Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline brrr
12332 příspěvků moje polička 02. července 2024 18:10

marieu Správná pětka, čte Mauerová. Kalle detektiv, případ bílá růže (ono se to asi tak úplně přesně nejmenuje), Ronja, Dobrodružství Toma Sawyera. Všechny tři poslední jsou spíš rozhlasové hry (jsou z osmdesátek), ale jsou perfektní.

Offline continuity
43013 příspěvků moje polička 02. července 2024 18:27

marieu lichozrouti. 

Offline Karja
44633 příspěvků moje polička 02. července 2024 19:22

notna

Jako mivate pravidelně suchej kuskus a k tomu tři listy salátu,? Ja jsem ráda, že na tyto vecere nebyvam doma:D 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. července 2024 19:32

@Karja sambo ti uvaří a ty se ještě ofrňuješ

Offline notna
9425 příspěvků moje polička 02. července 2024 19:38

Karja Tak když byla dcera malá, tak ty listy salátu měla jen tak. Později jako nám rodičům dávám na listový salát sůl, pepř, olivový olej a citron. Pravidelně to nemáme, to je jasný. Ale fakt nechápu, co je na pohance, salátu a banánu špatně. My někdy máme i třeba jen suché opečené pečivo jako krutony na tom salátu. 

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 02. července 2024 19:43

marieu já ještě přidám od Svěráka Tatínku, ta se ti povedla. U toho se smějeme my s mužem moc :-))

Taky je hodně povedená Karlík a továrna na čokoládu, čte Bára Hrzánová.

Moje slabost je Kája Mařík, mám ještě kazetu z dětství, co čte Věra Galatíková, to už nikde stáhnout nejde. Ale na Audiotece jde koupit nové vydání co čte Jan Vlasák a je taky moc pěkný. 

A jestli už není starší holčička moc velká pohádky, tak já moc moc moc doporučuji Haló, Jácíčku od Daisy Mrázkové, verze co čte Brodský je doplněná písničkami, pak je ještě verze s Hrušínským, to je taky nádhera.

Offline DruI
5577 příspěvků moje polička 02. července 2024 19:44

Karja No hele, moje dcera by u vás byla se stravou spokojená! I když teda, já jí na ten kuskus alespoň strouhám sýr :o)

Offline Karja
44633 příspěvků moje polička 02. července 2024 19:49

notnaNení to špatně;-). 

Offline Karja
44633 příspěvků moje polička 02. července 2024 19:52

DruI

Nase děti kuskus nejí bohužel:D. Jako jinak bych to brala jako hodně rychle jídlo, takové to kuskus rizoto. Kamarádka třeba celé prázdniny vaří jídla fakt do 20 minut, různé rychle omáčky, mně to kolikrát ani nenapadne takové jídlo, natož aby to někdo snědl:D

Offline notna
9425 příspěvků moje polička 02. července 2024 19:53

Karja Aha, tak to jsem nějak mimo v této debatě. jsem nabyla dojmu, že je taková večeře divná, špatně, kritizovaná nebo tak něco...

Offline Karja
44633 příspěvků moje polička 02. července 2024 19:58

notna ne je pro mě vtipná, ale asi na to musí být ten interní kontext. Ale jako hnusný, to je, vo tom žádná, jednou jsem to nějak ,,musela,, jíst před detma a...měla jsem co delat nevrhnout. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. července 2024 20:04

Karja nejí kuskus ale aspoň máš míň uklízení

Moje děti salát (ani listy ani směs) nejí, letos začaly akceptovat polníček. Pohanku nevím, jestli bych do nich dostala, zkusím to, až jí budu dělat miminu.

notna mně to třeba nepřijde jako jídlo, ale jen jako suroviny. Kdyby to byla pohanka smíchaná s nějakou zeleninou, k tomu nějaký sýr a banán jako zákusek, tak to si představit umím. (Už si teda neumím představit, že to moje děti jedí, ale třeba by to od strejdy snědly )

Offline Karja
44633 příspěvků moje polička 02. července 2024 20:10

Evaeva vIs co, hlavně jak je to neosoleny, neochuceny, suchý, mně přijde, že to ani nejde jíst, ale on to tak ji úplně běžné třeba dvakrát týdně:D a přesně vždycky k tomu dá třeba mrkev, nebo půlku kedlubny a jako hotovo:D. 

Offline Garfie
28530 příspěvků moje polička 02. července 2024 20:14

marieu Z toho co nezaznělo ještě Puntíkáři a Heidy, děvčátko z hor, tu děti milovaly. Taky Půlnoční gang, My z ostrova Saltkrakan, Zahrada!!! , Krátké pohádky pro unavené rodiče (to by se holkám mohlo echt líbit, je to o dvou holčičkách), Emil a detektivové. A jestli nezvládnou Pottera, s Prašinou bych určitě počkala. 

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 02. července 2024 20:22

Garfie žluťásek continuity brrr Samé poklady, děkuju!

Offline notna
9425 příspěvků moje polička 02. července 2024 20:27

Karja Tak neosolený by mi taky nejelo. To mě nenapadlo, že to při vaření nesolí. Na druhou stranu, jestli naučil holky jíst málo solené nebo neosolené, tak bych to brala jako pozitivní. 

Evaeva Vařená pohanka, rýže, těstoviny mi nepřijdou jako surovina, ale jako jídlo. A není jedno, jestli dítě jí suchý rohlík nebo suchou pohanku? Vždyť je to v podstatě to stejný. Nad suchým rohlíkem se nikdo nepozastavuje. Některé děti jí jen suché těstoviny. Aspoň u nás  často některé dítě na návstěvě to tak mělo. A moje dítě miluje suchý kynutý knedlík. 

A jestli by to děti jedly. Tak kdyby na to byly naučené, tak asi jedly. Chápu, že zrovna vařená pohanka není v české domácnosti běžná a návštěva teda asi koukala.

Offline Karja
44633 příspěvků moje polička 02. července 2024 20:32

notnaRohlík asi není spravny ekvivalent. To spíš asi rýže nebo čočka. 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 02. července 2024 20:32

notna Já vidím rozdíl v tom, jestli neteři naservíruju suchej rohlík (/pohanku) a vydávám to za běžnou večeři, nebo jestli jí ho dám k večeři, protože nic jiného nesní. Mě ten popis taky pobavil.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. července 2024 20:35

notna ta teorie, že děti jedí to, co doma vidí, mně vždycky pobaví

Kdyby jim dal suchý rohlík a mrkev, taky bych se nad tím pozastavila. Mně přijde rozdíl, jestli to suché "něco" je z iniciativy dětí nebo hlídače. Když syn povečeří suchý rohlík, je to jeho volba, ale nabídnu mu k tomu vždycky sýr, šunku, jogurt nebo něco.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. července 2024 20:36

Len já než to naťukám