Len pan Kaplan ale neni detska kniha, jestli jde teda o cteni pro deti.
Vše o těhotenství a dětech
Kokoska Ani Podivný případ se psem.
Len Evaeva Tak to asi uzavřeme, že já a Karja sambo jsme divní :-) Pohanka mi přijde úplně OK. Vždyť je to docela zdravá potravina. ne běžná pestrá strava, ale občas k večeři jen pohanka mi přijde v pohodě.
Evaeva A co by ty děti jedli jiného, než to, co doma vidí? jak může jíst malé dítě něco, co doma nevidí? To snad nejde, ne? Když budeš dávat klukům běžně pohanku, pravděpodobně ji jíst budou, ne? Neříkám, že děti jedí všechno, co se jim předloží. Ale jaksi mají nějaké návyky z rodiny, kde je nějaká běžná strava. Tak jedí to, co jim rodiče předloží. nebo něco z toho, co jim rodiče předloží.
Len Ano, to je považováno za běžnou večeři, a vlastně avrenou, takže nadstandard! Navic to mají vždycky když jsem pryč, ta jedna to ji tak jako normálně, druhá si kolikrát doma pobreci, že zas budou jíst pohanku nebo ryží a nebo hnusnou rybu, ale to prej už radši tu pohanku než oranžovou rybu. To nevím, co bylo, prý nějaký experiment z listopadu, ale holky o tom mluvily ještě včera, takže to bylo asi zajímavý:D
Karja Oranžovou rybu! To byl beztak losos. Tak hezky zdravě tvůj sambo holky krmí a tobě se to nelíbí :-D Já bych si s ním ohledně stravy asi rozumněla líp než s většinou tady :-D Já jsem byla naopak rozčarovaná, když dítě večeřelo rohlík se šunkou. To jsem považovala za odfláknutou večeři :-)
notna pohanka mi divná nepřijde. Divná mi přijde samotná pohanka.
Ano, samozřejmě moje děti nejí to, co jim nedám. Ale nejí možná ani půlku toho, co jim dám (a jím to i já), dokonce přestože to jedly pravidelně několik let. Takže mi přijde vtipná představa, že něco nejedí, protože jsem je na to nenaučila. Dokonce mám i příklad jídla, které mají rádi a já jim ho nepředložila, resp. teď už ho vařím, ale přišel s tím syn. Je to, tramtadadá, kuře na paprice ![]()
Prej rozumná a vyspělá ![]()
Ale jo, občas má světlé chvilky. Nicméně velikost oblečení má přesně k věku, ta 98 je jakože od dvou let, přijde mi průměrná. Mamča říká teda, že je větší než její o dva měsíce starší sestřenice, to ověřím zítra.
notna lososa ti moji pacholci taky často nejí. Takže uvařím rybu za tři stovky a pak jí můžu vyhodit![]()
Evaeva Však já jsem nikde nepsala, že děti jedí všechno, co doma vidí. Ale že jedí, co doma vidí. nic jiného naučeného mít nemůžou. Pokud se nestravují jinde.
Evaeva Netvrdím, že toho lososa děti musí jíst! Napsala jsem, že se mi stravování podle samba Karji líbí. Pohanka se salátem, rýže s vajíčkem, losos, za mě dobrý.
Karja muž třeba za večeři pro syna považuje bramborovou kaši a k tomu syrovou mrkev nebo papriku. Já se tomu vždycky směju, pro mě je kaše příloha. Totéž rýže, suchá osolená rýže a k tomu kolečka okurky. Mňam tyjo ![]()
žluťásek Jojo, to je jak u nás, podle mě je to pro dítě tak do tří let, ale jako pro školáka?:D
Karja u nás jsou problém kosti, ty losos nemá. Oni ho jedli, ale hlavně se starším je to teď těžké. No mně chutná a je to rychlé, tak to když tak dojím.
Karja žluťásek ty jo, řekla bych, že starší by si to dal
Možná i mladší, ale je to divný no. Ale nedělá se někde bramborová kaše sypaná sýrem. Že bych jim to příště nabídla, když od někud přijedeme pozdě, místo obligátních vajíček ![]()
notna jako sucha neochutena pohanka, neochuteny salat jedlo je, ale teda nepoznam nikoho, kto by to do seba dostal :D A to mam pohanku rada. Jak napisala Evaeva, to su len dve suroviny postavene vedla seba. Mne teda rohlik s maslom, sunkou, syrom a zeleninou pride ovela lepsia a komplexnejsia vecera.
mě je to fuk, že to je takové "bez chuti a bez zápachu".
Ale jsou tam nevyvážené už makroživiny, spousta sacharidů a málo bílkovin, to fakt někdo považuje suché těstoviny za racionální stravu? Ani luštěniny to samy nespasi, potřebuji k sobě buď obiloviny nebo plnohodnotné bílkoviny, aby to fungovalo.
Když to dítě vyžaduje, asi se nedá moc dělat (taky máme za sebou předlouhé období těstovin sypaných parmazánem) ale aktivně jim to nabízet mi přijde takové nějaké odflaknute?
Mne teda rohlik s maslom, sunkou, syrom a zeleninou pride ovela lepsia a komplexnejsia vecera.
![]()
Přesně tak, že se to vařilo, ještě neznamená, že je to vhodná večeře.
Karja haha přesně. Batole ať si klidně dá kaši a plátek okurky a je po večeři. Ale naše dítě pořád ještě ty batolecí chutě neopustilo, nechce nic výrazného, kořeněného (a nemyslím pikantní), ideálně nic smíchaného. Možná ta suchá rýže se syrovou mrkví je pro něj nakonec lákavější než moje rizoto ![]()
Evaeva syn je s tím taky v pohodě, to jen mně to přijde jako večeře o ničem ![]()
žluťásek rizoto kluci jedí rozebrané, na jednu stranu rýže, na druhou zelenina, doprostřed sýr. (Italské nejedí vůbec, tohle je české rizoto)
continuity kdy to období těstovin s parmazánem přešlo?![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články