žluťásek ježiš, víš jak jsem ráda, že to píšeš? Díky! ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva uf, narozeniny. Ceka nas to tento patek. Syn si pozval osm kluku. Planuju dort u nas doma a pak vyrazime tady na jedno verejne ohniste v lese. Chci jim tam schovat nejaky maly poklad a pak opect burty. Doufam, ze vyjde pocasi, doma s nimi byt nechci. Loni to bylo tak, ze sem vlitli jako velka voda a nez jsem se stihla zout, uz litaly papiry z darku, na nejake ceremonie vubec nedoslo![]()
. Jako ti kluci takhle spolu jsou jak uragan a ja je jakoby vubec neumim organizovat, i kdyz pro ne pripravim treba honbu za pokladem, je za tri minuty hotovo a uz zase dupou a jeci, coz je doma strasne. Mne se do tech organizovanych parties ale moc nechce, nejen kvuli penezum. Rikala jsem si, ze tu jump arenu dame treba za rok na kulatiny, ale ted mi to prijde premrstene. Mame to i docela daleko.
Pinot Noir mě to úplně přivádí k šílenství, to dítě mluví jakn kniha, běžně v řeči používá různé knižní obraty. Když něco vypráví, barvitě líčí detaily. A pak do zážitkového deníku napíše: "Výlet na koupák byl nej. Měl sem zmrzku."
Ale ještě můžu bejt ráda, že tam není: Hrál jsem Minecraft. Koukal jsem se na Netflix. ![]()
Já ho ty zážitky nechávám psát samotného, jen nabízím možnosti o čem může napsat, připomenu kde jsme byli, co jsme dělali. Když jsem ale viděla deníčky jiných dětí, někteří rodiče to evidentně diktují slovo od slova ![]()
žluťásek to je přesný, všichni nad ním áchají, jakou má slovní zásobu, jaké používá obraty, vlastně i ti učitelé, ale ty úkoly jsou tragédie, jak vzhledem, tak obsahem. Ale přitom písanka, kterou jsem viděla až na konci roku, byla fakt jak natisknutá, krásně to měl napsané. Ale jak dojde na úkol, deset minut vzdychání a pak to odflákne úplně nehorázným způsobem.
Gatita jo, u nás řádili loni
Mladší si chce pozvat i dvě holčičky, tak třeba je trochu umírní. No zatím mi nejlíp vychází varianta hřiště za barákem, pokud vyjde počasí. Ty sportovní oslavy pro tyhle 4 - 5 leté nejsou a do herny jít nechci.
Ježiš, já to tak ráda čtu. Kdybyste viděly úkoly mého sedmáka.
Asi vám sem něco ofotím. Jenomže má bohužel plnou třídu těch tygřích čínských matek...už jsem vám říkala, že jeden jeho spolužák (Korea) byl o prázdninách v Kanadě na otevřených dnech nějaké univerzity? (byl to hlavní důvod, proč tam letěli, ne že by byli v Kanadě a využili situace) A další dva (Čína) strávili měsíc v USA na speciálním summer campu, který pořádala nějaká univerzia a kde se děti vzdělávali v matice? Jako po šesté třídě!!! No a mezi nimi malý Garfie, který smolí úkoly přesně jak popisujete....
Gatita Ty jim to děláš moc lehký!
Musíš udělat honbu za pokladem pěkně komplikovaně, se šifrovanými vzkazy, jednou takhle moje děti s partou strávily pěkné dvě hodiny a to hledali jen doma....
minuly rok v pripravnom rovniku sa to s tymi domacimi ulohami este dalo vydrzat kedze neboli casto. teraz v prvom rocniku su sice tak na 5 max 10 minut ale je okolo toho reci a odvravania ze cely proces trva skoro hodinu
o tom ze to odflakne asi hovorit nemusim a ja som akurat tak zrela na panaka a to tvrde nepijem. pomoc
Gatitajá bych to teda otočila a šla nejdřív ven.
continuity ja taky, ale s ohnem budu potrebovat pomoci, a muz muze az pozdeji. Takze dame dort doma a pak to zakoncime venku.
Muž teď vymyslel na sobotu (dospělou) oslavu pro dalších 20 lidi u nás doma, jsem z toho docela nesvá, hostit moc neumim a uklizeni a vaření s prilepenym batoletem je dost stres, už jsme tu měli v létě 10 lidi na oslavě housatka a přišlo mi to jako maximum
(moje, domu i zahrady)
eless uplne ta chapem. Tiez si kazdy den sklbem vlasy. Ulohy sice zatial dava, ale tie fyzio cviky, co ma cvicit kazdy den (haha), to je peklo pekiel. 20 minut mi aj s nahananim zaberie dve hodiny. Ja na to nemam nervy. ![]()
Potrefenáhusa ty jo. ten je hustej. Mně třeba přijde, že by se nám 20 dospělejch lidí ani nevešlo domů. V létě tu bylo asi já nevím 10+8 dětí do 6 let, pak se to kvuli dešti přelilo domů a to bylo děsný!
Potrefenáhusa Karja na kluků oslavy chodí 6 až 8 dospělých, ségra a dvě děti. K nám do bytu. Asi chápete, proč letos bude jen jedna, tři do měsíce by na mně bylo fakt moc
V podobných počtech se scházíme ještě na vánoce postupně u obojích rodičů.
Karja k nám se to ani nemá kam prelejt, no, takže si pujcil party stan a modlí se, aby nepršelo ....
ja se o to jakoby nestaram, jen protacim oči vsloup, protože tady kolem toho je nelad už tak čtvrt roku
(původně to měl rozděleny na dvě skupiny a dva víkendy, jenže je zapomněl včas pozvat...
)
Potrefenáhusa Jo, no nezávidim ti to. U nás to bylo taky, pohoda, pohoda všechno zařídim, ale pak stejně mi to nedá vůči těm lidem a jako taky připravuju, nakupuju, vařim...On si pak sedne, žvaní s nima a jako nevšimne si téměř nikdy, že ty lidi mají dopito nebo tak. Ale naštěstí, nemáme to z jeho návrhu často, tohle byla výjimka. Jinak to jsou "moje" oslavy, tak to mě tak nesere, když si to všechnu vyžeru
Potrefenáhusa Hele, ale zase možná lepší spláchnout to najednou, než se starat dva víkendy.
Nevím, co je to za partu, ale nešlo by to uspořádat formou, že každý něco donese? Případně si zkus nechat něco připravit dodavatelsky, já si kdysi nechala na podobnou oslavu, když byly děti malý, nasmažit miniřízečky a bylo to super, ani to nebylo drahý.
Garfie no jsou to dvě party příbuzných, z matčiny strany a z otcovy strany, který jsou trochu naštvaný, ze budou muset stravit den spolu ![]()
on něco vymyslenyho a objednaného má, ale budu muset taky něco uvarit a tolik lidi už dost přesahuje moje schopnosti i představivost
jo a tvg ještě ta jedna část příbuzných slaví další narozeniny den poté, takže ty lidi z různých části Čech pojedou jeden den k nám a další den zas všichni pojedem k nim
ale nemohli se domluvit nějak dopředu a udělat ty oslavy společně ![]()
proste radi slavej asi ![]()
Potrefenáhusa všechny tři příspěvky
(ale jako nezávidím)
My slučujeme prakticky všechny oslavy, skoro nikdo neslaví sám. To bysme nedali.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.