Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Garfie
28535 příspěvků moje polička 18. července 2024 10:30

continuityHustá!!! Já to vlastně měla podobně, jakmile děti přestaly odpoledne spát, měli jsme tohle pravidlo, četly si (jako prohlížely knížky) nebo poslouchaly pohádku, ale prostě byly v posteli a v pokoji a docela to fungovalo...ovšem mimino bych si asi přihodit nedovolila.

Offline Tabea
8094 příspěvků moje polička 18. července 2024 10:39
Reakce na JankaM:

Jos na těch je něco špatně? Synekje nosil do školy jako přezůvky. 

​moje děti je měly do školky na zahradu v létě, když se polejvali vodou nebo si dělali z pískoviště bahniště. Nebo pak vysloveně k vodě. Přijdou mi, že jsou moc úzký ve špičce, ale děti je nosily rády. Dala jsem je kamarádce a její syn je nosí asi i cestou do školky a tak. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 18. července 2024 10:45

Já zavřít do jedné místnosti bez dozoru děti necelé 2 a necelé 4, tak minimálně jedno z nich tu hodinu nepřežije

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. července 2024 10:47

Garfie u nás to je podobné, mimino teda spí. Teď už bohužel jedou tablety, ale dokud mladší spal a byl jen starší, tak poslouchal audio.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. července 2024 10:48

MPLeechce to víc místností

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. července 2024 10:49

Potrefenáhusa mně to taky přeteče, ale spíš když jsem s nimi sama.

Online Potrefenáhusa
38829 příspěvků moje polička 18. července 2024 11:23
Reakce na MPLee:

Já zavřít do jedné místnosti bez dozoru děti necelé 2 a necelé 4, tak minimálně jedno z nich tu hodinu nepřežije

leckdy je to taktak, i když jsem u toho

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. července 2024 11:29

Potrefenáhusa našim jsem se od těch dvou let mladšího klidila z cesty. Teď se teda trochu bojím, když za nimi leze mimino, ale nechávám je. Tenhle týden byli úplně nejhodnější

Online Potrefenáhusa
38829 příspěvků moje polička 18. července 2024 12:21

Evaeva Tyjo, žádný kopání do obličeje, když za nima mimino leze po žebříku, žádný rvani věci z ruky s revem To je moje!!! nebo vystrkování z klouzacky s revem Ja, já, já první!!!!? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. července 2024 12:29

Potrefenáhusa ne, oni si hráli spolu, stěhovali nábytek a podobně. Bezpečné to nebylo a teď se do toho přidali malé kousky

Online Kokoska
34885 příspěvků moje polička 18. července 2024 13:02

Potrefenáhusa u nás jedna dvojice, kde kluk je starší o 5 let, nemá od malinka problém. On tu ségru jako mimino pořád ochraňoval, vůbec jí neubližoval, nestrkal do ní, jen teda nebyl rád, když mu brala hračky, což ale časem přešlo, jak začala mít svoje zájmy (teď jí jsou 4 a s legem si fakt nepohraje). Druhá dvojka, kluk starší o 3 roky, je úplně jiná. První chvíli, co malou přinesli z porodnice, si na ni lehnul, že jí chce dát pusu, a jako miminu jí sice neubližoval, spíš ji budil, jak dělal rámus a nedal si říct. Ale jako batole ji začal tak nějak brát jako sobě rovnou, nechápal, že nemá třeba takovou stabilitu nebo neuhne včas, když on běží kolem, navíc Adéla miluje jeho hračky dodnes, panenky ji neberou. Ale teď naposled když u nás byli, si hráli docela hezky. Měli venku bazének a dělali letadla, rozběhli se po dlažbě a hupli na trávu do toho bazénu, že přistávají. A ani do sebe nestrkali! Ale Mojéééé proběhlo taky, ze sedmi věcí do vody oba samozřejmě chtěli stejnou.

Online Potrefenáhusa
38829 příspěvků moje polička 18. července 2024 13:07

Kokoska jo, to je u nás stejný, ta druhá dvojice, odmala po ni skáče, hopsa, budí, tahá, ruzne se navzájem strkaj, valej po sobě a řvou...jako jsou bozi, ale bez dozoru je problém i dve minuty 

jako rikam porad, ze mimino se muselo vztyčit tak brzo, aby to přežilo 

Offline letfenixa
10867 příspěvků moje polička 18. července 2024 17:38

Vyskúšali sme dnes tie rychloschnuce osušky, pokiaľ sú s froté, tak vyborne. Malému som kúpila aj pončo, ale nie z froté, prikupim, má také, čo mu už vlani bolo malé,  prikladam fotku, ak by ho niekto chcel. Ako sa hovorí, na donosenie.

Offline Pinot Noir
29861 příspěvků moje polička 19. července 2024 01:03

Tak jak jsem tu nedávno zavrhla tu teorii typů v souvislosti s Viktorem, tak si to snad budu muset nastudovat kvůli Ríšovi. Poslední dobou (no, ono to trvá už dost dlouho, ale doufala jsem, že se to zlepší, místo toho se to ovšem zhoršuje) spolu strašně bojujeme. Mně je čím dál víc proti srsti jeho povaha a projevy, jsem cholerický typ, co dlouho zatíná zuby, ale pak vybuchne dost hrozným způsobem, takže vždycky na něj vyliju věci, kterých potom lituju. Nevím moc, co s tím. On je přesvědčen o své dokonalosti a neomylnosti a z jakýchkoliv neúspěchů obviňuje okolí, jak lidi, tak i předměty. Někdy je to až vtipné, ale často nepříjemné, velice často za jeho chyby můžeme my ostatní doma, jmenuje úplně absurdní zdůvodnění a obvinění. A i když se jednoznačně dopustí něčeho očividně špatného (jako že třeba praští bezdůvodně Viktora), nikdy na něm není znát nějaký stud, nebo pochopení, že to přehnal, místo toho jen plná pusa dalších nesmyslných obhajob a svalování viny jinam. Mně je to hrozně protivné a třeba před lidmi zvenčí se za to (a za něj) jakože až stydím. To asi není moc dospělá reakce, ale já to jinak neumím. Asi potřebujeme nějakou odbornou pomoc, nebo se to tu vyvine nějakým nehezkým směrem. 

Offline letfenixa
10867 příspěvků moje polička 19. července 2024 02:17

Pinot Noir nám úplne moc pomohla filialna terapia.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. července 2024 07:10
Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 19. července 2024 07:12

Pinot Noir tak dej prosim vedet, jak to budes resit. 
U nas je to hodne podobne, ne tedy stejne, ale podobne. Vecny boj, krik, opozice, porad je mi neco predhazovano. Za to, ze dal pesti bratrovi, muzou vsichni kolem. Ve skole treba dostane dvojku z diktatu a muzu za to ja, protoze jsem mu koupila spatny zmizik. A nedohodnem se ani na tom, ze by se mel jit vecer umyt! Tak mu 10x vysvetlim, ze uz se nemyl vcera a predevcirem, venku je 30 stupnu a hral fotbal, takze dneska uz musi. Pak se znovu zepta proc, hrozne se u toho jakoby po mne pitvori. Bylo to predevcirem, v deset vecer. Taky jsem vybouchla, protoze to nebyl jediny konflikt, vlastne to bylo nepretrzite handrkovani od chvile, co jsem prisla domu. Taky jsem to neustala, v podstate jsme se porvali.... a to se za cholerika nepovazuju, ale tady uz jsem explodovala. A taky toho lituju, ale vlastne ne az zas tak moc, aspon vidi, ze mam nejake limity.

Offline Christine.s
12 příspěvků moje polička 19. července 2024 07:48

Zdravím, mohu poprosit o tip na deskovky pro malou slečnu ke 3. narozeninám?

Offline Karja
44646 příspěvků moje polička 19. července 2024 07:57

Pinot NoirNo v tvojí povaze se vidim a podle mě to není cholerický typ, je to typ zatínání zubu a nabírání frustrace která pak vybuchne. Cholerik podle mě vyjede hned. Já to mám s dětmi, mám to s mužem. On mi vždycky říká, řeš věci co ti vadí hned, nepřecházej to, hned to pust, řekni to, nebo at si nějaké chování holek nenechávám líbit, že je někdy nechám at mám klid a pak se to akorát stupnuje. Jako ono na tom něco je, ale praktikovat to neumím...

Offline Zuzuli
3767 příspěvků moje polička 19. července 2024 08:09

Christine.s ja nejsem takovy odbornik jako žluťásek ale v tom veku u nas vedl ovocny sad nebo kralicci od djeco, little collect myslim. Pripadne karkulka nebo tri prasatka od mindoku. Hlavne to muselo mit pekne figurky

Jeste primabalerina od haba, to neni deskovka, je to tanecni hra, na kartickach jsou baletni pozice a dite je napodobuje