Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 22:46

Evaeva u nás chodili v 10m oba. Dcera aspoň lezla od 4,5m - lezla, ne plazila a od 6m stála. Syn se ještě v 6m neuměl ani přetočit ze zad na břicho, ale v necelých 10m se rozchodil během týdne. Vlastně na ty první kroky mi to nepřišel blbý věk, spíš pak ty 1,5r bezmozci co už fakt rychle běhaj, jezdí na koloodrážedlech nebo bruslí

Btw syn se ukazuje jako hodně samostatná jednotka. Minule na chalupě odešel sám na návštevu. Sledovala jsem ho ze zálohy a byl fakt hustej. Obul si holiny, otevřel chalupu, řekl pápá a zase za zebou zavřel. Sešel z terasy, sešel na zadní zahradu, projel se na klouzačce, pohoupal se na kruzícch a pak se vydal za sousedkou na vedlejší pozemek.  Z prudkého kopce dolu. Tam si vytáhl bagr z kůlny, dovlekl ho na písek a tam si hrabal halekal "čau čau" tak dlouho, až za nim přišla sousedka včera zase sám opustil tábor a šel se klouzat na překážky skateparku S ním se postupně asi dostávám na druhou stranu spektra. U vody bych je samotné nenechala, horkého a dušení se bojím a bez helmy nesmí na nic co jede. Ale na té zahradě je klidně nechám. To dceru jsem v jeho věku nenechala dělat tolik věcí, co jeho. 

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 22:59

Evaeva Junior prvnich par kroku udelal v asi deseti mesicich korigo, ale chodit zacal o pet mesicu pozdeji. I fyzio, kdyz ho u tech prvnich kroku videla, tak rikala, ze na dalsi navsteve uz za ni pribehne. A nic, do prostoru ho hlava dlouho pustit nechtela. Zase pak nikdy nechodil, ale rovnou behal :-D.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. srpna 2024 00:00

MPLee ten je boží! Ale u vody ho nenecháš, ještě když trpí podezřením, že umí plavat. Což on určitě trpí

Mimino se sice poprvé párkrát otočilo asi v 4,5m, ale bylo to zároveň i naposledy. Pak v se v šestém měsíci začal otáčet, šel na kolena, plazil se, lezl a stoupl si, během toho měsíce. Od jedné návštěvy fyzio k druhé z placky v lezce

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. srpna 2024 00:01

Vari no to asi dělají všichni kluci, že rovnou běží Já myslím, že těch pár měsíců na zemi by všem prospělo, tak uvidíme. Ale evidentně má velkou motivaci

Offline Potrefenáhusa
38837 příspěvků moje polička 02. srpna 2024 06:25

Já včera na parkovišti u Lidlu viděla chlapíka se trema malejma detma, dvě vzadu cca 4 a 6 jely bez sedaček, Když přijížděli, malej chlapeček stal mezi sedadlama, no jako uplny wtf jak za myho dětství, ten tatik se toho fakt nebál

Offline Kokoska
34892 příspěvků moje polička 02. srpna 2024 06:40

Potrefenáhusa zrovna jsem vcera na to vzpominala, jak jsme jezdili v aute, ktery ani vzadu nemelo pasy, tehdy to nemuselo byt. A nejaky sedacky uz vubec. 

Ted se mi poved kousek - byla jsem s Adelou nakupovat, dala jsem ji vzadu do sedacky, ulozila tasku, jeste chtela neco z kufru, tak jsem to hledala, dala ji to, sednu si za volant a jedem. A zezadu se za chvilku ozvalo Já nějšem iťouťanéj! Hrklo ve mne jak ve starejch hodinach.

Offline Potrefenáhusa
38837 příspěvků moje polička 02. srpna 2024 06:56

Kokoska Jj, i mne máma jako mimino vozila v pradelnim kosi na zadni sedačce....

Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 02. srpna 2024 07:29

Keď som mala 10, z auta som vypadla, v zákrute, Škoda 105, dvere držali len symbolicky. 

Offline Potrefenáhusa
38837 příspěvků moje polička 02. srpna 2024 07:32
Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 02. srpna 2024 07:44

Potrefenáhusa odvtedy sa v každej zákrute chystám toho drzatka nad oknom.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 02. srpna 2024 08:03

letfenixa so mi pripomenalo jazdu v mhd cca 18 rokov nazad. rano natrieskany autobus a dvere sa otvarali vzdy ked sa o ne niekto oprel. veselo bolo v zakrutach! sofer sa na to vys**l aj po opakovanom upozorneni a siel dalej

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 02. srpna 2024 08:13

inak ja si uz vobec nepamatam lekarske tabulky pre motoricke pokroky dietata ale myslim ze ten moj spekulant na to siel velmi rychlo. pretocil sa v 3m a pokusy o lezenie mal kratko na to. presne na den od narodenia v 6m si rano v postielke sadol a o o chvilu neskor uz stal s oporou. v 6,5m uz obehaval nabytok a ja som vsetko odsunula na kraj miestnosti a hracky davala do stredu aby musel liezt. bez opory zacal stat niekedy v 7-8m a chodit bez opory v 9-10m. faza "bezmozek" na uteku bola velmi dlha a nenavidela som to. navyse tak male topanky sa ani zohnat nedali a capacky som nenasla dostatocne zateplene

Offline Potrefenáhusa
38837 příspěvků moje polička 02. srpna 2024 08:44

eless mne vzdycky ten bezmozek hrozne udivi,naše děti tuhle fazi nikdy neměly, mne přišly obe takový rozumem obdareny už v porodnici zvlášť starší, to byla proste malá pani hned

Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 02. srpna 2024 08:49

Potrefenáhusa presne, keď vidím tie videá novorodencov, L. taký nebol, hneď hotový človek a bezmozog nebol tiež, a ani nebehal namiesto chôdze. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. srpna 2024 09:05

Potrefenáhusa starší taky bezmozek nebyl. Mladší riskoval, ale vyloženě střela taky nebyl. Ale trojka bude asi jiná

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 02. srpna 2024 09:15

Potrefenáhusa v niektorych veciach pohoda ale cokolvek pohybove bolo strasne. vyliezal cez gauc na parapet a lomcoval kluckami na oknach. tak sme museli kupit klucky na okno so zamkom aby ich neotvoritl a nevypadol. byvame dost vysoko a mame ich tam doteraz. istota je istota

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. srpna 2024 09:28

eless ty kličky jsme taky pořídili. Hlavně pak později mívali různé nápady.

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 02. srpna 2024 10:54

Dneska ráno jsem 2,5 hodiny uklízela. Prisel můj táta  a po čau mi řekl na hračky v obýváku a takový ten bord po vytirani,,no ty děti by měly mít pokojiky ne,,. 

Offline letfenixa
10869 příspěvků moje polička 02. srpna 2024 12:25

Karja úplne na to kašli. Nepostatne poznámky. Ja som dnes sa rozhodla policky pretriedit, taká tá akcia guľový blesk a mamu včera osa ustipla, v noci jej bolo zle, a teraz keď mi okolo pol 11 volala stav, tak sme sa s malým vybrali hneď k našim, byt rozbordeleny a na 155 ma zahrnuli pokynmi a musím ju sledovat.

Offline Karja
44658 příspěvků moje polička 02. srpna 2024 12:56

letfenixa No pěkný teda!