Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Aranel
6600 příspěvků moje polička 25. července 2024 18:29

Jos tak hlavně nově spojuje Liberec s Jabloncem tramvaj, jak to má být!!

Offline Karja
44649 příspěvků moje polička 25. července 2024 18:43

JosJá to asi neumím posoudit ze strany života těch zvířat,to třeba může byt třeba luxus, to nevím, vzhledem k tomu, že tam těch zvířat moc nebylo, tak asi dobrý, asi bejvaky mají dobrý, rozhodně si nepřekážeji :D. Ale prostě třeba mně to přijde jako louka oplocená obrovskýma nevzhlednýma plotama, přes který třeba děti ani nedohlednou, není to tam esteticky hezky, nejsou tam žádná zákoutí, kde si třeba sednes, dáš si svačinu, žádný zákoutí zajímavý pro děti,na mapě je značeno WC a reálne je to jedna toika u cesty, kde všichni chod. V restauraci kde bylo třeba 150 míst k sezení bylo jedno dámské WC. Příjezd na parkoviště děsný, auta to tam zablokují, do toho tam vjel kamion se zásobováním a konec, ale tak to asi teprve dělají. A všude byly ty elektrické ohradniky z venku, což jsem teda zatím nikde neviděla, ale myslela jsem si, že třeba teda nejsou zapnuté:D. Tak asi byly. Do toho tam jezdily furt betonový mixy, budovalo se tam zhora zdola, ale já měla jen chuť říct, vyse.te se na to, to nemá cenu:D. Ale třeba jsem to fakt nepochopila, kamarádka to tam má ráda, ségra tam byla dvakrát?!?:D 

Evaeva Jojo, jako já se schválně dívala teď odpoledne na recenze a je to takové rozporuplné, nebylo to úplně, že by to pomluvil úplně každé. 

Jos o bohužel Dvůr Králové a i Zoo Zlín máme hrozně daleko, jinak bych vybrala určitě jedno z toho. My právě jezdíme jen Jihlavu, tak jsem chtěla změnu, jiná zvířata, protože už mi přišlo, že to tam děti znaji zpameti, ale až tam zase pojedeme, asi se každému zviratku omluvim, je to tam fakt dobrý:D

Offline Karja
44649 příspěvků moje polička 25. července 2024 18:49

Jos No teď se dívám do map a možná ten Dvůr Králové ještě letos hecnu, já tam byla naposledy v 11 a ta projížďka busem byl zážitek, určitě to za těch 20 let ještě vysperkovali;-)

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 25. července 2024 19:17

dzizisketa u nás je to s otcem podobný. Čím je starší, tím míň to jde. Poznámky o špatný výchově s chování jsou pravidelně. Oba rodiče naprosto nezvládají temperament malé, velká mi opakovaně po pobytu u prarodičů hlásila, že na malou oba křičí a dostává přes zadek, což je pro mě nepřijatelné. Dvoje přechozí prázdniny nám hlídali, letos v podstatě máti už asi ani moc nechtěla- původně jsem si myslela, že se opět domluvíme, ale když jsem viděla její reakci na hlídání, takové podivné vymlouvání a reakci obou na malou při sebekratším pobytu dětí, byla jsem ráda za školku a příměstský tábor přes celé léto. Je mi to upřímně líto, naivně jsem si myslela, že jak rodiče neměli žádný čas v dětství na nás s bráchou, že si budou chtít užít pravnoučat. Vydrží to v klidu 24, max 36hodin. Malá to tak zatím nevnímá, vadí to hlavně velké za tu malou. Dál je to vyšperkovaný dědovou náklonností k synovcům, protože chlapečci jsou zkrátka víc. Už když jsem byla podruhé těhotná, řekl mi (v tu chvíli jsem myslela, že ve srandě), že dvě holky nejsou děti. Děti jsou aspoň holka a kluk. Velká si letos všimla a stěžovala si, že je děda nadšený hlavně z kluků, když byl brácha s rodinou na týden u našich. Trochu jsem jí to vymlouvala, že kluky vidí málo, ale nevím, jestli mi to zbaštila. Pravdou je, že chlapečci rozhodně špatnou výchovou netrpí, ani když neuklízí nebo když mají povoleno hrát si s jídlem a destruovat ho, v záchvatu vzteku plácat a odhánět rodiče a podobný, pro mě no-go věci. Takže jen vyčkávám, kdy holky přestanou mít chuť trávit s prarodiči čas úplně a do té doby je u nich nechávám jen pozvání prarodičů, max na 1-2noci, což se přihodí průměrně 1x za 3-4 měsíce. Rok po škole jsem usilovala o místo v blízkosti bydliště našich- před dětmi a ještě v začátku mateřské jsme jim s mužem výrazně vypomáhali na zahradě a okolo domu, měla jsem představu, že mi pomůžou s dětmi a jednou, že se o ně postarám. Jsou ale s věkem čím dál méně snesitelní, tolerantní a vstřícní, takže vůbec nevím, jak to dopadne.

Offline Makara
3638 příspěvků moje polička 25. července 2024 20:07

marieu to je trochu smutný čtení .

Offline dzizisketa
8949 příspěvků moje polička 25. července 2024 20:40

Jos 

Tyjo ten chodníček, to máte úplně luxusní trasu na procházky

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 25. července 2024 20:57

Makara tak veselo mi z toho není. Pořád se všichni hrozně snažíme, aby to fungovalo a čím dál častěji to nejde, chybí sebereflexe, vstřícnost, ale i klid, často laskavost. Přicházím k tomu, že snažit se můžu opravdu jen do určité míry.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. července 2024 21:05

marieu je to těžké, každý by si přál pro svoje děti fajn prarodiče Ale nabízí se otázka, proč se snažit, když šance na dobrý vztah není. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 25. července 2024 21:12

Aranel pockej, uz zase jezdi? No tak skvely, ja ji par let jezdila. Muz me vyhodil autem po ceste v jablonci, ta jizda je skvela

Offline Jos
příspěvků moje polička 25. července 2024 21:24

Karja my safari uz dvacet let nebyli. Ale zoo je pekna, ta zvirata jsou druhove pohromade. Minule jsem teda mela skoro trauma, protoze se tam porvali nosorozci. Tam je takovy chodnik nad jejich vybehem a asi dva samci se tam zacali honit a jeden druheho nabral a prehodil ho pres takovou zidku do prikopu vedle vybehu. A ten chudak pak nemohl ven a nekolik osetrovatelu ho ruzne lakalo. A on nemohl couvat, jak byl zmateny. No desny...Objektivne je Praha asi lepsi, ale ja mam rada tu myslenku Dvora. 

Liberec ma prave vybehy male a nacpane vedle sebe na male plose. A je to celkove uz proste za zenitem. Moje dite zatim nejvic oceni domaci zvirata a je asi cita po me, takze ten bude rad za jednu zebru na deseti hektarech

Offline Karja
44649 příspěvků moje polička 25. července 2024 21:33

Jos A proč nechodite na to safari? Má to nějak důvod? Já tam asi děti vezmu, ať vidí zase jiná zvířata, uvidím, jaké bude ještě počasí až budu mít dovolenku. prahu si moc nepamatuji, protože jsem tam byla jednou a jen si pamatuju, že mi to došlo strašně velké, ale byla jsem tam bezdětná, nekoukala jsem na to správnou optikou. Škoda, že je od nás ta Pražská Zoo na úplně debilni stranu, to se úplně s dětmi necítím, ony v autě dost rusej a dálnice a skrz Prahu, to by nevydržely tak dlouho v klidu:D

Offline continuity
43027 příspěvků moje polička 25. července 2024 21:37

Karja to safari je super. Jede tam v září jeden tým z práce a já jim to fakt závidím. Byly jsme tam i s dětma, vlastním autem, nevím jestli to ještě jde. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. července 2024 21:47

Karja v té pražské je hrozně lidí, o prázdninách i ve všední den. Možná bys tam ani nezaparkovala. A obří opravdu je, za den se nedá v klidu projít. Liberec se mi taky nelíbil, přesně z těch důvodů, co píše jos, plus tam v části byly takové pouťové atrakce. Příště bych šla radši do IQ parku.

Offline Jos
příspěvků moje polička 25. července 2024 21:51

Karja no my tam byli s kamaradkou, nekolik deti. Takze normalni zoo byla az az. A predtim jsme taky prosli zoo a myslim, ze zrovna safari nejak neslo. Duvod to nema, myslim ze si to musis snad rezervovat, ale to si nejsem jista. Byla jsem kdysi jen tim autobusem a bylo to super .

Offline Karja
44649 příspěvků moje polička 25. července 2024 21:56

continuity O tom autě mi někdo vyprávěl, že to jde. Ale nevím, moc jsem se nepidila, jela bych busem:D. Evaeva Jojo a hodně lidi, to je fakt, že jsem si taky říkala, že jedině ve všední den:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. července 2024 22:36

Karja my tam naposledy byli v nějakém dozvuku kovidu, pavilóny byly zavřené, během dne trochu pršelo, ale byl to teda víkend. Lidí milion, v deset (na nás teda fakt brzy ) už jsme zaparkovali jedině hned za trojským mostem a pak se ještě půl hodiny kodrcali autobusem. Kluky ty zvířata zas tolik neberou, asi naštěstí teda

Offline dzizisketa
8949 příspěvků moje polička 25. července 2024 23:33

Děkuji všem za podněty, všechny si je poctivě čtu.

Nejsem si právě jistá, zda už u nás ten vztah není na hranici, kdy bych Rosťu mohla dědovi bez výčitek svěřit. A že já s tím problém nemám, vystavit ho působení různých lidí, naopak, tchánovci s ním problém nemají, naopak ho chválí, že je šikovný, poslušný a všechno sní, což jak víme, je pro babičky velmi důležité A zatímco naše mamča se k vnoučatům chová trpělivěji a laskavěji, než k nám dětem kdysi, u taty to má opačný vývoj, to manévrovací pole, kdy je s vnoučaty spokojený, se pořád zužuje, ségra dokonce na docela dlouho přesně kvůli tomu omezila návštěvy u našich, když byla starší neteř menší, mamča jezdila k nim.

Naštěstí pro letošek už to moc řešit nemusím a příští rok se uvidí.

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 25. července 2024 23:34

Jos my jsme zrovna u vás a je to tu tak skvělý. Ty dobrý kafe cestou jsou moc fajn :) ale apartmánů přibylo snad o polovinu víc za dobu, co sem jezdíme. Místo té krásné chalupy penzionu u Smutných je ten obr, ach jo. 

Akorát teda ty dva mini obchůdečky a dvě restaurace pomalu přestávají stačit, všude plno. 

Co se stalo s Muhu že skončili, nevíš? Měli tak skvělé jídlo, moc jsem se tam těšila. Aspoň že stánek nechali

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. července 2024 23:44

dzizisketa blbý je, že ty to hlídání budeš potřebovat nejvíc teď, když jsou děti malé, když jsou zároveň na tohle citlivější a ty dětské projevy mají větší. Ještě mně napadlo řešit to přes mamku by nemělo větší efekt?

Bohužel mám pocit, že je to u chlapů celkem typické, že v určitém období ztrácí trpělivost. Můj děda byl přesně takový, teď kolem osmdesátky naopak "měkne", i když kluky bych tam samotné nenechala. Tchán děti taky nedává, ale ten se spíš klidí než aby nějak zasahoval a pak si asi stěžuje tchýni. Nejvíc k nim jezdíme, když je děda v práci.

Offline Karja
44649 příspěvků moje polička 25. července 2024 23:50

dzizisketa No co zkusíš to, Rostík pak doma řekne ,,už tam ani nepojedu,, a budeš vědět:D. Ne Rosťa je moc šikovnej, jako z těch příspěvků co tu píšeš, nechápu s čím může mít tchán problém, už jen ty juda jsou ukázka, co všechno on zvladne a s čím si dokáže poradit. A myslím, že by ti určitě už i dokázal říct, že se mu někde/ s někým nelíbí.