Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
42965 příspěvků moje polička 30. května 2024 17:15

Potrefenáhusa

mluvíme ale o předních zubech, které by měly vyrůst a místo toho skončí někde v kosti, protože třeba nemají místo. 

Nezalozene osmičky jsou spis štěstí na rozdíl od čtyřek. 

Offline Vari
2219 příspěvků moje polička 30. května 2024 17:22

žluťásek Kolegyne u dcery taky cekala hrozne dlouho, vic nez pul roku, byla z toho nervozni, ale zub se nakonec vyklubal :-). Na rentgenu by si snad vsimli, ze zub neni vubec zalozenej. 

Offline Potrefenáhusa
38800 příspěvků moje polička 30. května 2024 17:35

continuity nezalozeny rozhodne, ty dvě v kosti mě příliš štěstím nenaplnujou, ale zatím spej 

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 30. května 2024 17:36

Vari jo já taky věřím, že by to bylo vidět a že by se paní doktorka zmínila. Ale znervózňuje mě to, ne že ne.

Spodní jedničky mu vykoukly hodně křivě, ale úplně se to samo srovnalo, než vyrostly úplně. Abych dala zas naději někomu jinému kdyžtak

Offline continuity
42965 příspěvků moje polička 30. května 2024 18:19

žluťásek oni tak růst mají, dorotuji tlakem jazyka. 

Offline Zuzuli
3758 příspěvků moje polička 30. května 2024 18:48

žluťásek continuity s tim zubem, co nevyrostl, mam problem ja. Je to leva horni trojka. Moje mama ji vubec nemela jako staly zub zalozenou, do padesati mela mlecny, pak mustek. Ja ji zalozenou mela, ale nerostla a  mlecna mi vydrzela do petadvaceti. Pak se zacala drolit a ja si konecne poridila rovnatka. Nejdriv se ji skoro dva roky snazili stahnout domu z kosti, ale nic se nedelo. Pak mi ji chirurgicky presadili do celisti. No a ted po cca peti letech se zjistilo, ze se zacina jeji koren i kost okolo ztracet a mam domluvenou konzultaci kvuli implantatu.

Fakt me stve, ze to tehdy kolem toho dvanacteho roku, kdy se s tim da jeste celkem neco delat, u me nikdo neresil. Ani rodice, ani zubarka (ac krome prakticke byla i ortodonitstka). 

Offline continuity
42965 příspěvků moje polička 30. května 2024 18:59

Zuzuli jj, to přesně nám říkala, že pak se začnou ztrácet kořeny, případně i sousedních zubů. 

No celkem se mi ulevilo, že leze nakonec sama a stačilo vytrhnout ten mléčný zub. 

Offline letfenixa
10861 příspěvků moje polička 30. května 2024 19:02

žluťásek Ano, aj Lukaskovi začali krivo, ale vyrovnali sa. Len teraz vidím, že horné jednotky sa mu začali posúvať trochu cez seba asi ako mu šestky začali rásť. 

Offline continuity
42965 příspěvků moje polička 30. května 2024 19:25

letfenixa

To jen píšu předem, že pokud má tu horní čelist úzkou,tak to se lépe řeší do cca max 14-15 let (to je takový strojek na pár týdnů), pak tam sroste nějaký kostní šev a musí se to operovat.

Offline letfenixa
10861 příspěvků moje polička 30. května 2024 20:01

Ďakujem pekne všetkým!

Offline Mohučanka
7361 příspěvků moje polička 30. května 2024 20:02

Jimik tak dneska na zápisu masakr, dceru možná vezmou na 2-3 dny do dětské skupiny, odkud by jí přeřadili do školky poté, co dosáhne tří let a až se tam udělá místo, nebo příští rok v září. Malé plus vidím v tom, že už tam 3 a půl roku chodila starší dcera a že vědí, že platíme včas a nejsme konfliktní

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 30. května 2024 20:36

Potrefenáhusa continuity Zuzuli mě stahovali do čelisti obě 3. Dočasné nevypadly a zubařka to řešit nechtěla. Jenže ty trvalé se položily v čelisti kolmo a zničily by kořeny jedinček a dvojek. V 17 mě teda poslala na ortodoncii, kde mě rovnou doktorka poslala do Motola. Stahovali je z čelisti celkem 6 let, bylo to hrozný ale mám obě a už spoustu let bez problému. Osmičky mě teda teď čekaj taky, všechny jsou kolmo v kosti

Offline Kokoska
34864 příspěvků moje polička 30. května 2024 20:54

continuity dceri nevypadlo mlecny zub, druhy zustal nakrivo v celisti. Reseni bylo samozrejme ten mlecny vytrhnout, pak rovnatka se strojkem a zub postupne vytahovat. A 150 tisic.

Offline continuity
42965 příspěvků moje polička 30. května 2024 21:07

MPLee Kokoska 

Nám všichni říkali, že když se roztáhne ta čelist, tak ten zub často vyleze i sám. Třeba křivě, ale to už je řešitelný. Jen se to musí stihnout včas. 

U nás nakonec stačilo vytrhnout ten mléčný. To jsme vyřešili do týdne a pak dva měsíce čekali. Ale ty rtg snímky vypadají šíleně i tak, navíc má založené spodní osmičky a horní možná také, akorát to není vidět. takže si myslím, že to vyřešíme teď a za pár let to pojede znova. 

Offline Adina
215 příspěvků moje polička 30. května 2024 21:33

continuity u nas nezalozene stale petky, vytrzeni mlecnych a posun sestky a sedmicky ke ctyrce, nakonec se objevily zarodky dvou petek v celisti, ale ty se chirurgicky vyjmuly, pry by z jich kvalitni zub nikdy nebyl...anabaze silena, rovnatka, ale uspokojive to stale neni...

Offline letfenixa
10861 příspěvků moje polička 30. května 2024 21:36

Mám kamarátku, ktorej rastú zuby navyše, aj jej súrodencom. Ako žralokom. Pokiaľ rastie napr. 2 nad 2, tak je to v pohode, prvú vytrhnu, druhú stiahnu. Horšie keď rastie napr 4 nad 1, chirurgicky to odstraňujú. 

Offline Myrtila
5316 příspěvků moje polička 30. května 2024 21:37

Zuzuli MPLee prosím vás, a jak se ten zub stahuje? Zní to dost děsivě, o tom jsem nikdy neslyšela, asi bych dodala díkybohu. 

Offline continuity
42965 příspěvků moje polička 30. května 2024 22:03

Myrtila

musí se k němu udělat díra, na ten nevyrostly zub se nalepí zámeček a na ten se pověsí řetízek a tím se to pritahuje na své místo. No nechceš to. 

Offline continuity
42965 příspěvků moje polička 30. května 2024 22:09

No jako docela chápu, že pojišťovny nepřispívají na ty kosmetické vady, jsou to rakety a není to úplně nezbytné. Ale co je zoufale, že nehradí ani tyto masakry, když zuby nevyrostou vůbec. 

Jedno dítě má tu vadu výslovně kosmetickou, ale u toho druhého je to fakt s rizikem prodlení. Jako je to raketa a my to uplatíme, ale co mají dělat lidi s medianovou mzdou? Jdu tam teda za 14 dní, tak doufám, že mě neklepne rovnou ve dveřích a bude to cca v rámci toho odhadu, co nám dala z hlavy. 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 30. května 2024 22:35

Mohučanka Gratuluji k úspěchu, mě 2-3 dny v týdnu přijdou jako dobrý výsledek, to máme teď my. A vlastně mi to přijde, po prvotním šoku jak skloubit plný úvazek s dítětem napůl doma, jako dobrý kompromis, že máme ještě čas jenom pro sebe, než ho zcela odevzdám do institucí, když už je to teď bezva parťák.