Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline monis
1611 příspěvků moje polička 31. července 2024 20:50

Karja ono vůbec někteří rodiče jsou asi jinej gang ohledně bezpečnosti dětí. Včera jsem šla s dětmi podél silnice na nákup a podél druhé strany silnice šla po chodníku sama holčička max 4 roky. Šla z hřiště stejným směrem jako my. Myslela jsem si, že někomu utekla ale ne, žádný dospělý nebyl okolo. Já jsem se pořád zastavovala ohlížela, jestli za ní nikdo nejde. Minula jednu křižovatku, druhou a po 300 metrech odešla do odemčeného domu. Dva roky zpátky jsem zase stála asi dvě minuty u 1,5 ročního dítěte u silnice, matka nikde. Jako nejsme Praha, ale já to prostě nechápu...

Offline continuity
43034 příspěvků moje polička 31. července 2024 21:00
Reakce na DruI:

continuity No s šuplíkama vedle počítám, ale pod stůl se mi nevejdou :)

A ještě mám jedno dilema, jestli rovnou nekoupit dva stoly, aby měly děti stejné. Ale zase syn ho ještě pár let nebude potřebovat tak jestli to není zbytečné

​Já jsem je kupovala postupně. Dodnes je dělají stejné, akorát my máme zelené ty uši a ty jsem teď narychlo nenašla. Ale tak bych koupila jen ten s dřevěným dekorem. Židle mají jiné, ale to i chtěly, starší si tehdy postavila na prodejně hlavu (ale strašně), že chce růžovou a tak má růžovou.  

Sufliky máme taky vedle, v podstatě mezi těmi stoly, ale chybí mi asi 2cm, aby se tam vešel ještě jeden kontejner. už jsem byla v pokušení to prostě narvat silou nebo uříznou kousek toho stolu. 

Online Karja
44658 příspěvků moje polička 31. července 2024 21:22

Potrefenáhusa No jako sami vlastně máme máslo na hlavě, sambo taky leckdy je takovej za moji hranou s tím koupáním, ale tohle mi přišlo úplně debilni. Hlavně vřava a lidí si nevšímají, já tam měla tři děti, ale hned jsem si všimla, že ho tam nechává a jde do háje a nikdo další tam není, co jsem tak hledala pohledy jinych, nikdo jiný si toho nevsimnul, když se zasekl, všichni koukali jako po nějakem dospělakovi ale neresili to. A jak se vydal za ní do toho bazénu, on by tam fakt vlezl, už tam tak jako stal na schodech a lezl na zábradlí, podle mě si toho nikdo nevšiml a ona vylezala 10 metrů od něj a šla k tomu brouzdališti a to si myslím jen kvůli tomu, že jsem blbě čumela

Online Karja
44658 příspěvků moje polička 31. července 2024 21:26

monis Hele u nás věnci holka sama psa, začala podle mě nějak před 5 narozeninama. Pro mě je to nogo, chodník tu není, je tu 30, ale včera tady jen někdo nekecám  100 na motorce, 70 není výjimečná rychlost. Ale prostě někdo je asi nějak free nebo já nevím

Online Karja
44658 příspěvků moje polička 31. července 2024 21:29

A ještě tam byl kámoš a ten nechal děti samostatně v bazene a byl úplně jinde. Nastupují třetí třída, pátá třída a šestá. Já bych na to asi neměla:D. Jedna moje známá chodila se třema vnoučaty se koupat a to bylo děti ve vode, ona stala na břehu a pak šla plavat ona a dečka nesměly opustit deku, ale jako fakt ani vyleztz toho okraje na trávu, to pak byl ceres, že to ani nezkoušely. Mi to teď přijde jako ideální systém:D 

Offline Jos
příspěvků moje polička 31. července 2024 21:31

monis Jsem neco mezi, vodu a silnice hlidam, ale treba piskoviste mame na horni casti zahrady a syna (necele 4) tam klidne pustim a dovarim obed. On neodejde nebo tak. Manzel chodil do skolky od 5 let asi kilak a pul na autobus, silnici mezi poli bez chodniku. Uplne sam. Tomu jsem neverila, ale tchyne pokrcila rameny, ze to tak bylo...a pak vodil i mladsi sestru. Jo byla jina doba, ale stejne mi to prijde dnes nepredstavitelne.

Online Karja
44658 příspěvků moje polička 31. července 2024 21:39

Jos

On byl taky na silnicích úplně jinej provoz, naši to furt zmiňují, kam třeba ségry jezdily samy na kole a že teď by je v tom věku nepustily. Je více aut a jezdí rychleji. 

Offline Kokoska
34892 příspěvků moje polička 31. července 2024 21:40

Jos taky bych dneska nepustila dite hrat si samotny s detma za panelak, jeste mezi zbytky po stavbe a pres ulici nekam do krovi, a moje deti i ostatni ze sidliste tak ven chodily zhruba od peti let. Obcas si rikam, ze mely dobryho andela straznyho.

Online Karja
44658 příspěvků moje polička 31. července 2024 21:52

Kokoska Moje ségry si chodily hrát na smeták:D. Jako jo, asi si umím představit, že jdou teď synovci prolejzat smeták a pustím je, ale těch keců co bych u toho měla, jak mají být opatrní, na co sahat, nesahat, hlásit se mi:D:D. Nebo jsem tuhle přemýšlela, že jsem třeba na gymplu hodně chodila s různýma klukama ven a máma vždycky řekla ,,no to jsou tak sikovny kluci, rodiče jsou slusny, nemají žádný tetování a náušnice,,. Jo to pro ni byl nějakej jako schvalovací systém, ví kdo jsou rodiče a že nemají piercing:D:D Ty vole. vůbec jí nezajímalo, kde jsem, nebo jsem treba jeden čas jsem jezdila sama holka s jednou partou asi 4 kluků. Jako to by teda byl výslech holek, jestli to není nějaký divný, že se s nima kámoši sama, na čaj bych je sem pozvala a pěkně si k nim sedla. A sambo ten se ještě ukáže, k nám asi ani žádný kamarádi chodit nebudou:D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. července 2024 22:04

Karja tvoje holky jsou už ale větší a mají aspoň pásek, ne? Ale batole samo v bazéně To samé silnice bez chodníku, leda nějaká slepá.

Já právě taky praktikuju systém té babičky, kdy děti sedí na dece. To celkem rychle zkontroluješ z bazénu, navíc než dojedí nanuk, jsem zpět. Když je dítě přímo ve vodě, jde o vteřiny a zdaleka to není tak přehledné.

Za to za barák bych děti (nebo staršího) klidně jít nechala, akorát my tu zrovna nemáme žádné hřiště, jen jednu neoplocenou prolézačku. Občas je tam teda pošleme napřed čekat než se vypravíme. Silnice tu není žádná. Švagrová děti (8 a 6) za barák pouští, mají takový menší rondel, žádná silnice opět a mají tam partičku asi 8 kamarádů. To bych taky klidně udělala, zvlášť takhle ve skupině.

Offline Tabea
8096 příspěvků moje polička 31. července 2024 22:10

Karja

Když mi kamaradka rikala, jak její syn (tenkrát myslím čerstvě po třetí třídě, maximálně po čtvrtý) chodí s kamaradama plavat do řeky (pokračování kajakový dráhy, takže to ta vida dost valí), tak mi to přišlo dost vostrý. Já bych tam syna samotnýho nepustila, i když teď nejspíš plave líp, než já. 
Přemejšlela jsem, jestli bych s nima šla na Antonku u Kamenice do lomu, ale nějak mi ta představa není příjemná. Tam je hloubka okamžitě u břehu. Myslím, že já mohla s rodičema už tak v osmi, devíti přeplavávat Trnávku. 

Offline ziginka
726 příspěvků moje polička 31. července 2024 22:48

DruI To je presne moje dcera. Nesmim s ni chodit tridit odpad do kontejneru, protoze ty krabicky pak tahneme zpatky. A kdyz uz ji uklidim, tak nadava, ze nemuze nic najit.

Offline Garfie
28541 příspěvků moje polička 31. července 2024 22:51

Karja Jé, hraní na smeťáku! Na to už jsem úplně milosrdně zapomněla, to bylo super! Stavěli jsme si tam bunkry ze starých pneumatik...ty jo, já dělala jako malá strašný věci, tak 80% bych svým dětem nedovolila ani omylem!!! 

Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 31. července 2024 23:18

Minulý týždeň sme boli na dopravnom ihrisku a 2 deti, brat so sestrou tam jazdili na kolobežkach bez akýchkoľvek bezpečnostných prostriedkov a mňa to úplne trhalo, jazdili ako blázni. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. července 2024 23:21

letfenixa tady se teď prohání asi tři kluci cca 10 let na elektrokoloběžkách taky bez helem. Jezdí dost rychle samozřejmě. Nechápu na tom ani dospělé bez helmy, zvlášť v provozu.

Offline Pinot Noir
29864 příspěvků moje polička 31. července 2024 23:37

Evaeva na elektrokoloběžkách jezdí ve vesnici, kde bydlí celá moje rodina, děcka všech věků. Helmu nemá nikdo, jedou obvykle dvě na jedné, ve skupinách, třeba tři koloběžky, jedou klidně tou maximální rychlostí. Berou to po silnici, chodnících, hlava nehlava... Poslední dobou je to úplně hrozné, je jen otázka času, kdy se stane nějaký strašný průser. Ségra říkala, že na nějakém zasedání, či kde, navrhovala to nějak začít řešit, a prý nechápala, kolika a kterým jinak normálním lidem to vůbec nepřipadá jako problém. 

Offline Pinot Noir
29864 příspěvků moje polička 31. července 2024 23:42

Tak jsem dostala pochvalu od paní klientky, že mám "moc hodné a vychované děti, úplné gentlemany, ti by si zasloužili, abych jim nabídla whisky a já tu mám pro ně maximálně vodu!"

Jsem s tím jointem nebyla tak daleko od pravdy.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 31. července 2024 23:57

Pinot Noir no přesně. Kolikrát vidím dospělé, jak v provozu na tom vezou předškolní dítě, oba bez helmy. Na kole by takhle nejeli, bych se vsadila.

A kluci super! Zrovna jsem si na vás vzpomněla. Taky se umí pochlapit jako ti moji. Akorát to nemůžeš opakovat moc často, aby tam moc nezdomácněli

Offline Pinot Noir
29864 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 00:10

Evaeva přesně, Viktor už začínal kramovat, vyzkoušel kalkulačky, otevíral laptopy, mačkal čísla na domácím telefonu... Paní majitelka naštěstí seděla zády k němu. Příště už by určitě odhalil hesla a pustil si YouTube.

Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 04:04

Pinot Noir boli sme včera v banke a hneď som si na teba spomenula, lebo L. namiesto toho, aby ako obvykle sa schoval za mňa/moju stoličku, mi dával svoju siltovku, čechral mi vlasy, smial sa nahlas a išiel sa pozrieť zamestnakyni banky na monitor, čo tam má