Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38830 příspěvků moje polička 26. července 2024 07:50

Jos žluťásek ja tam jezdila jako dite před revoluci k tatovi na chalupu, tak to byl úplně jinej svět, už před 10 lety jsem to tam skoro nemohla poznat 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. července 2024 07:52

Potrefenáhusa my bysme to měli jako celodenní akci. Tohle by se samozřejmě klukům líbilo. U nás poslední dobou smečka moc nefunguje, jakmile si starší najde kamaráda, mladší se klidí a pak se samozřejmě nudí. Takže pro mě je ideální, když jsou jen sami dvaJinak já se na zvířata sice ráda podívám, ale jednak jsem jediná a obejdu se bez toho a pak tři hodiny odrážet dotazy, jestli už budeme na hřišti

Offline Potrefenáhusa
38830 příspěvků moje polička 26. července 2024 07:54

Evaeva naše dite furt mele o hadech ... ale když nás bylo víc, jeden mlel o radaru, druhej o tramvaji a třetí by rad na kozy a nějak se to ztratilo

Offline JankaM
3099 příspěvků moje polička 26. července 2024 07:56

A jak přemýšlím nad tím chováním dědečků, tak vlastně nemám vlastní zkušenost, mamčina otce jsem nepoznala, umřel ještě když byla na vš a druhý děda chodil do práce, když jsme tam bývaly na prázdniny. Takže jen o víkendech jsme třeba jeli do Rožnova, do Lešné a tak. Můj táta taky ještě semtam chodí do práce a je flegmatik, takže vnoučata nijak nekomentuje, žádný program jim nechystá, prostě tam je, vezme je k nádraží na zmrzlinu, do obchodu na nákup nebo na pivo a limonádu. Mamka zajišťuje proviant, a jde s nimi na koupaliště, hřiště. A druzí prarodiče mají péči až přehnanou, ale děti to už berou s humorem a myslí si svoje

Offline Zuzuli
3767 příspěvků moje polička 26. července 2024 08:03

Prazska zoo je nejlepsi od rijna do brezna. To tam i o vikendu nejsou davy, ohrat se da v pavilonech a restauracich, zvirata jsou hezky videt, jak se neschovavaji v listi. My krom rezervace bororo, kde treba pri unorove navsteve byla dcera uplne sama a behala tam kde chtela a ja se nebala, ze ji tam nekdo sejme, musime vzdycky na gorily, papousky, plamenaky a tucnaky. Takze projit celou zoo

Ja ji tento tyden slibila, ze ji vezmu do muzea hracek na prazsky hrad, ale ted zjistuju, ze je zavrene. Nemate nejaky nahradni tip?

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 26. července 2024 08:18

Ješte se tu nezmiňovala ZOO v Plasích resp. ZOO a Fantasy Golf. Z mého pohledu je to bizár, dvakrát za život stačilo. Hrajete minigolf mezi klecema se zvířatama. Menším dětem se tam obvykle líbí.

Offline Potrefenáhusa
38830 příspěvků moje polička 26. července 2024 08:23

Archivářka na tu jsem teď náhodně narazila, my totiž toužíme po prohlidce kláštera, ale rozhodne si to nepredstavuju tak, ze muž půjde na prohlídku a já s detma na minigolf

Offline Archivářka
příspěvků moje polička 26. července 2024 08:26

Potrefenáhusa lokální patriot se tetelí - plzeňská zoo je srdcovka. Zvlášť, když pamatuju ty původní malé pevné klece pro medvědy a divočáka, co páchl na celou zahradu.

PS: Původní plzeňskou ZOO Iris, co byla na úplně jiném místě v údolí Radbuzy, nepamatuju. Tak stará nejsem

Offline Myrtila
5320 příspěvků moje polička 26. července 2024 08:35

Dočítám po milionu stran a u těch vztahů s prarodiči si vždycky říkám, jestli těm dědům nedochází, že takhle možná o ten vztah s vnoučaty úplně a na pořád přijdou? 
Můj táta od začátku najel na styl komunikace a přístupu k synovi, jako měl i k nám, že děti jsou malí blbečkové pro zábavu a srandu dospělých. Syn to začal velice brzy vnímat a nechtěl za ním jít, být s ním v místnosti, a když se naučil mluvit, první slova k dědovi byla "běž pryč". Tak jsem tátovi řekla úplně na plnou hubu, že pokud si ten vztah se synem pos.re už od začátku, zachraňovat to nebudu, protože se mi taky nelíbí, jak se k němu chová. Neslibovala jsem si od toho nic, ale kupodivu se nad tím asi zamyslel a dost se to jeho chování zlepšilo. Na tátovi je teda vidět, že má syna rád, ale vůbec to neumí dát najevo tak, aby to vidělo i to dítě. Spíš přes hmotné zabezpečení, což syna zrovna moc nebere, potřeboval by spíš pozornost a aby se mu děda věnoval. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 26. července 2024 08:38

marieu tazko sa cita tvoj prispevok. pokial to bude mozne ozaj by som kontakt udrzovala na minimum pripadne vobec. hovorim z vlastnej skusenosti a ked som bola mala velmi som vnimala to ze som u starej mamy nechcena a nevitana. prenasala tak hnev na moju mamu a deti lebo jej syn -moj otec - sa tajne ozenil a nikomu to nepovedal. vztah s nou bol komplikovany. nechcela som k nej chodit uz ako dieta a myslim si ze keby zila sama a nie spolu s rodinou jedneho z jej deti tak ju nevidam vobec. ked sa mi narodil syn tak som sa zaprisahala ze ho s nou nikdy nenecham sameho a dodrzala som to pretoze cim bol starsi a zivsi tym vacsi problem mala a ja som mala zablesky do svojho detstva. posledne 2 roky jej zivota bol kontakt s nou len sporadicky a aj to by som povedala ze len zo sucitu lebo bola chora a v podstate sa cakalo kedy to pride. bolo mi jej akurat velmi luto. to co napisem teraz vyznie strasne hnusne a necitlivo ale ona mi vobec nechyba. nemam na nu jedinu dobru spomienku a nie som jedina v rodine kto to tak vnima. keby nebola z rodiny tak s nou vobec nie som v kontakte. dlho mi trvalo pochopit ze s toxickymi ludmi kontakt udrziavat nemusim "lebo rodina a sa to patri". fakt na to kaslem aj na to co si o mne kto pomysli.

Offline Myrtila
5320 příspěvků moje polička 26. července 2024 08:43

Archivářka Plzeňská zoo je úplně boží, asi moje nejoblíbenější, škoda, že ji z Brna máme tak daleko, ale už si maluju, jak tam za rok zase pojedeme se starším i s miminem

Ta Plasy mi zrovna při poslední návštěvě Plzně vychvalovala známá, že je to tam pěkné pro malé děti, ani jsem nevěděla, že tam zoo je. My přes ně pokaždé jedeme v nějakou úplně nevhodnou denní dobu, tak vždycky jenom koukám na ten klášter, že bych se tam ráda podívala, no, tak snad někdy časem bez dětí to vyjde. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. července 2024 08:49

Potrefenáhusa já chci do plasů do toho musea. Klášter by byl taky fajn, ale to by musela být prohlídka bez průvodce.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. července 2024 08:53

JankaM to je podle mě ideální, když vezme po práci děti na zmrzlinu. Ale těžko může očekávat, že dítě bude tiše sedět v koutě, na nic nesahat a nijak se neprojevovat

Offline Janulik03
20228 příspěvků moje polička 26. července 2024 09:12

Z pohladu prarodiča.

Máme dve vnúčatá, starší u nas prakticky vyrástol, v tom čase sme byvali spolu, kym si nepostavili vlastný dom. 

Ten by u nás bol stále, nevyžaduje veľa pozornosti, hrá futbal, tak ho dedo, môj muž, vozí na zápasy, kde ho sleduje, samozrejme aj kritizuje, sem tam u nas na neho zakričí, ale vadí to akurat dcére, ked je pri tom . Malý vie čo axako, tiež vie, prečo je káraný. Nie že by po nom krical stále, ale sú veci, ktoré uz v jeho 12 rokoch vie a hádže s nim puberta, tak to preženie. Nič divoké, ani zle, len skúša nervy. 

Ja viem tiež byť niekedy nervózna, keď som unavená. Je to normálne.

Mala ma 5 rokov, nebýva u nás tak často na noc, uz je zvyknutá viac doma s mamou. Ale je tu rada, len skôr dcéra má tendenciu volat aj trikrát denne, ze ako, či je vsetko ok. No niekedy uz mi to ide na nervy, akoby sme neboli schopní sa postarať. 

Keď sú u nas deti cez týždeň, tak sa im venujeme tak sporadicky, necháme ich vonku, alebo mi malá pomáha v kuchyni, čo ona miluje.

Starší ide von na bicykli, alebo za kamaratmi.

Na dovolenky ich neberieme, tych maju s rodičmi dosť, na poslednej bola s dcerou iba malá, vnuk odmietol ísť k moru, bol radšej u nás.

Viem, ze onedlho už budú veľkí, budú mať iné zaujmy, ako starých rodičov, tak si to chceme užiť. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 26. července 2024 10:59

žluťásek Tak postupne.

Apartmany - stavi se hrozne. Bohuzel developeri koupili i pozemky sjezdovky Malinovka a i kdyz je oetice proti, tak do par let misto budov u sjezdovek vyrostou snad 4 apartmanove domy. Ve vesnici roste nekolik dalsich. Bohuzel je to legalni, v zastupitelstvu sedi lide co vlastni pozemky a snazi se zmenit uzemni plan, aby se tam mohlo stavet. Lidi jako turistu tu moc nezustava, takze obchody a restaurace se spis neuzivi. La pasta je otevrena, protoze majitel ma i Kralovku a tu restauraci na Snezce a drzi si tu celorocne personal. 

Smutni se prestehovali do Cerne studnice a maji tam krasnou restauraci. Zatim oteviraji jen v terminech na facebooku, neni to jeste uplne hotove. 
Obchody jsou opravdu jen dva, z toho jeden jen v sezone. Ale pani tam bydli a da se s ni domluvit, ze otevre. Vetsi pekna samoska je v Janove (vietnamci), bez nich by to neslo. V janove u radnice je nove mala kavarna. Nej kafe klasicky Pernerka a kdyz otevre kavarna Pod kostelem, ale kamarad (tata majitele) rikal, ze to asi zabali uplne. Lidi moc neni, jen nektere vikendy a tak. 
Muhu skoncili uplne, ale z duvodu ze se stehuji do budovy pivovaru Volt primo u jablonecke prehrady. Takze pro ne prilezitost. 
Jinak bokem doporucuju Hut Marie, nejlepsi pocin za dekadu urcite. Kafe mozna nemaji top, ale to prostredi je fantasticke. 

Offline letfenixa
10867 příspěvků moje polička 26. července 2024 12:04

Mňa picne! Boli sme na kontrole u RHB doktorky, dieťa má skrátené svaly, dala mu ešte 5x cvičenie. Pri predklone dopredu dal ruky len ku kolenam, pri uklonoch do boku sa vychylil minimálne. Ideme domov a to dieťa nešťastné mi hovorí, že sa mu nechcelo, na chodníku mi predviedol, že v predklone dá ruky až na zem! Kokos! 

Offline Karja
44649 příspěvků moje polička 26. července 2024 12:12

letfenixa tlapkám, já jsem si při čtení říkala, že dát ruce jen ke kolenům je fakt extrém u dítěte, že teda ten uraz stál fakt za to...a ono takhle! Dej mu čočku, jako já holkám, aby se mu příště chtělo! Já už u těch vyspělých jedinců radim jenom tohle:-D

Offline letfenixa
10867 příspěvků moje polička 26. července 2024 12:14

Karja vieš čo, odteraz to vždy vytiahnem, keď pôjde k doktorovi, nech láskavo hovorí pravdu a nie že, čaká, že doktor vie, že sranduje. To bol jeho 2.argument!

Offline Karja
44649 příspěvků moje polička 26. července 2024 12:15

letfenixa No umí to pěkně skoulet, ten argument číslo dvě vymyslel, až ses doptávala, to je jasný:-D

Offline Garfie
28535 příspěvků moje polička 26. července 2024 13:33

Janulik03 Já myslím, že jste prostě normální prarodiče. Já se teda přiznám, že fakt nevím, jaké chování by zapříčinilo, abych nedávala děti na prázdniny k prarodičům, pokud by o to obě strany stály. 

Pamatuju si tchány (kteří byli podle toho co vím od muže a švagrové vcelku mizerní rodiče) se do pravnoučat hrozně opřeli, první dvě až tři pořád někam brali, vymýšleli program, obráželi hrady a zámky, vedli prázdninové deníky, létali k moři....až se tak vyčerpali, že když přišlo na naše děti, nechali je volně běhat po zahradě a jen jim servírovali v pravidelných intervalech jídlo.

Jako vím, že tchánovi občas rupnou nervy, slyšela jsem historky, které se mi nelíbily, výhrady bych asi měla i ke tchýni a ještě větší mojí mamce, ale většinou jsem s nimi nic neřešila, beru že mají taky právo na nějaký vlastní výchovný přístup.