Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2024 11:02

Tabea když skončíš šipku, tak ti do nosu nenateče, to by ta voda tekla jakoby do kopce Já se vždycky potápěla a skákala ráda, škoda, že děti na to vůbec nejsou, šipku už jsem neskákala roky.

Offline viktorka_od splavu
49310 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 11:20

Evaeva ale natece. kdyz mas i nos do kopce

Offline Myrtila
5329 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 11:26

Tabea Potrefenáhusa Ano, všechno, co jmenujete, bazén, horký kafe nebo polévka, plné horké hrnce na kraji sporáku, otevřená trouba, aby se vyvětrala, nože, léky, autosedačka (nejen to připoutání, ale ta druhá se vozí navolno vzadu na sedačkách), helma...

Třeba ty nože (a cokoli položené na nábytku) jsem řešila od doby, co se syn postavil, cca od roka, jak je vysoký, hodně brzo dosáhnul docela hluboko na stůl i linku. 

Prostě matka pořád ve střehu, a nepřijde mi to jako něco, co by se dalo vypustit.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2024 11:45

Myrtila tohle mi přijde fakt zbytečný. Je rozdíl nechat dítě řezat pilkou, což pro někoho může být nebezpečné, tak mu to přinese nějakou dovednost, ale co mu přinese, když se opaří čajem?!

Online Potrefenáhusa
38837 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 11:54

Evaeva mne přijde, ze naše dite na to krájení porad ještě mentálně vůbec nemá, ona se na to vůbec nedokaze soustředit, koukat, kam kraji (pouziva takovej ten vlnkovac na brambory a je to risky play i pro mě jako asistenta) - jako asi by stačilo, aby si ty prsty ukrojila jednou, ale zatím mi taky přijde, ze by to bylo vážný zraneni až moc. ale nuzkama striha moc pěkne 

Offline Zuzuli
3767 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 12:04

Potrefenáhusa ja nedavnou koupila v ikee detsky nuz a ten mi prijde bezpecnejsi, nez ten vlnkovac. Ma totiz zarazku na prsty, lip se drzi, lip koordinuje ten pohyb. Takze treba ovoce si uz kraji sama.

Puvodne jsem mela v planu ji kouoit ten detsky opinel, ale ikea je po ruce a o dost levnejsi

Online Potrefenáhusa
38837 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 12:08

Zuzuli my ho máme taky, ale ještě jsem to nevybalila, po zkušenostech 711990 a sdělení žluťásek , ze to byl nejostrejsi nuz v jejich domácnosti .... ale možná bych se mohla znova odhodlat 

Online Potrefenáhusa
38837 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 12:09

Zuzuli ten opinel Chef, nebo jak se jmenuje, je moc krasnej, ale taky mi to přijde zbytecne drahy 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2024 12:13

Potrefenáhusa mladší taky vždycky vypadá, že se vůbec nesoustředí, šermuje nožem, na prsty nekouká, ale neřízl se ani jednou narozdíl od staršího, který se soustředí pekelně. Já mu právě radši vůbec neasistuju a radši se ani moc nekoukám, přijde mi to horší, jak jsem nervózní Tím, že se do všeho vrhá po hlavě, je v kuchyni mnohem šikovnější než starší.

Offline Myrtila
5329 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 12:34

Evaeva No tohle právě nevysvětlím, ani v na jedné straně rodiny. Ona je to kombinace obou stran rodin, ale v obou řeším skoro všechno toto (jedna nemá bazén a druhá si hlídá léky, jinak je to asi čistý průnik). Aspoň ubrus se mi u našich povedlo zrušit - vždycky když přijedu, tak ho prostě sbalím. 

Pak se mě mamka nebo tchýně ptají, proč si k nim nechci přijet na pár dní se synem odpočinout, třeba když muž jede na služebku - no asi proto, že je to tam větší šichta než doma

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2024 12:39

Myrtila to platí i o domácnostech, kde pochopení mají. Horké nápoje a nože u nás hlídají obě rodiny, ale naši mají všude na zemi kytky, vystavené křehké serepetičky a to prostě těžko předěláš na pár hodin nebo dní. A u tchýně zase těžce nesou drobky. Takže návštěva je záhul. I když hledáme ubytování s batoletem, tak se vždycky díváme, kolik tam mají věcí, co se dají rozbít a jak vypadají schody

Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 12:49

Tak to sú obe naše babky veľmi opatrné na všetko,  až viac ako ja.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2024 13:58

Mimino udělalo tři kroky

Offline Tabea
8096 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 14:10
Reakce na Evaeva:

Tabea když skončíš šipku, tak ti do nosu nenateče, to by ta voda tekla jakoby do kopce Já se vždycky potápěla a skákala ráda, škoda, že děti na to vůbec nejsou, šipku už jsem neskákala roky.

​jo, tam je potápění pro předmět 2x 2m a plavání pod vodou 10m. Tam by mi nateklo natuty.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2024 14:12

Tabea no asi jo, ale obecná finta je vydechovat při tom nosem

Offline Tabea
8096 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 14:13

Evaeva mimino je superhustý!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2024 14:15

Tabea no doufám, že je to jen takový záchvěv, neumím si představit ho kamkoliv směřovat v tomhle věku. 

Offline continuity
43034 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 14:19
Reakce na Evaeva:

Tabea no doufám, že je to jen takový záchvěv, neumím si představit ho kamkoliv směřovat v tomhle věku. 

​Já jen, že když už se jednou postavil, tak si zpět neklekne.

Offline continuity
43034 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 14:23

Tabea tady děti můžou do bazénu sami od 12. Tak to tak dělám, starší plave líp než ja, resp. uplave celou rodinu i kdyz mi pojedeme štafetu a mladší je na sebe dost opatrná, v bazénu se taky neutopi, pokud ji někdo neskončí na záda. 

Mám trochu strach z otevřené vody u té starší, ani ne kvůli tomu,že ji tam utopí nejaká příšera, ale aby neprecenila své síly a nefrajerila. 

Offline continuity
43034 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 14:28

Evaeva s kytkama na zemi jsem vychovala dvě děti, ale durman na zahradě u tchýně mě teda znervózňoval. V uvedeným hrozbám prodám provešené šňůry z kávovarů a rychlovanych kanvic. Pokaždé jsem ji u tchýně předělala a při další návštěvě to bylo stejné. 

Hlavně mi přijdou nebezpečné ty místa kam to batole nevidí, takže kamna se mi zdají mnohem lépe řešitelná než třeba ta konvice. 

Jinak jsme měla v tomto štěstí na děti. starší jsem měla vcelku odvážnou, ale stačilo ji praštit se jednou, aby si pak dávala na tom místě  navždy pozor. Mladší byla dlouho dost bezmozek, ale zas trochu bojácná.