Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letolet
746 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 06:46

DruI my jsme s nástupem starší do školy kompletně měnili pokoj (dostaly ho nově zařízenej po návratu z prazdnin), takže i nový, velký stůl na míru a rovnou tak bylo i misto pro mladší dítě. K němu jen dětské výškově stavitelné židle a pod stůl schůdky ikea na nohy. Vyplatilo se, funguje to ke spokojenosti už 13 let, teda s výměnou židlí. Myslím díky tomu pak neměly ani nikdy tendenci stěhovat se po bytě s ukolama a dalším. Teď už jsme spíš ve fázi, kdy se pomalu s mužem začínáme dohadovat, kdo si nechá kterou půlku stolu :))

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 07:28

Pinot Noir minuly tyden srazil syna turista na segway, na chodniku u Zofina. Jen poskrabane nohy, ale nalem jsem pukla vzteky. To proste na chodnik nepatri.

Tabeado lomu bych s detmi taky nesla. Mam panickou hruzu, ze kluci zajedou nekam pod vodu a uz je nenajdu. Obcas se mi o tom i zdaji nocni mury. Hrozne jsem se bala u jezera v Rakousku, bylo tam krasny koupani, ale hloubka a nebylo vubec videt na dno, to same Lhota. Bylo mi neprijemne i ted na vylete v Muranu, maly syn se furt motal po okrajich kanalu a bylo mi uplne nevolno z predstavy, ze zahuci do te cerne vody... 

Jsme tym, co nenechava deti bez dozoru u vody ani minutu, a to ani u maleho bazenu u prarodicu. Prarodice jsou na tom stejne jako my. A to jinak nijak hyperprotektivni nejsme.

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 07:53

Gatita u mně je tmavá voda taky nogo. Kousek od našich je popoularní biotop, hezké prostředí, spousta prvků pro děti, ale velký bazén má od těch řas úplně černé dno. Děti tam se mnou nesmí ani s bezpečnostními prvky a dělala jsem dobře. Loni se tam utopil kluk a hasiči ho v té černé vodě hledali spoustu hodin. Strašný.

Online Potrefenáhusa
38837 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 08:34

Bezpečnost je pro mě moc citlivý tema, protože mi osud nadělil rodinu z druhy strany spektra 

Offline Tabea
8096 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 09:41

Gatita jenže já už bych asi měla povolit ty otěže. Kluk plave (minimálně stylem) líp než já, holka taky ok. Tady se podle plaveckých schopností udělují odznaky. I holka už má stříbro

Offline Tabea
8096 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 09:42

Potrefenáhusa můj vlastní bratr je z druhy strany spektra

Offline Myrtila
5329 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 09:50

Potrefenáhusa Tabea Polovina rodiny je taky z druhé části spektra, někdy je to dost náročný. A nejde jenom o vodu, ale třeba aby se všude neválely nože, to se mi nepovedlo vyřešit. Nejhorší bylo, že jsem je posbírala a za 10 minut tam byly zase, neřešitelný naštěstí teď už si aspoň tohle nechá to dítě vysvětlit. 

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 10:00

Tabea ty jo, stribro bych taky nemela, neumim skakat;)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2024 10:08

Myrtila mně se dařilo dobře naučit tyhle pravidla staršího syna, třeba že na nože se nesahá. Ale mladší tomuhle odolává, oni jsou jak z těch videí moje mladší a starší dítě (jak jedno spořádaně jí a druhé rozhazuje rýži okolo třeba)

Já jim dávám poměrně volnost, co se týče jejich schopností. Nechávám je samotné vyhodnotit, kam vylezou, z jaké výšky skočí, nožem krájí oba,... Ale na kole trvám na helmě, v autě na sedačce a ve vodě na dozoru. To jsou věci, které oni sami ovlivnit neumí.

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 10:21

Myrtila k nožům přidávám čerstvě zalitou kávu na konfenčním stolku u tchyně,  kterou ani po mojí prosbě prostě nejde uklidit...já jsem klasicky za černou kroniku, ale v naší rodině máme už letitý případ opařeného batolete kávou, transplantace kůže included...ale je to marný. Dvouletou bych tam bez našeho dozoru nenechala.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2024 10:24

monis horký mi taky vadí. To jsou přesně ty okamžiky, kdy nejde o důvěru ve schopnosti dítěte.

Offline brrr
12337 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 10:24

Aha, já jsem asi ta druhá strana spektra. Hřebíky, kladivo, pilka u nas jela od dvou, tři let.  Hrlma na kolo ano, na plastovou motorku ne (ale před deseti roky ji neměl nikdo). Koloběžka bez helmy, ale ve skateparku ta i chrániče. Koupou se sami už dlouho, když jedou pryč na kole, chci, ať aspoň dají vědět kterým směrem (ale to až tak od desíti).

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 10:25

Evaeva já to mám stejně, zároveň mám ale dítě, co nikdy nemělo sebevražedný sklony. Nelezl z učící věže na linku, nikdy ho nenapadlo vylézt po židli na stůl. Když krájel ostrým nožem, koukal co dělá a nevypichoval s tím nikomu oči ani nešermoval kolem. Ale s kamarádčinými syny bych už dávno měla desetkrát sešitý dítě s pěti frakturama, na ně tenhle přístup vůbec uplatnit nejde.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2024 10:27

brrr kluci na té plastové motorce přelétli přes řidítka několikrát, jeden tu helmu dokonce zničil. To mi přijde jako věc, co nikoho nic nestojí. Naopak když zakážu pilku, nikdy se to nenaučí. Mladší syn běžně používá tavnou pistoli, máme menší, co nespaluje do puchýřů, ale samozřejmě to trochu bolí. 

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 10:28

monis 

Já jsem na sebe strhla šálek s horkou kávou, když mi byly asi dva roky, opařila jsem si celé předloktí, obešlo se to bez následků díky dobré péči lékařů, ale myslím, že jsem měla především velké štěstí. 

Online Potrefenáhusa
38837 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 10:32

žluťásek na opačné strane spektra bys byla s detma poradne nepripoutanyma v sedačce, protože jedes jen kousek, s neplavajicicm ditetem u vody bez neustalyho dozoru, s 1,5 batoletem na chodníku vedle silnice s auty, který běží přece vzdycky jen dopředu...

bylo to pro brrr Žluťaskovi jsem chtěla napsat, ze naše první nechodici dite první, co udelalo, ze po ty ucici věži na tu linku vylezlo, teď mladší sundavam ze stolu i několikrát denně

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. srpna 2024 10:33

žluťásek protože máš jen to starší dítě tohle je přesně mladší, ale vlastně neměl nikdy víc/větší zranění než starší. Taky šermuje nožem, a když byl menší, na prolézačce schválně provokoval. Na odrážedle se musel hnát za bráchou na kole a taky párkrát upadl. On se vždycky pohybuje spíš těsně za čarou než na ní, ale evidentně ví co dělá. Hrozně dlouho mi trvalo ho naučit, že nesmí lézt z chodníku mezi auta a před přechodem zastavit. Celkově zkouší, co se stane, když poruší pravidlo, ale když jde vyloženě o něco, co už zažil (pád z prolézačky, říznutí), tak na sebe pozor dává.

Edit: na linku i stůl samozřejmě lezl dřív než chodil. Bráchova rostoucí židle byly super schůdky, které se naučil přisunout, kam potřeboval

Online Potrefenáhusa
38837 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 10:34

euridike to jo, často si polejou přes hlavu cely tělo, kamarád se po opaření čajem v 5 letech učil znova mluvit... 

Offline Tabea
8096 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 10:46

Myrtila nože, horká voda, štafle opřený o zeď, cirkularka v zapnutá do elektriky, když na ní nikdo nepracuje, ...

Offline Tabea
8096 příspěvků moje polička 01. srpna 2024 10:49

Gatita já bych to taky nedala. Šipku neumím a potápění nebo plavání pod vodou bez brejlí.... no nevím. A taky by mi nateklo do nosu.
U těch zkoušek nesmí mít žádný pomůcky. Jen čepici na hlavě.