Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2024 14:43

Gatita my jsme jednu dobu opakovaně četli Alenčinu a Martínkovu čítanku a Honzíkovu cestu, což není ani z mého dětství. Podle mě je to pro ně stejné jako, kdyby si četla něco ze středověku

A co u nás frčí teď od Vánoc je To je metro, čéče. Sice je to naučná literatura, ale podaná jako beletrie.

Offline Myrtila
5315 příspěvků moje polička 12. května 2024 15:03

Pinot Noir Mikuláše jsem nedávno viděla v Kanzelsbergeru a myslím, že i v levných knihách. Jinak jsem nedávno darovala celkem naslepo knihu Městečko od Michaely Fišarové, a měla veliký úspěch. 

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 12. května 2024 15:14

Evaeva to metro taky u nás frčí pořád dokola. Ještě vyšla Pokrok nezastavis, cece. Ta je o historii komunikace, telefony, mobily, počítače, internet... Jsou to pěkně udělaný knížky, i když někdy ty dialogy mi přišly malinko křečovitý. Ale to je v mnoha dětských knihách.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2024 15:40

žluťásek jojo, tu mám v měrky na další vánoce 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 12. května 2024 17:02

Pinot Noir Mikuláše jsem milovala jako dítě, teď jsem ho z nouze nedostatku knih u babičky vytáhla taky a přišel mi celkem ok, až na tělesné tresty - že to dnešní děti moc děsit nemůže

my jsme jako děti ještě hodně žrali Agáta a doktor lupa a pak série Děsivá věda a Děsivé dějiny. Ale jestli to zaujme i dnes, to netuším. 

Offline letfenixa
10856 příspěvků moje polička 12. května 2024 17:06

Tie Deti z Bullerbynu som čítala po chvalach tu, absolútne ma nezaujali.

A Mikuláš je len v češtine, kúpila som ho v antikvariáte, ešte som to necitala.

Offline letfenixa
10856 příspěvků moje polička 12. května 2024 17:10

Dnes v reštaurácii som videla takú typickú scenku. Doniesli jedlo, 2 rodičia, 2 deti. Otec sa pustil do jedla. Mama začala 1 porciu deliť deťom na 2 taniere. Začala jesť aj ona. Po chvíli potrebovala ísť dcérka na wc, tak s ňou išla. Muž medzitým dojedol. Mama jedla ďalej. Na wc potreboval ísť synček, tak išla zas s ním. Potom jedla ďalej. Muž sa dávno nudil, ale teda aspoň nebol na telefóne. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2024 17:41

letfenixa já bych řekla, že dneska už je to spíš atypická scénka, díky bohu.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2024 17:42

MPLee ty děsivé dějiny jsem taky zbožňovala, ale to je pro trochu větší, bych řekla. A ještě jsem žrala správnou pětku

Offline letfenixa
10856 příspěvků moje polička 12. května 2024 18:02

Evaeva zvažovala som, či napísať typická alebo atypická. A mladí ľudia, okolo 30.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 12. května 2024 19:18

letfenixa U nás dítě na poslečných akcích obsluhuje převážně muž, pře má tak nějak vyšší nároky, ale občas jsme z toho všichni vyřízení (vzít si to bohužel moc nedá).
V restauracích vídám zápasit už většinou oba rodiče, ale co tady pořád dost často potkávám, je žena rvoucí do kopce kočárek s dítětem a muž si vykračuje vedle ní. Jako u nosítka, kde je scéna obodobná si říkám, že asi prtě chce být jen u mámy, ale s tím kočárkem už se mi to nezdá. Navíc je to tu docela dlouhý krpál, takže  to rozhodně není žádná relaxační vyjížďka.

Offline Myrtila
5315 příspěvků moje polička 12. května 2024 19:25

Já jsem si za bezdětna kolikrát říkala, když jsem viděla rodinu na výletě, proč ten batoh vláčí žena? No a už to chápu - ten můj je pořád tak nějak předbalený vším potřebným, vím, kde co mám, a manželovi je na záda malý. Tak taky vláčím. 

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 12. května 2024 19:27

Zina u nas to s tim kocarkem tak bylo proto, ze muz je vysokej a kocarek sice mel vysouvaci madlo, ale zrovna do kopce to moc nestacilo a musel se hodne ohejbat, tak jsem to brala na sebe:) a z kopce to bylo jeste horsi:D plus teda ja mam lepsi kondicku

Offline DruI
5574 příspěvků moje polička 12. května 2024 19:34

Zina No takhle, pokud zrovna nejedeme lesní cestou přes kameny a kořeny, tak radši taky vezu kočárek já. Já když jdu bez něj s rukama dole, tak mi otékají. Ale v krosně nosil dceru vždycky muž :o)

Offline Karja
44599 příspěvků moje polička 12. května 2024 19:34

Já mám tu výhodu, že děti chtějí číst nové knížky, nechtějí se vracet, ale docházejí:-D. Takže si píšu Kosprd a telecí, a další mi přijdou docela pro kluky z toho co jste psaly..

.letfenixa Já myslim, že něco podobného by se mohlo stát i u nás, ale fakt, že určitě, hlavně ta malá si nenechá nic od táty a u jídla se hádají, kde budu já sedět....ZinaA všimli jste si, že v 95% případů má na zádech batoh žena? U nás teda taky.-DMyrtila Aha, dopsala jsem a je to tady. No u nás je to asi proto, že můj muž by z toho polovinu věcí vyházel a já už tak toho nosím málo, takže by tam nebylo skoro nic. 

Online Potrefenáhusa
38782 příspěvků moje polička 12. května 2024 19:38

Zina no ale nejhorší je ujizdejici kocar s (řvoucim) miminem a já 20 metru za nima, to bych jenom vzdycky křičela nadávky 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2024 19:53

Potrefenáhusa tak zrovna dneska jsem od mimina takhle záměrně těch 20m zdrhla pak už to teda nešlo, tak mi byl svěřen prázdný kočár a dítě nesl muž.

já teda batoh balím muži. Základní věci pro starší (náplasti, ubrousky a kapesníky) už tam má standardně, takže akorát přibalím jídlo a pití. Já nemám nic nebo kabelku nebo batoh s mikinami, když se nevejdeme k muži. Teď mám teda kočár s těmi těžkými věcmi, ale do kopce ho netlačím. Právě taky nikdy nechápu, proč to (obojí) dělají ty ženy.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2024 19:55

Karja kluci se hádají o tatínka, do toho musím vstupovat, protože muž nestojí o starost o obě děti v restauraci. (Zrovna tam je teda lepší, když nemá na starost nikoho)

Jinak Telecí je holka. Je to o útěku ze školky, to by se u vás mohlo líbitOd stejné autorky (tuším) máme ještě Strašidýlko Stráša, to je taky fajn.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 12. května 2024 19:58

Myrtila tenhle jev pozoruju dlouhodobě i u dvojic, které s sebou děti nemají - žena má baťoh a muž nenese nic....

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. května 2024 20:02

bublifuk možná, že žena potřebuje deštník a svetřík a šminky a chlap akorát mobil