Potrefenáhusa my si Wa děláme všude sami. Ale je to v pohodě, žádné nadbytečné věci se tam neřeší, společné dárky se hned schválí a máš se na koho obrátit, když si týden nebyla ve školce a nevíš, kdy jedou na výlet.
Vše o těhotenství a dětech
Potrefenáhusa o tom mluvila i V. Bartáková, jaké je to peklo. Ne teda vyloženě ty apky, ale přesně že každý má jinou, pak řešíš družiny a placení obědů čipy a kartičky. Měl to být podpůrný podcast k začátku školního roku, ale když deset minut popisovala tohle, moc optimismu mi to nepřidalo ![]()
Tak jsem se asi dočkala. V družině je prý zábava a mám chodit později...o půl hodiny. Nic se nemá přehánět zřejmě ![]()
Evaeva kéž by, kéž by. Naše nechce vůbec do té ranní družiny, ted do vánoc to není problém, ale pak bude. Asi přijdou na řadu nějaké uplatky. Plus chodím furt až skoro do třídy, i jí říkám, že je to takový blbý, že mě tam vidí děti z jiných tříd...hele to nevadí, za ručičku, pusinku, pohladit, obejmout...rituál jako ve školce:D
Karja za 5 let budes jeste vzpominat:D
Karja třeba to přijde s tou družinou, musí si zvyknout, najít si kamarády. Chodí tam někdo, koho zná?
rasaNori haha, přesně. Já teď když je syn pomalej, tak mu říkám, ať pohne, nebo ho budu před školou pusinkovat. ![]()
Karja No hele, jak je tu všechno nakažlivý, tak dcera ve školce odmítala zůstávat odpoledne, ale ve škole družinu miluje a od třetího dne radostně odchází až v půl čtvrté. Akorát teda raní družinu nestíháme (to jsme rádi, že stihneme ještě otevřenou školu ;o)
Pinot Noir u nas jsou nastesti rodice normalni, nikdo neprudi, na rodicaku neresi blbosti. Deti si zapisou ukoly do ukolnicku, do aplikace nic nechodi. Ucitelka razi, ze ukoly jsou pro deti, ne pro rodice. Ja jsem rada, ze ukoly mame, protoze jinak by syn nedelal nic. Ale vic bych jich taky nechtela. Nekdy se to ve mne pere, ze vim, ze syn ten ukol ma (viz ctenarsky denik) a ze kdyz ho k tomu nedokopu a nepomuzu mu s tim, nezvladne to. Ale zaroven mi prijde jako medvedi sluzba mu to porad omilat a tlacit ho do toho.
Začína alebo nezačína L. sopliť? ![]()
![]()
A ja som úplne paf z toho, že keď mám v pondelok doučko nultu a siedmu hodinu, tak je v družine
asi pomáha, že je v rannej aj Lili a ťahajú sa.
letfenixa dnes jsem se pokoušela probojovat k naší pediatře, neb dítě včera celý den zvracelo a mělo 40 a dnes tráví den na wc, takže na desátý pokus telefon zvedla sestra, aby mi sdělila, že jsou s dr.obě nemocné a ordinace je zavřená, že tam přišla jen vylepit ceduli. Dále mi sdělila, že obě sedí celé dny v respirátoru a bylo jim to platné jak mrtvému zimník, neb takovouto nemocnost po 2 týdnech kolektivů nepamatují, nemůžu se dočkat podzimu a zimy ![]()
Malenge je to mazec. Minuly tyden bylo mensi dite pul tydne doma, protoze huhnalo a melo 37,1 teplotu. Ve ctvrtek jsme ho tam vyslali a ted je doma s prujmem. Ja si nestezuju, jsou to sranda nemoci, ale kdo to ma porad resit. A to mam ochotnou babicku, zrovna zitra hlida misto skolky...
Horší je, že lidem z toho už kape na karbid. já jsem dnes dostala čočku od kolegyně, že jsem si vedle ní sedla na poradě. Já se cítím zcela v pořádku, akorát minulé úterý jsem se potkala s člověkem, který ve středu lehnul s covidem.
To bude si myslím tím počasím, je to extrémni změna.
Dopoledne behala venku s kamarady, tak odpoledne na hodinu usla... a ted tu porad vyklada a neusina. Ze zitrejsiho vstavani do skolky je mi uzko uz ted.
Vzdycky si u tohodle nespaveho ditete vzpomenu na Arabelu, jak kral s kralovnou hledali darek pro jeji miminko a kmotricka jim nabizela palicku, kterym se detatko klepne pres hlavicku a hned usne. Obcas bych ji fakt chtela
ach jo, já tak soucitim. Jen takovy povzdech. Já sem posledni dny úplně na pokraji sil s tím večerním neusinanim. Celé večery něco vykládá, zpiva, pobíhá, ona se regulerne s večerem teprve probouzí. A je úplně jedno jestli přes den spala (někdy, ve školce) nebo vůbec. Ona ani není nikdy pretazena z únavy. Nemluvě o tom, že bych potřebovala po večerech tady něco dělat v domácnosti (to holt dělám i tak za jejího pobihani) nebo do práce (to nejde vůbec a začínat s tím až milostive usne, nyní klidně i v jedenact, půl dvanáctý, to prostě nezvládám). Pres leto to nejak slo, dlouhe vecery, hriste, jine aktivit, ale ted..... Já bych tak chtěla mít to mimino, který jen leží, nic moc nechce a hlavně nemluví a nebeha...ach jo...
Naše paní učitelka celej první ročník zodpovídala ty tupý dotazy v půl osmý večer, na začátku druhé třídy nám oznámila, že WA skupinu opouští a máme s ní komunikovat oficiálními kanály nebo si domluvit konzultace. Tyjo já se jí moc divím, že tu neudělala už dávno. Protože uprostřed prázdniny chodily dotazy, jestli maminka koupila správný pastelky a jaký mají koupit plavky na kurz ![]()
Cestou z práce jsem se stavila pro pečivo a pár drobností, nákup jsem předala doma, vzala jsem psa na rychlé venčení, převlékla se a šla na jógu, po hodině jsem se vrátila, děti a pes nakrmené, děti vykoupané, jen jsem Šárce vyčistila zuby, uložila je do postýlek, přečetla pohádku a šmytec. Tomu říkám super pondělí.
dzizisketa super!
Já si teda taky nestěžuju, protože jsem byla cvičit akorát na ten největší šrumec - večeři a koupání
A večeře navíc zbyla z víkendu, tak jsem jí ani nemusela předem uvařit.
dzizisketa Jako děti jsou hustý! Kdyz jsem vloni začala pracovat, musela jsem přestat chodit i na tu jednu lekci jógy týdne, protože ony to hrozně blbe snášely.A jako i teď si neumím predstavit, že přijdu ve 4 z prace, a dvakrát se doma otočím na 5 minut, to by normálně nedaly v klidu ani teď:D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.