Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline notna
9313 příspěvků moje polička 31. října 2023 10:32

Isca Taky jsem ten případ, kdy se nám to táhne v rodině. Máma je strašně úzkostná a má to po svém otci. Trvalo mi to šíleně dlouho, než jsem si to uvědomila. Moc bych si přála tu nit přetrhnout, aby se to už dcery netýkalo.

continuity Myslím, že je to strašně důležitý, aby rodič přestal být epicentrem, jak píšeš. Ale je to teda sakra těžký to realizovat. Teda myslím sebe. Na jednu stranu bych pořád ještě chtěla všechno vědět tak jako dřív, na druhou stranu nechci dělat z nás dvou kámošky. Na to má mít jiné lidi. 

Offline notna
9313 příspěvků moje polička 31. října 2023 10:36

Potrefenáhusa Máme od REBA edici Šup do pohádky. Jsou to vtipně a krátce podané klasické pohádky Červená karkulka, Sněhurka, Popelka a Šípková Růženka. Jedna stránka, jedna věta s jedním obrázkem. Dívám se, že koupit už nejdou. Ale třeba by je měli v knihovně. U nás to bylo hodně oblíbené. 

Offline Potrefenáhusa
38622 příspěvků moje polička 31. října 2023 10:40

notna Dekuju. 

prohlizim tu diy kostýmy na poslední chvíli a některý teda jsou!

Offline Gatita
8576 příspěvků moje polička 31. října 2023 10:42

Potrefenáhusa moje deti pohadky take neznaji, ani ten osmilety. Maximalne tak pernikovou chaloupku, karkulku a neposlusna kuzlatka. Ale nejaky bajaja, nebojsa, hloupy honza...to vubec nezna. Prijde mi to trapne, protoze pohadky beru to jako takovy kulturni zaklad, ale nikdy u toho syn nevydrzel, a jak pise Pinot Noir , i mne najednou prijdou ty pohadky takove divne a mozna trochu prezite? Dokonce i ty stejne knizky, ktere jsem jako dite mela rada.

Klukum se ale libila leporela od kubasty (chaloupka, ruzenka, masa a medvedi, o kocourovi) a precetla jsem jim neco z Hrubina. Nechali si precist i pohadky od Zacka (pohadky do postylky?), ty se mi libily jazykove. Ale myslim, ze to v podstate vubec neznaji.

Offline monis
1608 příspěvků moje polička 31. října 2023 10:46

Anema super netopýrka. Černý legíny a tričko jsou pro samodomo kostým základ

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 31. října 2023 10:54

Jeej tak nasi su asi jedini, ktorych tie klasicke rozpravky bavili? Ale zacali sme uz Minirozpravkami s pohyblivymi prvkami od Svojtky a neskor presli na dlhsie verzie. 

Tri prasiatka a Ciapocku som musela rozpravat aj pred spanim a ked uz ma to nebavilo, tak som pribeh obmenila do nejakej vtipnej verzie, ktoru ale teraz stale vyzaduju a mne uz dosli napady. Pekne som si nadbehla :D

Offline Potrefenáhusa
38622 příspěvků moje polička 31. října 2023 10:59

monis nemáme to cerny tričko prave, do body vel.86 ji asi nenarvu (ale zkusím to)

Offline Potrefenáhusa
38622 příspěvků moje polička 31. října 2023 11:00

Gatita mne to prave taky přijde jako takovej spolecnej evropskej kulturní základ, na kterej se i neustále někde odkazuje. Minecraft ať se naucej sami, ale hloupyho Honzu už nikdy nedostudujou

Offline Zuzuli
3702 příspěvků moje polička 31. října 2023 11:07

Ja jako dite strasne rada poslouchala pohadky na kazetach, Otesanka, Slepicku a kohoutka a Bremske muzikanty si pamatuju nejvic. Tak premyslim, ze nejake audiopohadky pro malou poridim, i kdyz ona to poslouchat nechce, chce, abych ji cetla. I kdyz treba Katu a Skubanka nactene Jitkou Molavcovou jsem predevcirem poslouchala s nadsenim i ja (ztratila jsem hlas, tak jsem cist nemohla). 

Ale zaroven taky trochu tapu, co se tyce tech klasickych pohadek. Jako dospele mi prijdou vlastne uplne pitome. Vetsina tech o princeznach. Treba Princezna na hrasku? Fakt je cela pointa pribehu jen to, ze kdyz se s hraskem v posteli nevyspala, pak je hodna stesti, tedy svatby s princem? Mala morska vila? Vzda se sveho zivota a vymeni hlas za nohy, jen aby byla s chlapem? Sipkova ruzenka ceka na nekoho, kdo ji bez jejiho souhlasu polibi a pak si ho vezme? Popelka se nechava zotrocit a ceka, az ji zachrani princ, na zaklade velikosti jeji nohy? jako fakt to chci cist sve dceri v roce 2023?

Ja mam ale dost problem i s temi starymi disneyovkami. Jsem fakt strasne rada, ze jsme se od Popelcina "kdyz budu hodna a mila a trpeliva, tak se mi snad muj sen vyplni a ja si vezmu prince a prestanu doma otrocit" posunuli k "ja jsem Vaiana a jdu zachranit svet!" 

Offline Aranel
6528 příspěvků moje polička 31. října 2023 11:09

Potrefenáhusa My jsme taky milovali Atlas hub. A nevím vlastně proč.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2023 11:13

Zuzuli mně by zajímalo, jak moc tyhle stereotypy v pohádkách to dítě skutečně ovlivní, když vidí, že doma to funguje jinakV podstatě v každém starším dílku je něco, co se mi nelíbí. Třeba v Honzíkově cestě, Martínkově čítance,... Mým dětem se ty knížky líbí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. října 2023 11:16

Potrefenáhusa vem mužovo černé tričko, něčím to přepásej a kup někde čarodějnický klobouk. Na Mikuláše akorát vyměníš za rohyNevím teda jaké je zadání, u nás bylo vždycky čarodějné/strašidelné, masky až na masopust.

Offline notna
9313 příspěvků moje polička 31. října 2023 11:31

Zuzuli Mně se ty klasické pohádky líbí pořád. Ani dřív ani teď v nich nevidím ty novodobé výklady, které píšeš. Princezna na hrášku se mi nelíbila, tam ani nevím přesně, jak to bylo. Ale mořskou vílu i Popelku jsem měla za odvážné, žádné puťky. Že princezny dojdou na konci příběhu k lásce mi přijde fajn. Je skvělý být milovaný a milovat.

Těsila jsem se, až budu číst a sledovat tyhle pohádky s dcerou. Moc jsem si toho neužila. Ona preferovala Macha a Šebestovou, Žofku, Pipi dlouhou punčochu apod. Zrovna ta Pipi byla hodně oblíbená a ta je mi tak strašně protivná!

Offline pilgrim
171 příspěvků moje polička 31. října 2023 11:34

Evaeva Jo, ja tuhle četla v Mikešovi, jak šel Pepík na hrušky a pak ho pantáta přetáhl řemenem, no byla jsem z toho taková rozpačitá, ale dítě nehnulo ani brvou.

Ty klasický pohádky taky shánim, máme něco z Alberta, ale to se nedá číst. Pěkný jsou k Albi tužce Pohádky na dobrou noc, je to vždycky namluvený v klasický verzi a pak v nějaký vtipný. 

Offline notna
9313 příspěvků moje polička 31. října 2023 11:37

Evaeva Když to vezmu podle sebe, tak na mě princezny neměly vliv ve smyslu, že bych v dospělosti čekala na prince na bílem koni. Ani jsem nesnila o svatbě, princeznovských šatech apod. Ale asi to na někoho tenhle negativní vliv mělo, teď se o tom píše dost.

Offline Anema
1275 příspěvků moje polička 31. října 2023 11:42

monis díky!

Potrefenáhusa my černý triko taky neměli, obarvila jsem jedno pruhovaný s nevypratelnýma flekama. Ale chápu, že na takový akce není ze dne na den čas...

Offline Potrefenáhusa
38622 příspěvků moje polička 31. října 2023 11:51

Anema já hlavně bydlím fakt na lontě, i když tu duhu by asi v místní pultovy drogerii mít mohli 

Ještě mám v záloze tohle 

Offline Anema
1275 příspěvků moje polička 31. října 2023 11:52

notna souhlasím s tebou v názoru na Popelku, ta zrovna jde svému štěstí hodně odvážně naproti. Z princezen mi asi vadí je ty, co jsou zlé, ale krásné, takže se každý může přetrhnout, aby je zachránil a "napravil". Mně totiž přijde povaha důležitější než vzhled.

A Pipi jsem jako dítě milovala, teď mi taky leze na nervy, beru to tak, že nejsem cílovka.

Jo a na Karkulce mi vadí, že nepozná vlastní babičku, za to myslivec je zorientavanej hned, takže kdo se s tou paní asi častěji vídá?

Offline Anema
1275 příspěvků moje polička 31. října 2023 11:56

Potrefenáhusa jj, Duhu mám taky z obyč Tety, tak snad.

Zloděj je super, ale já musela začít tím, že jsme Pinterest projely společně, jen tak něco by si na sebe nevzala. A pak to hned druhej den vyprávěla ve školce, takže když jsem to chtěla vylepšit zubama, tak "ne, mami, to nejde, já už Martince slíbila, že budu netopýr a ne upír!"

Offline letfenixa
10827 příspěvků moje polička 31. října 2023 11:58

Tak tie klasické rozprávky Lukasko pozná len ako audio a najvtipnejsie sú pre mňa z Lidla.