Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. května 2024 20:52

Potrefenáhusa u nás jich pár bude, nastoupili jako dvouletí. Nebo jsou opravdu sotva tříletí, to si myslím, že celý den někde na výletě by pro ně byl náročný. Ale je jich pár samozřejmě.

U nás jezdí celá školka jednou ročně. Synovec byl letos už na několika, u nich často jezdí jen ti starší. A vůbec nevyužívají možnosti, co nabízí Praha. Prý dnešní děti nezvládají ani jezdící schody, mi jednou říkala učitelka.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. května 2024 20:54

Pinot Noir jo, u nás taky. Mých dětí se to netýká, takže bych taky uvítala, kdyby jeli na celý den. Navíc, jak píšu, reálně jde o dvě hodiny.

Offline dzizisketa
8943 příspěvků moje polička 28. května 2024 20:55
Reakce na Pinot Noir:

​Přesně tak. A jedou luxusním zájezdovým autobusem, většina cestou zpět spí.

​U nás stejně dnes se vrátili v půl čtvrté, svačinu měli z domova, oběd jim učitelky koupily (řízek s kaší a talíře na fotkách byly vymetené) a jeli velkým autobusem, co měl barvu jako čokoláda

Offline Mohučanka
7361 příspěvků moje polička 28. května 2024 21:00

Potrefenáhusa nojo, tak dceři už je 7, měří 128 a přešla na něj loni...je jí akorát, ale po "myškách" se jí občas ještě zasteskne

Offline continuity
42962 příspěvků moje polička 28. května 2024 21:05

Pokud se bavite o té MTBI typologii a je pro vás nesrozumitelná, tak asi žádná škoda. Já jsem kdysi přečetla Jungove sebrane spisy a tímhle jsem se pak logicky taky hodně zabyvala (vychází to z něj - doplnili to poslední score + jinak pracují s introverzí a extroverzi) a myslím si, že je nesmírně komplikované přesně určit alespoň sebe sama a hlavně copak s tím dál? 

Jinak studie na tu metodiku vcelku spochybnuji validitu těch testu (například introverze a extroverze jsou spis skaly než krabičky). hlavně si neumím představit to pasovat na předškoláky, u kterych se ty funkce teprve vyvíjejí. Kolikrát má člověk u druhého problém určit introverzi a extroverzi a to je ještě ta nejjednodušší část.  

Offline Potrefenáhusa
38794 příspěvků moje polička 28. května 2024 21:05

Mohučanka on je ještě myslím i 14l, my máme ten menší. Mne se ten batoh strašně líbí, ale jeho čas teprv přijde 

Offline Mohučanka
7361 příspěvků moje polička 28. května 2024 21:07

Evaeva nezvládají jezdící schody? Pražské děti?

Tak to mi přijde hodně hustý. U nás se školkou jezdili na výlety tramvají i metrem (třeba jen dvě tři stanice, například z Národní třídy na Petřínskou rozhlednu, do Kinského zahrady, jednou se byli na přírodovědecké fakultě koukat do mikroskopu nebo byli na Dni otevřených dveří na Akademii věd).

Na celodenní výlety ale nejezdili.

Což mi připomíná...moje malé miminko má ve čtvrtek zápis do školky

Offline Mohučanka
7361 příspěvků moje polička 28. května 2024 21:09

Potrefenáhusa jo aha, tak to my máme asi ten 14 l. Vejde se toho do něj fakt hodně. A je super praktický. Obsahuje  i podprdelník. Nejvíc pyšná je dcera na integrovanou pláštěnku na batoh - to my nemáme a vždycky, když začne pršet, nám to nezapomene připomenout

Offline DruI
5575 příspěvků moje polička 28. května 2024 21:10

Potrefenáhusa Naše teda ten menší waldfuchs spokojeně nosí už nejmíň tři roky a předpokládám, že letos dostane ten větší, aby ten menší mohla přesunout bráchovi :o)

Offline continuity
42962 příspěvků moje polička 28. května 2024 21:11

Mohučanka ve třech letech nezvládaly jezdící schody ani moje děti a to je mám celkem šikovné. Jako když jsem jednu držela za ruku a na druhou dávala pozor, tak to samozřejmě šlo, ale že bych je šoupla v chumlu na schody s dalšími 20 detickama, tak to ani omylem. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. května 2024 21:13

Karjamy k fyzio chodime, ale len tak 2x do mesiaca (ma malo terminov lebo je este na materskej). A 2x do tyzdna by som ani neutiahla, jedna hodina stoji 25 eur. Cvicim s nim po veceroch, ale je to katastrofa, cely vecer mi to zabije. Hodinu ho nahanam, 10 minut cvici (viac sa nesustredi), potom pauza, zas nahananie a tak dokola. Zaroven s tym kazdy den logopedia mladsieho, no poviem ti, obcas mam chut odkracat a uz sa nevratit . To jeho cvicenie absolutne psychicky nezvladam, bud sa vytocim alebo rozrevem.

Edit.a ja si tu fyzio musim v praci do vecera nadrabat, to by som nedala ani casovo. 

Offline DruI
5575 příspěvků moje polička 28. května 2024 21:14

continuity Tak ono v podstatě všechno je škála, kdyby se chtěl v tomhle testování člověk určit přesně, tak bude bodem někde ve čtyřech rozměrech ;o) Ale teda souhlasím s tebou, že určovat předškoláky se mi zdá v zásadě nemožné.

Offline Mohučanka
7361 příspěvků moje polička 28. května 2024 21:17

continuity hm, dcera jezdila do školky metrem denně tam a zpátky, tak mám asi posunuté měřítko. 

Offline DruI
5575 příspěvků moje polička 28. května 2024 21:20

Mrakoplas Já tě lituju, mně stačí nahánění na logopedii, kdybysme měli ještě takhle cvičit, tak asi odcházím do lesů dělat poustevníka.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. května 2024 21:34

Mohučanka moje děti schody taky zvládají s prstem v nose. Já ani nemyslela, že by vyráželi tříleťáci, ale třeba ta předškolní třída. Hlavně to evidentně dřív bylo běžné. Přijde mi to škoda, pořád narážím na nějaké lektorované programy pro MŠ v různých muzeích a výstavách.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. května 2024 21:34

Mrakoplas umřela bych z toho nahánějí, lituju tě.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 28. května 2024 21:39

continuity ona to píše i v té knize, že předškoláci se určit moc nedají, až starší děti. Ale extro/ introverze se tam zas tolik neřeší, resp. není tak určující. V té knize je napsáno, co pak, to mi přijde super, tyhle pasáže, ale když se ti nepodaří určit ten typ, tak co s tím. Ale stejně jsem si v těch radách dokázala něco najít. Ale jinak je pro mně ona velmi poslouchatelná.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. května 2024 22:02

DruI Evaeva no a to cochvila zacne nahananie do uloh zo skoly! Ma oblieva pot uz teraz. 

Offline Vari
2219 příspěvků moje polička 28. května 2024 22:02

Dvojcata byla na výletě minulej tejden, jsou v nejmensi tride, kde jsou nejstarsi (tri jim byly uz v srpnu, ostatním az na podzim/v zime), vyjizdeli rano v osm, vraceli se po ctvrte. Do batohu jsem jim musela nacpat jidlo na celej den, piti, plastenku a nahradni obleceni. Cestu zpatky teda prospaly skoro vsechny deti :-D. Jezdici schody mala zvlada bez problemu, ale junior se jich boji, takze v tomhle veku je to jeste asi dost individualni.

Offline Karja
44612 příspěvků moje polička 28. května 2024 22:04

Mrakoplas nechci si to ani představovat. Jo, je to na prd. Naše fyzio nám nabízela právě i pulhodinové termíny, kvuli právě těm drahým platbám a že dětem to stačí. No lituje tě moc, když se nemůžete střídat, je to na nic. Já naháním taky práci večer, ale víš, že bychom to správně měly mít normálně evidované jako lékaře? (u nás nehrozí, ale vy jsem myslela jste větší firma a ty seš šikovná, já mám samé vyjimky od ostatních, já už nemám moc nárok na sebe upozornovat:-D)