Offline Tabea
8107 příspěvků moje polička 26. prosince 2021 01:11

MPLee to je ale sladkej vánoční skříteček

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 26. prosince 2021 19:38

Mala dostala k vanocum kuchynku s vybavenim. Prarodice se po domluve nadseme souhlasili, ze ji koupi pod stromecek neco k te kuchynce, vsichni se mnou konzultovali, co kupuji, aby nahodou neco nedostala dvakrat. Kuchynku jsme se vsim vybavenim nachystali s muzem v noci na ctyriadvacateho a mala z ni rano byla uplne nadsena. Porad si tu a ni hraje a vari nam.

Pak jsme ale navstivili prarodice a zjistili, ze ji vsichni koupili jeste dalsi darek, jako prekvapeni... Takze mame tri panenky a tri kocarky a jen jedny se nam podarilo nechat u darcu, dva jsme si dovezli domu. 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 26. prosince 2021 19:48

Zuzuli Ta první část je skvělá.Na kuchyňku se moc těším, chci ji pořídit ke druhým narozeninám. Vybavení bych taky ráda vyřešila s prarodiči. Moje teta už se mnou konzultovala, jaký jídlo má uháčkovat...Má to úplně profi, nemůžu se dočkat.

Kočárky a panenky mě pobavily, ale karmu jsem si zkazila už předem.Dneska syn dostal jako jediné dárky bdvě obludnosti, který nemají využití a vůbec se mi nelíbí, ani to není na hraní... No jako muž mě dost naštval, že utrhl cedulku asi minutu od příchodu domů, obvykle tu všechno leží týden, nebo dokud to neuklidím sama. Jako teď zním jako hrozně nevděčně, ale mě by o moc víc potěšilo, kdyby mu zabalili třeba křupky, fakt si nechci nechat zavalit minibyt věcma, se kterýma si ani nehraje a bude mi to akorát způsobovat tik v oku. Příští rok jim to asi řeknu rovnou.

Offline Jimik
příspěvků moje polička 26. prosince 2021 19:58

Když se tu řešila ta chůze, tak se musím pochlubit junior dnes také vykročil do volného prostoru. Můžu se zeptat Vari kkteré konkrétně ty Freycoo capáčky kupovala? 

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 26. prosince 2021 20:36

Jimik Kupovala jsem model taylor. Mam dobrou zkusenost s eshopem capacky.sk, byl jedinej, kde meli obe barvy i velikosti skladem, vysly i levneji nez treba v  Naboso

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 26. prosince 2021 21:24

Zuzuli ehm, toto vybalila dcera hned po sobě u jedné části rodiny. Zpívají "až já budu velká, bude ze mě selka..." Plus 2 klasicka miminka panenky. Tak hlavně, že pro ní mám k narozeninám tu Lilliputens

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 26. prosince 2021 21:36

MPLee Dcera dostala k narozeninam panenku, ktera me normalne az desi, vypada fakt jak z hororu, takze je uz pul roku bezpecne ukryta ve skrini.