viktorka_od splavu naše mladá je rozená diplomatka, ta ví jak na dědu. I když u něj to moc práce nedá. Ta to bude mít v životě snadný. Ne jako já, co na srdci to na jazyku. ![]()
Vše o těhotenství a dětech
dzizisketa ja bych je nechala, on to Rosta muze vnimat upne jinak. Kdyz ho to bude trapit nebo tam nebude chtit byt, tak ti to rekne nebo to uz poznas. Mely jsme se segrou dedu strasne prisneho, nikdy nic nevysvetloval, to se tehdy nedelalo. Proste ke kralikum se nesmi a hotovo. Nijak to muj vztah s nim neposkodilo, brala jsem ho tak a jsem rada, ze jsem s nim mohla byt. Presne jak tu pise nekdo vys - ten vztah jsem si s nim nejak nastavila ja jako dite. Kdyz jsem byla v puberte, uz jsem si z nej dokazala delat i legraci, zadny strach tam nebyl.
Karja Není to přímo v Táboře, ale kousek na východ od Tábora je Chýnovská jeskyně a taky velbloudí a lamí farma.
Obojí jsme navštívili loni v rámci cyklovýletu a bylo to parádní.
eMkouknu na to farmu díky;-). Zoo zatím velké zklamání:D To je replika zoo úplně vším:D
Karja zoo je desna a ještě tam nás pes dostal strašnou ránu elektrickým ohradnikem, kterej měli zvenku nízko u zeme myslím u želv a my si ho nevšimli (i nějaká pani vedle, nebyli jsme jediný slepý)
PotrefenáhusaŠkoda, že jsi mi to nenapsala včera. Tohle byl fakt nejvíc ztracenej čas:D. Ale beru to pozitivně, nepichli jsme, dojeli jsme, popovídali jsme si v aute a nejel s námi sambo, protože ten by to fakt nedal:D. Špatná příprava na výlet no:D ale já jsem se ptala kamarádky, co tam jezdívá plus pořád jim přispívala za doby covidu, ale můj názor na to zoo je, normálně to zavřít, tam je špatně úplně všechno. Ale možná jsem to nepochopila no:D
Potrefenáhusa ja bych potrebovala rady, co okolo Trebone, ale uz pro dite 9 let. Chceme samozrejme kola, ale kdyby zas tyden lilo jako vloni na Morave, nejake napady by se hodily. Vim, ze je v Treboni aquapark, ale i nejake vylety s plastenkou bychom zvladli, nebo zajet nekam. A taky asi kazdy den kolo nebude ani za hezkeho pocasi, nevim jestli na lodi kolem Sveta by se nenudil a nic moc jineho me nenapada. V Treboni na zamku jsou nejake letni programy, snad sermiri v tydnu, kdy tam budem, to by urcite melo uspech.
Karja no a já to včera i měla rozepsany a omylem jsem si to smazala a už jsem neměla sílu to psát znova. Ale stejně bys jela :-)
Kokoska myslim, ze tam na dovolené tuhle byla Pinot Noir my máme ty děti malý, zadnej detskej program jim zatím nedelame, vlacime je sebou :-)
Pinot Noir ty bys vedela neco sikovnyho? Dik
Potrefenáhusa ono je nekdy nahouby planovat a delat program i pro vetsi, ty maly proste jdou kam chces ty a nenatahujou ksichty, zatim teda asi ![]()
Potrefenáhusa Nejela bych:DMela jsem právě ještě ráno docela vnitřní konflikt, jaký zvolit program. Na výběr byl program a ,,neprogram,,. Asi po hodině v té zoo, děti začaly poptávat ten neprogram:D. Ale beru to celý sportovně no, projely jsme se v autě, viděly jsme pár dobrejch vesnic:D
Kokoskamy tam byli loni, to bylo klukům 6 a 4, to byl taky program pro prcky. Na zámku je moc pěkné Muzeum Třeboňska, to se nám líbilo všem, malým i velkým. Okružní jízda vláčkem Třeboňáčkem taky fajn. Parník po Světě musel být, nás to všechny baví. Na pláži jsme si půjčili šlapadlo, tam jsem teda myslela, že se vrátíme bez kluků, že se buď utopí, nebo je zabiju. Ale s normálním osazenstvem by to bylo fajn. Ríša si užil marcipánovou dílnu na náměstí, ten marcipán, který tam dostaneš na tvoření je kupodivu i jedlý, není to ta obvyklá chemická hmota.
Super je to Obludiště v Horní (?) Pěně, devítiletý by si asi užil spíš to samotné bludiště, my se tam s kluky báli, že se hned ztratí, tak jsme zůstali jen na hřišti.
Pinot Noir dík, bludiště zkusíme (spíš aby nevyhlásili pátrání po mně), vláček zní taky dobře. Snad počasí vyjde líp než vloni.
V Třeboni je záchranná stanice pro divoká zvířata, otevřená denně za dobrovolné vstupné. A letos jsme byli v Trhových Svinech, udělali jsme si okruh přes Buškův hamr a poutní kostel, tam je to moc krásné, to bych vám doporučila.
Kokoska kdybys měla odvahu na loď, tak vlakem do Suchdola (nebo autem do Majdaleny a dál vlakem), půjčit loď, vrátit v Majdaleně.
Doporučené trasy a výlety Lužnice - Půjčovna lodí Samba (pujcovna-lodi.cz)
Makara na lodi jsem v zivote nebyla, to nepujde.
dzizisketa dik za tip, zachranna stanice by se mohla libit. Hamr asi taky, zkusime. Ja jsem tam kdysi byla s muzem na kole, uz ani nevim, odkud kam jsme to jeli. Ja mam tu oblast moc rada celou, jezdit si tak mezi rybniky.
Bola som dnes aj s malým na chvíľu v mojom obľúbenom sekaci, presťahovali ho, a už sa tam nedalo dostať výťahom, kým sme používali kočík. No, našťastie, je to typické dieťa, všetko komentoval, a vyliezal a vliezal do skúšobnej kabínky ![]()
Karja A co je na te zoo spatne? Ja takhle trpim v Liberci, az na par vybehu smutne, nevyhovujici, zastarale. Kdyby to nebylo krasne ve svahu se spoustou rododendronu a uplne v centru, kde je okolo spousta jinych veci a ty fantasticke vily vsude, tak bych tam ani nepachla....Nejradsi mam zoo ve Dvore, pak znam klasicky prazskou zoo a mam moc rada minizoo v Zittau. Ty zvirata tam jsou tak strasne spokojena, vsechno je to tak prirodne zarizene, velike vybehy. Skvele proste
My dnes s odrazedlem obrazili vsechny hriste v obou obcich, dali kavarnu, cestu autobusem mezi vesnicemi, proste projeli cele okoli. A uplne na me dychlo to, jak se mame dobre. Radnice je krasna, ted rekonstuuji i okoli, na vsech verejnych prostranstvich jsou nove tabule, lavicky, kvetina a kere. Autobusy nove spojuji i Liberec s Jabloncem, vsechny kavarnicky a stanky delaji super kafe. No pekny to tu mame, cisto... jen kdyby tu nerostly jak houby po desty ty apartmany. 
Karja my teď měli několik failů na dovolené, někdy se holt nedaří. Přitom loni to fungovalo. A ne, není to miminem, to je nejspokojenější.
Na tu táborskou zoo jsem četla samé špatné recenze, ale nebyla jsem tam. Navíc jsem si na to vzpomněla, až jak to tu píšeš. Tak aspoň víš, že nejseš jediná ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články