Aha, to jsem nepochopila. Tak tašku tak zhruba středně velkou ![]()
K úvahám, kolik kočárků s sebou brát, se teda taky nevyjadřuju ![]()
Aha, to jsem nepochopila. Tak tašku tak zhruba středně velkou ![]()
K úvahám, kolik kočárků s sebou brát, se teda taky nevyjadřuju ![]()
ja mam jazz a stym kocikom je to ocistec pri kazdej ceste
ale boli sme s tym schopni ist do tatier. jedno zadne sedadlo sme sklopili a upasali tam podvozok kociara. kocikova vana bola vzadu s batozinou. viem ze niektore baby maju druhy cestovny kocik permanentne v kufri auta ale taky luxus si nemozem dovolit. hlavne cakam kedy uz konecne dosluzi ten z druhej ruky nech si zaobstaram nieco skladnejsie a ta potvora furt drzi a drzi ![]()
Pri cteni tech seznamu, co s sebou do porodnice, me napadla neodbytna otazka: "Co nosi matky v CR v porodnici pres den na sobe? Nocni kosili?" ![]()
bohuzial ano. ja som bola hospitalizovana este pred porodom - museli mi ho vyvolavat niekolko dni lebo malemu sa nechcelo. naivne som si tam vzala aj tricka a domace nohavice. ale vzhladom k tomu ze sme tam vsetky vacsinu casu travili na vysetreniach tak kosela a zupan boli praktickejsie. a na sestonedeli s babatkami je strasne teplo v tych izbach kvoli detom a taktiez je pohodlnejsie mat koselu a tie specialne sietove nohavicky kedze po porode je vsetko bolave a "obryndane"
a to já se přiznám, že poslední návštěvu porodnice jsem absolvovala s kufrem na kolečkách - velikost takový střední
nebyl nijak napěchovaný, ale poloprázdný taky ne
v bolestech jsem nemusela nic vláčet, kufr jel se mnou a potom při cestě domů to taky bylo praktičtější - manžel nesl autosedačku a já vezla zavazadlo.
Ono je pravda, že když něco nemáte hned s sebou, že to potom rodina postupně donese, ale z porodnice to musíte dostat najednou
poprvé jsem měla jen nějakou menší tašku a pak jsme v porodnici dostali takový "uvítací" balíček plenek a vzorků a domů jsem vláčela extra igelitku. Teď už teda žádné vzorky zdarma nerozdávali, ale taky jsem domů vezla nějak víc - nesnědené ovoce a pečivo included...
S kufrem na kolečkách je ovšem problém, že v některých porodnicích nebude kam dát. Mně by se, pokud by to nebyl opravdu malý kufr, do pokoje nevešel.
Já se úplně bojím zeptat, ale to se fakt může stát, že tam nekdo nedostane hygienické potřeby? A co když je matka prostě mít nebude, rodina nebude k dispozici/cokoli ... To ji nechají krvácet na postel nebo se nějaká sestra s nadáváním uráčí odemknout tajné zásoby určené pro speciální případy?
Jako jo, já jsem taky zažila, že v nemocnici nebyl (vůbec) k dispozici toaletní papír, ale už je to dávno a .... a tak nějak jsem si myslela, že tohle už je prostě hluboký středověk. Docela koukám ![]()
Nam doporucovali si vzit jednu tasku na sal, jednu na sestinedeli a pak si jednu doma nachystat na odjezd z porodnice. Tam, kde jsem rodila nedavali ani pleny ani vlozky, ale davali nocni kosile a veskere obleceni pro dite.
Pro vitkovice i fifejdy plati stejny seznam, matka ma mit od vlozek po toaletak vse svoje, stejne tak i pleny a ubrousky pro mimino. Ostrava fakt zamrzla ve stredoveku.
Noční košili a župan, ani si nic jiného neumím po porodu představit. Já tak chodila doma několik měsíců. Co se nosí jinde?
Toaleťák tam byl, sice ne úplně ten nejhnusnější, ale já chtěla mít bílý, pevný a jemný, a to ten erární nesplňoval. Vložek dali jeden balíček a ten byl dost rychle pryč.
Má čerstvá zkušenost je taková: v porodnici a na šestinedělí všichni standardně v noční košili a županu, košile dávali erární, pokud někdo chtěl. Oblečení na děti taky půjčovali bez problémů. S hygienickými potřebami to bylo různé, v porodnici k dispozici v neomezeném množství, občas teda chyběl toaletní papír (ačkoliv žádná škoda, protože to bylo spíš struhadlo...), takže určitě lepší vlastní. Na šestinedělí hygienické potřeby k dispozici žádné, toaleťák k dispozici byl. Asi záleží na každé nemocnici, jak to mají zařízené. Jinak já s sebou měla velkou tašku s věcmi a ještě jednu malou plus tašku s věcmi na dítě (nechtěla jsem si půjčovat). Do malé tašky bych se určitě nesbalila...
Mam zkusenost jen z jedne porodnice v DE, kde jsem pro velky uspech rodila hned dvakrat, i kdyz poprve tyden pred prestehovanim do noveho :). Vsichni chodili v domacim obleceni, v zupanu si snad nikoho nevybavuju. Mne prislo super, ze jsem se po narozeni ditete oblekla normalne (tricko, kalhoty na cviceni), pripadala jsem si hned lip. I to ty bombardaky lip drzelo :). Je fakt, ze kosili ani zupan nevlastnim :). Na noc jsem si brala kosile erarni. Na pokoji bylo vsechno potrebne, sitove bombardaky, vlozky, pliny, obleceni pro dite, nocni kosile, podlozky na postel. Je mi fakt lito, ze je nekde v CR treba nosit si vlastni toaletak..
Tam, co jsem byla já (Praha), byly hygienické potřeby normálně na pokoji/toaletě, neomezené množství, stejně jako podložky do postele. I mimino napřed oblíkli do éráru. Svoje jsem měla akorát mejdlo a ty speciální kalhotky. Plínky pro mimino taky nějaké do začátku byly. Ale jak píše rasaNori , je to zjevně jak kde...
Edit: měla jsem i svoje oblečení, místo županu mikinu, tu nemocniční košili jen na porod a poporodní hodiny...
zazila jsem ze ne ja, ale jina matka nemela, samozrejme ji dali-ale presne tak, meli k tomu nelichotive poznamky s musela se doprosovat pokazde znovu... v drivejsi dobe bylo vse erar (vcetne "erar" kvality samo) a dokonce jsme ani nesmely mit vlastni obleceni
V Brne tiez pisali vse svoje a nakoniec davali vsetko. Ale spoliehat sa na to samozrejme neda.
V nasej nemocnici musi byt pacient svoje vsetko pokial ide o hygienu, aj pribor. Na babatko mi dali erarne oblecenie, to zas nemohlo byt vlastne. Chuda, mal rukavky tej klasickej kosielky trikrat ohrnute. Cakam, kedy si budeme vlastne obliecky nosit. Ked som bola s polrocnym syncekom v nemocnici, mala som narok na pobyt zdarma. A pri odchode mi povedali, ze kedze som bola zdarma, nech aspon po sebe obliecky vyzleciem.
Mám zkušenost z porodnice v Motole, kde je k dispozici pro matku i dítě úplně všecko, jen porodnické vložky v omezeném počtu dva balíčky na začátek a pak je třeba už pořídit vlastní. A trochu teda dělají ofuky s jednorázovymi podložkami do postele, o které se musí žádat a pak látkové pleny pod hlavičku miminka se při znečištění mění kus za kus. Prý se hrozně kradou, takže každé miminko nafasuje jen jednu.
S Německem se asi ještě dlouho nesrovnáme, no
Ale jak říkám, toaleťák jsem si brala vlastní, ten nejlepší, co jsem sehnala v Německu
, protože erární mi nebyl dost dobrej. Na druhou stranu musím říct, že mi stejně bylo příjemnější mít pro sebe i pro miminko oblečení z domova. A do kalhot by mě teda v porodnici nikdo nedostal. Ale měla jsem hodně soukromí, pokoj pro sebe a návštěvy byly zrovna zakázané kvůli chřipce.
Mě to prostě nějak překvapilo, když si vezmu, že ve spoustě porodnic už se běžně válej skákací míče, jsou vybaveni různými vanami apod. ... Ne že bych si myslela, že tyhle prostředky na ulevení od bolesti jsou zbytečné, to ani omylem, ale tak nějak jsem si říkala, že ten úplně základní standard by tedy měli mít zajištěný ...
V nemocnici (jakékoli) je člověk hrozně zranitelný, měl by regenerovat a ne hlídat, jestli má dost roliček toaleťáku. Když jsem ležela na ženském (Apolinář), bylo tam tedy úplně vše. A na JIP spolupacientce sestřičky i česaly vlasy, protože měla velké bolesti ... Tak přidávám alespoň pochvalu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.