Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Karja
45006 příspěvků moje polička 09. zaří 2026 22:18
Reakce na Evaeva:

Karja vy byste chudinku kočičku chtěli připravit o dovolenou?

​Jako fakt se nesmej, protoze sambo už řekl, že v téhle náladě prostě nikam nejede:D. Ona má dcera strach, že tu po dovolené nebude, minule byla ještě týden pryč poté, co jsme se vrátili a ona je na ní hrozně navázáná no, půl dovolené se na ni už těšila a pak fakt měla tyden doma strach, že už ji nemáme....

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. zaří 2026 22:46

Karja chudinka

Offline Tabea
8355 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 04:07

U nás nejsou družiny navázaný na školy, ale spíš na předškolní instituce, i když i jednu menší družinu máme přímo v suterénu školy. Takže děti po škole často chodí do družiny tam, kam předtím chodily do školky. Takže v první třídě rodiče děti v poledne vyzvednou a převedou do třeba kilometr vzdálené družiny, než jsou děti schopny jít samy. 
Ráno můžou jít děti do budovy školy, pokud je to výslovně nutné, v 7:30 a čekají s dozorem v aule za vstupem. 
Zřizovatel škol je spolková republika, zřizovatel družin většinou město. Takže tu máme před každými prázdninami, při zápisech, rodičovských schůzkách apod. hezkou situaci, kdy škola oznámí, že budou končit dřív a pak se handrkují s městskými družinami, kdo se má postarat o děti. 
Tenhle týden škola oznámila, že první týden budou končit všechny třídy (1. až 4.) v 11:25. Ve středu až pátek je možno přihlásit dítě do nouzové péče ve škole, než budou moci jít do družiny. 
První den končí 2. až 4. třída taky v 11:25, ale učitelé mají schůzi, takže se nemá kdo starat. Načež včera napsala družina, ať si rodiče zařídí hlídání mezi 11:25 a 12:10 (druháci) a 11:25 a 13:00 (3. a 4. třída). Potom je družina ochotna děti převezmout.

Offline Potrefenáhusa
39101 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 06:05

Tabea tvg, tak to je dobry peklo

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2026 06:56

Tabea

A co na to zaměstnavatel, když každý den v poledne na dvě hodiny rodič chybí.

Offline Gatita
8718 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 07:03

Evaeva myslím, ze Tabeakdysi psala, ze tam hodne zen pracuje jen do obeda...

Ale teda musí to byt pakárna! V tomto světle se mi organizace našeho školství jeví na deset hvězdiček z deseti. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2026 07:36

Gatita jo no. Je to vlastně nepochopitelné. "Ženou" matky do práce v 1,5r dítěte, mají systém jeslí... Ale takovou věc jako odpolední program školáka vyřešenou nemají.

Offline Tabea
8355 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 08:06

Evaeva jako do práce tě nikdo nežene, akorát teda máš rodičovský příspěvek jen rok. Respektive 2, když řekneš, že chceš měsíčně půlku peněz. Do tří let ti drží pracovní místo. 
Ja netuším, jak to kdo dělá. Jestli fakt tolik matek dělá jen do oběda. Moje blízké kamarádky ne. Taky by mě to zajímalo. Včera jsem přišla do družiny, když už tam byla jen dcera a zástupkyně vedoucí družiny. K vlastní smůle se zeptala, jak se mám.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2026 08:23

Tabea jasně, ale tak to je ono. Já o tom četla tuhle nějaký článek v souvislosti s tím, jak je to u nás. Že někdy v 90.? letech Německo udělalo velkou reformu, právě že zařídili ty jesle, nastavili ty příspěvky, ale i podporu krátkých úvazků snad, aby matky malých dětí nemuseli zůstávat doma. Tak je docela zvláštní, že ty družiny nikdo neřeší ze stejného důvodu.

Offline dzizisketa
9050 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 08:29

U Rostíka ve třídě měli volby zástupce do školního parlamentu, nejdřív si vybrali čtyři kandidáty a pak volili. Můžou dělat malé přednášky/referáty na témata, o které se chtějí podělit se spolužáky, už měli povídání o džungli a první a druhé světové válce. Na angličtinu jsou rozpůlení a Rosťa má pana učitele.

Myslíte, že mi tohle všechno řekl on? Ne! Dozvěděla jsem se to na schůzkách. On mi tak maximálně řekne, co dělali v družině, než jsem si ho vyzvedla

Offline Tabea
8355 příspěvků moje polička 10. zaří 2026 08:33

Evaeva podle internetu melo v roce 2024 v Bavorsku misto v družině 26,7% dětí ve věku 6-11 let. Nějaký deti ještě chodí do celodenní školy. To je v rámci školy, po vyucovani se přesunou a jsou tam do 16, v patek do 14h. Vyzvednout lze ale právě jen v 16/14h,  o prázdninách mají zavřeno. Jinak mají družiny o prázdninách otevřeno (kromě Vánoc a tří týdnů v létě)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. zaří 2026 08:46

dzizisketa já se nedozvěděla ani tak skvělou věc jako, že malovali moukou

Od mimiňáka mám za jeden den tolik informací, co nemám od starších za celý rok