Že jsem se ptala, už vás nečtu
lidi se silně podmediánovou mzdou musej jen doufat, že zub vyroste sám, rovně a dobře čistit ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Myrtila je to jak píšě continuity Mě vytrhli mléčné, skrz patro se dostali k těm položeným trvalým. Nalepily na ně zámečky, zašily a stahovali. V mezičase měnili řetízky za dráty a zase zpět, pak se mi zámeček urval a muselo se to celé dělat znovu... Jako původní odhad byl jeden zákrok na nalepení zámečků a pak max 2 roky rovnátek, ale ve výsledku to bylo přes 6 let a 5 zákroků... Já měla teda štěstí a celé to šlo na pojišťovnu. Chytila jsem v Motole uplně skvělého ortodontistu těsně po škole a byl fakt super. Pak teda z Motola odešel a předal mě kolegyni. Té se za rok nepodařilo se zuby pohnout ani o milimetr, takže jsem pak jezdila za tím původním doktorem z Košic do Teplic, ale stálo to za to. Tam jsem si už teda ten poslední rok dva léčby platit musela. Nicméně ano, asi by stačilo kdyby mi původně zubařka ty mléčné trojky prostě vytrhla.
MPLee to je hrozná anabáze, a to by možná fakt stačilo vytrhnout ty mléčné a roztáhnout patro. To je prý tak cca na 6 týdnů, no uvidíme. Moc se na to netěším, ale nedá se nic dělat.
My dnes měli ukázkovou hodinu na judu, děti měly za úkol naučit nás rodiče "volant do kesa gatame", byla to velká legrace, jak se děti s rodiči navzájem po sobě válí, škrtí se a strašně se u toho smějou.
"Jedno dítě, žádné dítě" opravdu platí. Ačkoliv mám v práci hrozné fofry a pracuju dvakrát tolik, než jaký mám úvazek, cítím se tento týden skoro jako o dovolené. ![]()
Myrtila ilustrační fotka z googlu. Ja zase mela tu verzi, kdy se na zub neslo pred patro, jako u MPLee ale zvenci od tvare. Stomatochirurg mi udelal diru, nalepil zamecek a pres retizek se to stahovalo dolu. Akorat ten muj se nehnul ani o milimetr. Takze dalsi zakrok, kdy mi ho z te celisti vysekali, presunuli ho mezi ostatni zuby do oblouku a zafixovali. Akorat ted to jsou ctyri roky a dva mesice, co mi ty rovnatka sundali, a uz musim resit implantat. Doufala jsem, ze vydrzi aspon deset patnact let.

Zuzuli tak to je fakt peklo,takového trápení a řešení na chvilku.
Jinak musím říct, že se jako kazdorocne na konec školního roku těším vic, než ty děti.
Starší do té školy už moc nechodí a když jo, tak mají nějaké přednášky, ale stejně pořád nosí nějaké známky, zásadně ze spektra 3+. Vůbec nechápu, co tam dělají a k čemu to teď slouží.
Mladší si takto měsíc před koncem zvládla na neohlášené pisemce polepit minimálně jeden předmět, který byl doted vcelku bez problému. Už fakt chci prázdniny.
Jimik díky, ale bohužel o přijetí se bude teprve rozhodovat a dají nám vědět. Dobrým předpokladem pro přijetí do DS je prý závazná přihláška do jejich MŠ, což jsem splnila. Mně by ty dva dny taky dost ulevily, nemusela bych dohánět v noci.
Dceři se tam teda strašně líbilo a musela jsem jí řvoucí a vzpouzející se naložit do kočárku, abychom dokázaly odjet.
žluťásek Jdu s křížkem po funuse, už ti tu psali jiní a je to tak, může to trvat i měsíce. Pokud mu dělali panoramatický rentgen, bude to dobrý. Na nezaložené zuby by tě 100% upozornili, a pokud jsou dočasné už pryč, i to svědčí o založených stálých zubech. Obecně řečeno je ageneze horních dvojek zrovna relativně častá, ale to určitě nebude váš případ. Pokud to někdo má, řeší se to dvěma způsoby - buď se drží místo pro implantáty, nebo se naopak zubní oblouk stáhne a trojky se dostaví do tvaru řezáků.
Zatím bych nespěchala, na kdy vám vychází další prevence? Počkej třeba ještě měsíc-dva a pak bych pro svůj klid volala, taky vás nevezmou úplně hned.
continuity MPLee Zuzuli No tak na to bych řekla jenom
to je strašná představa, ty zákroky a pak mít toto v puse, jak se s tím jí? Jak se to čistí? S řetízkem? To muselo být fakt hrozný.
Pinot NoirViktor si asi umí hrát sám a nebojí se v půlce bytu, co?![]()
"Jedno dítě, žádné dítě" opravdu platí. Ačkoliv mám v práci hrozné fofry a pracuju dvakrát tolik, než jaký mám úvazek, cítím se tento týden skoro jako o dovolené.
já te chápu! Nemuset týden poslouchat "To je moje louže! Mamiiiiii, ona mi ji celou vycákala!" musí byt odpočinkový!
(muz je vzal včera konečně!!!! ven obe najednou, to bylo taky super)
Myrtila dcera mela presne totez a ze zacatku z toho byla dost zoufala. Nastesti se vsechno podarilo jak melo, navic mela rovnatka z vnitrni strany, tak nebylo nic videt. Jen strasne sislala, nez si zvykla. Na cisteni mela nejaky specialni kartacek.
Jsem rada, ze se ty zuby ted takhle resi. Za meho detstvi byla rovnatka sprosty slovo a jeste vytrhnout zdravy zub, to uz vubec! Nas vseumel zubar, ktery se na me dost podepsal, rekl, ze ho trhat nebude, ze se muze jeste hodit, az budu stara! Tak mam pekny kolozub v dolni celisti, ani treba pred 20 lety uz s tim nechtel nikdo nic delat.
Potrefenáhusa Louze
Moje "oblibena" hadka je o pisnicku: "Mami, ona zpiva moji pisnicku! Ja si ji zacal zpivat prvni!"
Potrefenáhusa Naši se taky hádají o louže
a když už jsou oba zlití od hlavy k patě tak svorně odmítají jít domů :o)
nám zubařka podle rengenu sdělila, že dcera nemá založenou jednu horní dvojku, ortodontista ji tam viděl a nakonec vyrostla. Kdyby nevyrostla, tak se ostatní zuby údajně posunou a žádný problém by nebyl, žádné drama se nečekalo ![]()
A nechci se nakazit.
Pinot Noir příště třeba pošleš oba, to bude dovolená ![]()
Potrefenáhusa Louze
Moje "oblibena" hadka je o pisnicku: "Mami, ona zpiva moji pisnicku! Ja si ji zacal zpivat prvni!"
![]()
![]()
![]()
DruI no to taky nechtěj, dotáhnout je domu je fakt narocnej výkon
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články