Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10861 příspěvků moje polička 29. května 2024 00:47

Batoh má syn zo Sportissima, dokupili sme podlozku na sedenie, ktorá tam do takeho zadneho vrecka presne vošla, aj plastenku sme dokupili. Nemôže mať waldfuchs, obsluha toho zapinania mu ide až tento rok, aj to nie vždy, takže potreboval zips.

Ja som sa strašne bála eskalatorov, u nás v meste teda nikde neboli, len v Žiline a to som vždy uprednostnila normálne schody. Až keď sme z VŠ boli na exkurzii v Budapešti, tak ma na nich spolužiak naučil jazdiť, lebo inak sa do metra nedalo.

L. sa budú týkať cvičenia chrbta kvôli úrazu, tak to som zvedavá, ako to pôjde. Občas si aj sám spomenie, že chce oko zalepiť, teraz je to ťažšie, keď len leží prácu do školy zatiaľ stále miluje. Už majú prebraty šlabikár, dnešné ulohy zo školy boli, že že čítanie ľubovoľných textov zo šlabikara a fakt mi čítal! 

Offline Tabea
8082 příspěvků moje polička 29. května 2024 04:41

Mrakoplas syn má to plavání jen sám s trenérem? Třeba je to na něj moc dlouhé, aby se zvládl soustředit celou dobu. Nebo chodí na lekce, kde jich je víc a střídají sezení na kraji bazénu s výcvikem?

Offline letfenixa
10861 příspěvků moje polička 29. května 2024 06:50

dzizisketa L. má turistické topánky Crossroad Disco, nosí ich rád, má vyšší priehlavok.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. května 2024 07:31

Tabea chodi sam, skupinove ani neskusam, tam by ho vyhodili hned :) 

A presne, syn v tychto pripadoch potrebuje pauzy, trenerovi to treba vysvetlit. Syn to ma tak, ze raz je celu hodinu v pohode, dalsi krat je uplne roztekany a neprisla som zatial na ten kluc, kedy to bude ako :) Ale chodi tam s nim sambo a s nim je to este tazsie ako so synom. Ale ja uz tuto aktivitu na seba nemozem zobrat. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. května 2024 08:01

Mrakoplas já se teda divím, že se trenér nesnaží mu to víc přizpůsobit. Platíte mu soukromé lekce přece. Že se nedokáže hodinu soustředit, no a, tak holt to půjde pomaleji.

Offline Pinot Noir
29850 příspěvků moje polička 29. května 2024 08:25

Evaeva to taky moc nechápu. Myslela jsem, že třeba nějak narušuje skupinové lekce, to bych chápala, že může být problém, ale když je trenér jen pro něj? To mi hlava nebere, že trenér řekne, že ho nebude trénovat - to měl představu, že vychová olympionika, nebo co?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. května 2024 08:26

Evaeva ten trener je v pohode ale syn tam naposledy asi fakt dost vymyslal a nepocuval. Viem, ake to byva frustrujuce, by som sa na to vyprdla tiez :) A predpokladam, ze sambo mu nevysvetlil jeho "diagnozu". Jako ja som skor nastvana na samba, ze to proste z pohodlnosti vzdal. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. května 2024 08:30

Mrakoplas jasně, ale platíte ho, tak bych čekala, že se posnaží. Že upozornění rodiče, že to to dítě třeba nebaví nebo jak hodiny vypadají, to jo. Ale když je s tím rodič v pohodě, že za tohle dává peníze...

Offline Mohučanka
7361 příspěvků moje polička 29. května 2024 08:38

Evaeva jedině mě napadlo, že ten trenér má narváno a může si vybírat, jinak si to taky moc neumím vysvětlit. 

(Já jsem při studiích doučovala a ke konci, když jsem dostala stipendium, jsem si nechala už jen ty "příjemné" žáky )

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 29. května 2024 08:39

Evaeva Myslím, že za peníze si všechno/všechny koupit nelze. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. května 2024 09:01

Kan tak trénování trochu komplikovanějšího dítěte není všechno 

Mohučanka jo, to jedině 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. května 2024 09:04

Mohučanka ano, ma narvano. Je ich tu malo a deti vela, mozu si vyberat. 

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 29. května 2024 09:10

Kan to nikdo ani nechtel.

Ja mam taky zkusenost. Syn mel paniku z utonuti a jak se krecovite drzel instruktorky, nemohl se logicky nic naucit, za 20 lekci se nikam neposunul. Vyuka probihala v bazenu, kde nestacil. Sama instruktorka rikala, ze to takto nema smysl. I zaplatila jsem soukrome lekce jinde, vysvetlila jsem situaci....prijdu si pro syna a jsou na hloubce, ze je to tak pry lepsi. Syn je sice snazivej, ale ten blok tam takto neprekonal, a byla to spousta stresu, casu, penez a usili...skoro k nicemu. Od toho ty individualky preci jsou, ze ti maji pomoct s nejakym problemem.

Offline dzizisketa
8943 příspěvků moje polička 29. května 2024 09:20

Pinot Noir letfenixa 

Děkuji za doporučení.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 29. května 2024 09:22
Reakce na Evaeva:

Kan tak trénování trochu komplikovanějšího dítěte není všechno 

Mohučanka jo, to jedině 

​Ale očividně to trenéra nenaplňuje ani za ty prachy.

Offline Tabea
8082 příspěvků moje polička 29. května 2024 09:39

Mrakoplas já mám se stížnostmi na nedostatečnou koncentraci bohužel bohaté zkušenosti, ale překvapivě z plavání nikdy. Když byl syn někdy ve 4-5 letech v kurzu, tak vždycky 3-4 děti seděly na rantlu bazénu nebo se ho držely ve vodě a trenér plaval s jedním tam a zpět. Děti se spolu bavily. Teď chodí do klubu na tréninky a tam je asi dost honěji a na vyrušování není prostor. 
Nemohl by Sambo ještě trenérovi vysvětlit situaci a poprosit ho, aby třeba střídal plavání s jednoduššími/hravějšími aktivitami? Vždyť soustředit se 30-40 minut je dost náročný pro každého. 

Online notna
9415 příspěvků moje polička 29. května 2024 09:39

Mrakoplas Nebylo by lepší najít spíš rehabilitaci ve vodě? Nebo nějako lektorku z plavání pro hodně malé děti? Ti by mohli mít lepší přístup, trpělivost. Trenéři asi budou orientovaní na výkon a moc pochopení mít nebudou. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. května 2024 09:44

notna my sme malomesto, som rada, ze je tu vobec plavaren, za takymito vymozenostami by som musela hodinu cestovat

Tabea ano, to by presne sambo mal trenerovi vysvetlit. Verim, ze by to pochopil. Preto som nahnevana na samba, nie na trenera.

Online Karja
44614 příspěvků moje polička 29. května 2024 09:45

notna Mrakoplas Já si taky myslím, že někdo prostě to dětské "vymýšlení" nedává. Holky teda se na každém kroužku zdržely sporadicky, ale někdy ti bezdětní to měli hrozně jako až přehrocené, nechtěli ustoupit ani o píd, měli nějaký koncept té hodiny, kterej chtěli splnit a na ty dětské ruzné štráky nebyli prostě připravení. A to to byly uplně obyčejné kroužky. U nějakého vybraného profi kroužku, kde ty děti závodí ligu nebo tak, to beru. Takže prostě někdo ještě moc neví no. Držím palce, at to nějak vybalancujete.

Online notna
9415 příspěvků moje polička 29. května 2024 10:10

Mrakoplas Aha, tak snad si promluvit s trenérem osobně. Držím palce, ať to vyřešíte