Ja jako dite strasne rada poslouchala pohadky na kazetach, Otesanka, Slepicku a kohoutka a Bremske muzikanty si pamatuju nejvic. Tak premyslim, ze nejake audiopohadky pro malou poridim, i kdyz ona to poslouchat nechce, chce, abych ji cetla. I kdyz treba Katu a Skubanka nactene Jitkou Molavcovou jsem predevcirem poslouchala s nadsenim i ja (ztratila jsem hlas, tak jsem cist nemohla).
Ale zaroven taky trochu tapu, co se tyce tech klasickych pohadek. Jako dospele mi prijdou vlastne uplne pitome. Vetsina tech o princeznach. Treba Princezna na hrasku? Fakt je cela pointa pribehu jen to, ze kdyz se s hraskem v posteli nevyspala, pak je hodna stesti, tedy svatby s princem? Mala morska vila? Vzda se sveho zivota a vymeni hlas za nohy, jen aby byla s chlapem? Sipkova ruzenka ceka na nekoho, kdo ji bez jejiho souhlasu polibi a pak si ho vezme? Popelka se nechava zotrocit a ceka, az ji zachrani princ, na zaklade velikosti jeji nohy?
jako fakt to chci cist sve dceri v roce 2023?
Ja mam ale dost problem i s temi starymi disneyovkami. Jsem fakt strasne rada, ze jsme se od Popelcina "kdyz budu hodna a mila a trpeliva, tak se mi snad muj sen vyplni a ja si vezmu prince a prestanu doma otrocit" posunuli k "ja jsem Vaiana a jdu zachranit svet!"