Starší ví, že chce do Brna (a ja vím na jaký obor by ji slušel
). Tak uvidime. Můžou jít třeba do spolubydleni. Já jim na to klidně příspěju. Mám úplně stejný názor jako brrr a opravdu nejsem příznivec bydlení s rodiči pomalu do 30.
Vše o těhotenství a dětech
žluťásekSamba rodiče se taky odstěhovali, ale z okresního města. Děti byly na koleji teda tak jako tak, ale na víkendy jezdily do toho prázdného bytu.
Evaeva místo domku za Prahou je levnější dokoupit garsoniéru na Kladně a my zůstaneme kde jsme. To mě ani ve snu nenapadlo že bych se měla stěhovat z velkeho bytu a nechat ho dítěti.
continuity Jo, já si myslím, že když jsou na to finance (což v Praze je no...trochu nevím, zda brečet nebo se smát) hodně rozumné řešení;-).
continuity No to urcite jo! Ja jsem hrozne chtela bydlet samostatne, ale nez jsem zacla vydelavat aspon tolik, aby to stacilo na podnajem, byla jsem ve ctvrtaku. Ale mne se z Prahy nechtelo, vubec me nenapadlo cilit treba do Brna, nebo nekam jeste dal!
žluťásek zajímavé
Já takových lidí znám celkem dost.
continuity No, tak moje dcera zatím propaguje, že se od nás neodstěhuje nikdy ;o) Ale vzhledem k velikosti našeho bytu předpokládám, že v pubertě razantně změní názor ;o)
continuity tak oni asi chtěli do baráku nebo prostě jinam. Nedělali to kvůli dětem. Prostě než se zmohli na ten barák, děti byly skoro dospělé a pryč už nechtěly.
Evaeva třeba to bude volbou povolání, rodiče architektů mají třeba to bydlení líp ošéfovaný než rodiče knihovníků ![]()
Gatita já chvilku přemýšlela o tom Brně, spíš teda jako další možnost, kdyby mně v Praze nevzali. Ale pak jsem si to rozmyslela ![]()
Gatita my ty děti hodně k tomu vedeme, kdovijak to bude vypadat v Evropě za 20 let, beru to, že minimálně vědět, že se dá žít i jinde by měly. Poznala jsem teď hodně lidí,co se různé stehuji, ja tu možnost neměla, ale má to něco do sebe vykouknout tady z těch našich kotlinek.
Evaeva jo, na te anglictine to obcas nekdo zminuje. Jedni setri na 2 byty, druzi planuji jit na duchod nekam na chalupu, coz mi prijde drsny (ale tihle lidi treba na tu chalupu fakt chteji). Jako my se taky budem snazit, aby po nas nezustaly jen dluhy a krabice vyrazenych telefonu, ale i tak.
žluťásek
zrovna naši se nikam nestěhovali. Tohle je průřez povoláními, zahrnula jsem do toho i spolužáky z gymplu.
Gatitajá si teda myslím, že dětem do startu dost pomůže, když můžou bydlet v ty garsonce a neplatit tam pár let nájem. Ale počítala bych, že se zveti a odstěhují nebo pak to rodičům nějak vrátí. Ty hrůzné ceny bytů tady taky nebudou naveky, to tak jen teď vypada. nejpozději odchodem mé generace do důchodu se to počítám změní - příkladů je ve světě dost a dost.
continuity jo, takhle nám pomohli naši, když už se teda neodstěhovali![]()
continuity No a jak daleko to teda do toho důchodu máš?:D že by jako moje děti ještě místo na koleji bydlely ve vlastním bytě? To asi půjdou na tu VŠ v Jindřichově Hradci:D
Gatita Takhle jsem měla kolegu, který na otázku, jestli plánujou druhé dítě odpovídal, že ne, že pro to druhé už by nezvládli koupit další byt. Pro mě je teda scifi i to, že bysme pro potřebu dětí koupili garsonku na Kladně. Ale třeba muže přestane bavit věda, vrhne se do soukromého sektoru, začne vydělávat nechutně vysoké částky, které nebudeme schopní utratit, tak pak každému dítěti koupíme do výbavy byt ![]()
DruI já zas netvrdím, že ty rodiče těm dětem ten byt přímo dali. V těch případech, které znám detailněji, děti byt prostě splácí. Ale samozřejmě rodičům se platí líp než bance.
DruI to byl jen příklad, pro pořádek. nehodlám ani stavět barák v polích za Prahou ani shánět pro děti byty v kotehulkach.
No Husákovo dite, jak je to daleko zjistíme po důchodové reformě, ale teď se rodí tak málo děti, že by mě fakt zajímalo, kdo v těch všech nasyslenych bytech po prababickach bude bydlet. Perpetuum mobile neexistuje ani když se zdá, že to chvíli jede samospádem.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.