Evaeva Jak se prosím tě jmenuje ta první základní kniha, ted jsem na jejich stránkách a nějak v tom plavu. Myslíš, že mi to pomůže i jako pro holky takhle když jim bude 6 a 5 nebo je to už pozdě?
Vše o těhotenství a dětech
Karja No u nas by pol hodina nemala ziadny zmysel, on aj z tej hodiny cvici max 30 minut, jako keby si to videla, to je fakt zufalstvo. Aj tam som sa uz raz rozplakala (matka placka haha). Fyzio sa myslim ako lekar u nas neda. A aj tak by mi to nepomohlo. Ja tento rok riesim tolko zdravotnych problemov (nastastie nic vazne), ze uz mam na seba minute skoro vsetky dni na lekara a na deti asi polovicu. A to mam stastie, ze mi nasa neflexibilna skolka dovolila ho v tychto pripadoch vodit neskor do skolky. My sme mini firma, dochadzka sa nijak neeviduje, je to na dobre slovo. Takze som asi milion hodin v minuse, lebo nic nestiham :) Teraz som zacala chodit uz pred siedmou do prace, ale to pre mna ako sovu bude neudrzatelne. Najhorsie, ze sambo v tomto vobec nepomaha. A to ma na tom vlastne vytaca najviac.
Evaeva extroverze/ introverze se na druhém člověku pozná skoro nejlíp. Teď jsem si cvične zkusila zařadit muze, já tu metodiku znám, fakt jsem v tom kdysi ležela celé léto, jeho znám 17 let a stejně si úplně jistá nejsem. A to je u něj 2 ze 4 věci úplně jednoznačné, až extrémní.
Právě o tom jsou ty studie, že i když se to testuje testy, tak to u jednoho člověka vyjde 2x pokaždé jinak.
Ale když vám to pomaha, tak v pohodě. Já to psala spíš pro ty, co se v tom nemůžou zorientovat.
Karja já mám tu Milovat nestačí, ta by měla být nejkomplexnější, ale nevím ty další jsem nečetla. První je ta Nejsou stejné. Pozdě určitě není, ale zvaž to. Asi bych spíš začala těmi free věcmi. Ona se fakt dobře poslouchá, ale hůř čte. Každopádně ti tu knihu klidně půjčím, za Zásilkovnu třeba. Je to pěkná bichle![]()
Mrakoplas Tak to tě moc lituju, máš nějakou naději světlou před sebou? Třeba prázdniny nebo tak něco? něco, co ti trochu uleví?
A já nevim, já teda když se před dětma rozbrečim, tak to pomůže, ono ty asertivní matky, jako fakt to na vaše děti pomáhá? Na ty moje, když je seřvu nebo začnu brečet, tak se teprve zajímají oč běží a začnou trochu poslouchat. Ono s těma staršíma klukama to bude asi jiný, ale pokud to není denně, tak to bych si fakt nevyčítala trochu popuštěného zoufalství.
Evaeva Ty jo, já právě raději čtu a ani se mi ty komplikované věci nečtou špatně...podívám se kolik to stojí, pročtu nějaké uryvky a dám vědět.
continuity mně to pomáhá, i když v tom nejsem úplně zorientovaná. Protože tam píše, když něco, tak může pomoct to a to. Když to zjednoduším. Ale já si odnesu něco ze všech těch knížek.
Karja mým dětem je celkem jedno, jestli řvu nebo brečím.
Karja ziadna nadej nie je, ostava uz len jedina istota v zivote..:D
Praveze so skolou to bude este horsie. Uvazovala som nad skratenim uvazku ale zas by som bola akurat v strese v robote, ze nic nestiham.
A ked sa rozplacem pred detmi, mladsi pride a objime ma a starsi? Bez zmeny chovania. On vobec nechape emociam druhych, nema empatiu (co povedala aj psychologicka, aby ste si nemysleli, ze je to len moje hodnotenie), unho trocha zabera len system odmien - kolko budes cvicit, tolko mozes cez vikend pozerat do tabletu.
No ale dost stazovania. Dakujem, ze som si tu mohla ulavit. Nic hrozne sa nedeje, len to na cloveka obcas dolahne a je rad, ze sa ma kde vypisat :) sambo dostal prikaz na kolenach poprosit trenera, aby dal synovi este sancu :D
Mrakoplas Prosímtě, já když se rozbrečím před dětma, tak mladší jde a praští ségru
asi má holt dojem, že je to její vina. Ale teda, že by to některé z dětí přimělo víc poslouchat, to teda nepřiměje.
Držím palce, ať je sambo u trenéra úspěšnej.
Pinot Noir To je skvělý, jak to dneska proběhlo, Viktor to zvládl skvěle a přístup zdravotníků je taky super.
Doufám, že to bude trend a každá další návštěva bude ještě lepší! My jsme dneska zvládli vyšetření na kardiologii, lékař i sestra byli úplně skvělí a měla jsem z toho velkou radost. Ještě před rokem by mi z představy takovýho vyšetření bylo ouzko, taky jsem chodila s obavama, co bude. A dneska zvládá prakticky všechno. Moc doufám (a věřím!), že to u vás půjde stejným směrem.
Mrakoplas No vidíš to, u nás vůbec třeba odměny a tresty nefungují, jim je to uplně ukradený, to bych jim musela zakázat něco jakože fakt oblíbenej plyšák (což je krutý jako a postavený na hlavu). Nedávno byly týden bez pohádek v televizi ("nám je to i jedno"), sliby jsou jim ukradený, ony jsou ještě asi malý, žádné potřeby na hračky nemají velké, na program taky ne, ony jsou nejradši s náma a jelikož neprogram znamená být s náma, tak jsou vlastně spokojený asi...
Evaeva Jo no vidíš, mým ne, ony už poznají, že tady přestává prdel, ale seřvi je u zubaře že jo...Takže jsem je seřvala doma a zejtra jdeme na očkování, řekla jsem, že si to můžou opravit. Jsem zvědavá, jak tato změna přístupu zabere...Já myslim, že to zase zapomene, já ji musim fakt asi seprat před tou poliklinikou ještě...
DruI Naše nejen že poslouchaj, ale jde vidět, že se i nad sebou zamejšlej:-D. Dneska se teda zamejšlely, takovej klid tu nebyl ani nepamatuju....
Karja Naši se nad sebou asi nezamejšlej. Ten mladší teda ještě pořád pořádně nemluví, tak do diskuze nepřispěje, ale ta starší se potom, co ztratím nervy zamejšlí hlavně nade mnou a umíněně hodnotí, co dělám špatně ;o)
Karja já řvu jen v případech extrémního naštvání/vyčerpání, ale s mladším to ani nehne. Je to teda podle mě nějaká forma zamrznutí. Starší nesnáší očkování a koukání do krku teď, takže ho tam táhnu násilím, utíká z ordinace, ale pochybuju, že když zařvu, bude se míň bát. Mně teda překvapivě takové situace do naštvání nedostávají, to nastává úplně jindy ![]()
DruI haha, to je jak u nás ![]()
Karja Naši se nad sebou asi nezamejšlej. Ten mladší teda ještě pořád pořádně nemluví, tak do diskuze nepřispěje, ale ta starší se potom, co ztratím nervy zamejšlí hlavně nade mnou a umíněně hodnotí, co dělám špatně ;o)
![]()
Oni to fakt ještě s temi emocemi moc neumí.
Evaeva Mně to teda přivedlo do stavu mega naštvání a frustrace v jednom, ale ono je utíkání a utíkání. Tohle je už absolutně zoufalý a myslím si, že dcera tak vyvádí, protože si z části prostě myslí, že může a že i tak lépe dosáhne svého a nic nebude, aspon dneska to tak vypadalo
Karja jo, já to nemyslela nějak špatně. Já křičím, když mně ignorují, to mně rozčílí daleko víc. A oni mně vesele ignorují dál
Tohle nějak víc chápu.
U nás z toho ještě nikdy žádná výhoda nebyla, vždycky to proběhlo. No hele, držím ho násilím, on ječí už od zastávky, zdrhá,... ale jen u těch dvou věcí, je z toho evidentně nervózní. Ostatní ošetření zvládá výborně. Tak s tím už dopředu počítám.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články