Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Garfie
28560 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 01:44

Gatita Haha, to mi připomnělo legendární sraz z gymplu, kam přinesla bezdětná spolužačka tlusté album plné koček a spolužák právník album s nemovitostmi, které pořizuje pro děti. Je z toho oblíbená historka, na kterou všichni rádi vzpomínáme, pokud u toho ti dva nejsou....

Ale jinak teda znám pár lidí, kteří, ne že by to považovali za úplně normální, ale počítají s tím, že dětem dají do začátku byt. Jenomže moje (nebo spíš lehce starší) generace často přišla k bytu dost jednoduše, navíc v tom jsou různé nemovitosti po babičkách a tak...

Offline olte
753 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 07:03

letfenixa jako vážně od osmiletyho kluka nemůžeš odejít?

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 07:23

Muslik vcera usla ve trictvrte na jedenact

Presne, vecer oziva, tanci, zpiva, vypravi... rana jsou fakt strasna, dneska jsme ji do skolky tahli v polospanku. Jak je nevyspala, tak tam pak breci, ze do skolky nechce... ale bohuzel nevidim reseni, dokud je ve skolce nuti denne spat a tem detem, co lezi a nevylezaji z postylek pak davaji bonbony. A nechodi s nimi ven, ani vcera nebyli, i kdyz odpoledne uz neprselo, chvilemi svitilo slunce a bylo celkem teplo. Tak to uz my, co ji po vyzvednuti ze skolky jeste vezmene na hriste uz po tom dni uplne nezachranime.

Nas ta skolka tak stve, ve vice ohledech, ale zase se bojime ji hned nekam prendavat, kdyz si sotva zvykla. Ale po nasi stare se nam moc styska, fakt nebe a dudy.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 08:04

continuity No tak to s holkama nevypadá tak špatně:-D.

Offline dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 08:16

To je sranda, my nemáme v plánu pořizovat si nemovitost pro nás jako rodiče, děti od nás bohužel do života nemůžou čekat víc než vychování

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 08:20

olte môžem, ale sám neostane. Večer nemôžem, zaspáva so mnou.

Online Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 08:29

continuity jo, intry a koleje jsou super cesta k samostatnosti. Pro nás byl intr jen 2 roky (patřil jiné škole), pak jsme bydleli s kamarádkou v pronajatém pokojíku u cizích lidí, ještě k tomu ani ne ve městě, kde byla škola, ale denně vlakem... Zpětně si říkám, že naši byli tedy dost free, nebo já v těch šestnácti extra důvěryhodná.

Ale dost lidí ty intry taky nedalo, buď se sesypali, po nocích brečeli a nakonec to vzdali, nebo nezvládli tu svobodu, začali se flákat, blbá parta, fet...

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 08:51

Pinot Noir moje segra ve čtvrtáku taky bydlela na privátě, ale ne u cizích lidí, ale bydlelo jich prostě 6 kamarádů spolu. No jako, nevim, zda mě to čeká, asi ne:-D. 

dzizisketa Moje kamarádka dostala od rodičů dum, asi tak 1980, za prahou, ale jezdí tam ještě hromadná a tak... její manžel byt v centru. A jim se z toho, navíc poté co 10 let pracovali s nadprůměrnou mzdou, povedlo udělat jednu nemovitost zatíženou hypotékou....jako já jsem si říkala, no to není možný, není možný, ale je:-D

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 09:15

Karja takže obě ty nemovitosti prodali a stejně si na nové bydlení museli vzít hypotéku?

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 09:25

monis ne, oni se pustili do takové hodně odvážné rekonstrukce, co ti hlava nebere. Ta hypotéka není jakože nějaká jen tak pro srandu, ted mají druhé dítě a prostě už je to taková ta klasická situace "s odřenýma ušima", už aby přibyla druhá výplata. Přitom ta startovací pozice, no ta byla krásná. 

Online viktorka_od splavu
49353 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 09:27

ja lidi co dostali bydleni po rodicich znam docela dost, treba kamaradka co bydli od narozeni az doted (50+ let) ve stejnym byte:-) kdyz odesli starsi sourozenci, rodice si zakoupili mensi byt a ji ke svatbe nechali 3+1 ve kterem bydleli. pak dost pripadu kdy ti rodice meli bud chatu, kterou si zvelebili k trvalemu bydleni, nebo zdedili "rodny domek", kdyz umreli prarodice

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 09:42

Karja tak na to musíš mít už talentchudáci rodiče, ty si určitě mysleli, jak zabezpečili děti a idylka se přesto nekoná.

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 09:45

viktorka_od splavu kamarádky táta měl zase jako hobby stavění domů, takže postavil tři a dcery má dvějá jsem vyrostla v 3+1, takže já jsem byla ráda za stavebko...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. zaří 2024 09:47

monis já nedostala ani to stavebko. V naší rodině nemovitosti jsou, ale zadarmo se nedávají Ale i tak je to samozřejmě super pomoc na startu.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 09:48

monis No to teda! Tam se sešli dva s takovým talentem a to je prostě konec!

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 09:51

monis To je jako náš táta, 4 baráky postavil a jeden zboural. Hustý co?! Jako ne uplně, samozřejmě. Ale dost často to používá jako argument, když chce někdo s něčím stavebním poradit. Je to neprustřelný argument. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 10:02

viktorka_od splavu já taky žiju skoro celý život v jednom baráku (s rodiči) chvilku jsem žila v zahraničí a chvilku v bytě rodičů budoucího manžela, kteří odešli za prací jinam. V tom baráku jsou dva stavebně oddělené byty, takže jsme se nakonec usadili tam, naštěstí s mámou máme vztahy dobré a nelezeme si vzájemně do kuchyně

Online viktorka_od splavu
49353 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 10:10

Mohučanka no tak to je idealja se s holym zadkem narodila a stejne i (nejspis nekde pod mostem) pojdu, ale ty pripady kde to ladi jsou pekny

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 17. zaří 2024 10:21

viktorka_od splavu no jako není to nic než štěstí, že se děda rozhodl postavit barák v lokalitě nedaleko fabriky, kde pracoval, a ještě inteligentně s těmi dvěma byty. Máme les, rybník, svah na bobování a od té doby, co protáhli metro i centrum Prahy dosažitelné do 20 minut.

Děda byl mimochodem úplně super, zrovna před týdnem měl 119. výročí narození

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. zaří 2024 10:25

Evaeva ja do 26 skoro a nasi to myslim i tezce nesli, ze jsem se odstehovala. I ted by me nejradsi meli doma . Ale tak byli zvykli pdjakziva na vicegeneracni bydleni, se vsemi jeho neduhy