Pinot Noir syn tohle dělá taky, vytáčí mně to též, ale podle mě to pořád ještě patří k věku, prý je to pro ně v podstatě ohrožení přiznat chybu (ten mechanismus v mozku už jsem zapomněla). Mluvila o tom i Bartáková v tom počítám do tří, jestli máš čas na podcasty. Upřímně mi to přijde rychlejší a možná i funkčnější řešení než TT. Ale tu knížku ti klidně půjčím za poštovné.
Vše o těhotenství a dětech
Ono je to s nima těžké, ale přesně jako Evaeva si myslím,ze to patří k věku. Občas to dělají ještě i moje děti a to jsou mnohem starší. A čím je větší jejich vnitřní nejistota, tím je to extrémnější. Za špatnou známku ve škole může učitel nebo spolužák ve 100% případů.
Včera mi to dokonce předvedla mladá kolegyně. něco někam špatně zadala, nestalo se nic, akorát se to nevyřešilo, protože to spadlo na jiné lidi. a když jsem ji to řekla (že to není vyřešeno, kvůli tomuto omylu, ale že ji někdo zavolá a vysvětlí ji to), byla to celá tirada na téma, že oni to mají blbě popsané a nebylo z toho jasné co a jak a nikdo ji nedal vědět, že to nevyřešili...
No čuměla jsem jako péro z gauče.
Co můžu poradit je ty výmluvy utnout hned v začátku a vyjádřit nějakou podporu, že ho máš ráda, i když udělal něco nehezkeho něco se mu nepovedlo, že se to třeba povede příště.
continuity Přesně. Máme takového experta doma taky, z časem se to lepší (optimistický výhled pro Pinot Noir )
brrr jj, já si myslím, že tady se projeví i nějaká socializace ze školního a kroužkového prostředí, protože na tohle fakt není zvědavý nikdo.
Jinak moc doporučuji pubertálním dětem a jejich rodičům v Hlave2. Je to krásný film, jen si na konci člověk přeje, aby to i v reálu trvalo tři dny. Je pravda, že to by pak byl spíš docela depresivní horor. ![]()
Christine.s já doporučuju od Djeco Little match a Pin Pon!
Karja noo bohužel, když je cholerik v kombinaci s jiným typem, tak si to střádá a pak bouchne moc...
Karja Já mám podezření, že to zatínání zubů je výchovou. Já to mám taky a když teď sleduju svoji maminku a dceru, tak v téch interakcích úplně vidím počátky svého přesvědčení, že nemám okolí obtěžovat svými pocity. A Muž mi to taky vyčítá, že neřeším věci, co mi vadí, hned.
DruI jasné, že to je výchovou, u nás to rozhodne bolo 'drž hubu a krok'. Mne tá filialna terapia veľmi pomohla nielen vo vzťahu s malým, ale aj vo vzťahu k mojej mame. Ona mi chce stále rozkazovať a dirigovať ma, ale až cez mŕtvoly, absolútne nerešpektuje moje pocity a názory, že mám aj svoj život. Včera som doobeda bola s otcom na chirurgii, našim na nákup a doniesla som mame poháre na zaváranie. Na obed sme išli s malým domov a celé poobedie sme si robili svoje. A večer mi volala, že som ich tam nechala 2 nemohucich nevládnych, a že ona musela sama zavarať! Moja odpoveď, že som robila svoje veci, bola ohodnotena odfrknutim a komentárom, že čo už len také som ja mohla robiť! Povedala som jej, že vie, že mňa nejaké zaváranie nedojme, že dobre vie, že to nenávidím, lebo furt celé letá sa točili len okolo zavarania.
letfenixa to je všude stejné. Dovezeme babičce nákup, sedíme s ni tři hodiny na zahradě, do toho oho muž něco opravi, fakt se jí věnuje celá rodina a při odchodu ti oznámí, že vždy tak hrozně spěcháme.
continuity ježiš, presne mi včera napísala, že som zmizla ako gáfor!
To minut někdo někde říkal, že měl domluveno s dětma, že prostě mezi 13-14 se nevylézá z pokoje a maminka odpočívá. Dětem bylo 2 a 4, potud dobrý. Ale ona jim tam po roce k tomu pribalila ještě roční mimino.
Tak to bych měla otázky o povaze toho odpočívání ![]()
@letfenixa co to je gáfor??
Aranel kafr, prostě proto, že za běžných podmínek sublimuje.
Christine.s U nás je populární tato s králíkem, akorát Mall píše, že se už neprodává, tak nevím, jestli je ještě k sehnání.
continuity Jsem se těšila na nějakou mytologickou postavu, ale dává to smysl.
letfenixa continuity To je fakt všude stejný, nám toto dělá prababi, potkáváme se s ní u tchýně, pokaždé tam s ní pořád někdo (víc lidí) sedí, část nás lítá kolem dětí, psů a toho prostředí, které není úplně baby-friendly, a prababi vždycky nakonec pronese, že už nepřijede, protože si s ní ani nepopovídáme
beru to už jako součást věku. (Nakonec teda zase přijede.)
Christine.s už něco teď hraje, nebo to bude první hra?
Karetní Little match, paměťová Příšerky ze skříně, kooperativní Karuba junior, první "strategie" Děti z Carcassonne. Motorická moc lákavá pro malý děti Dračí dech nebo Tier auf Tier, oboje od Haba.
žluťásek ty jo, tyhle hry mi pro tříleté dítě přijdou hodně náročné. Tvůj syn je vyhraný, ale Carcassonne nebo pirátatak zvládá sotva čtyř a půl letý syn.
Já bych doporučila spíš ten Můj první sad nebo Little match, to jsme hráli od těch tří, možná i trochu dřív a občas to hrajeme i teď i se starším (6,5 let).
Evaeva no proto se ptám, jestli už něco hraje nebo to bude první hra - ty rozdíly mezi dětmi jsou veliké. Mám v knihovně fakt velký průřez, občas tam pětiletý zvládne sotva ty příšerky a jiný tříletý hravě dá Dragomino.
Ještě jsem zapomněla na krásnou jednoduchou Little Bird, Big Hunger od Haba, to by možná taky už šlo.
žluťásek Evaeva Já jsem s kamarádkou a jejím synkem hrála takovou hru, kde se kombinují 3-4 barvy obrázků krtka, a ještě pokaždé, když berete kartičku, tak krtek na ní znamená nějaký úkol - zazpívej, zatleskej, obejmi ostatní nebo tak. Bylo to fajn pro všechny, ale nevím, jak se to jmenuje a jestli to z tohohle sofistikovaného popisu poznáte ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články