Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 10:33
Reakce na notna:

Potrefenáhusa Karja Mám tyhle domácí párty ráda. Ale vždycky těsně před příchodem účastníků padám na hubu a provolávám hesla "Tohle je naposledy! Opovažte se někdo někoho k nám ještě někdy pozvat!" a obviňuju muže i dceru, že se flákají a dřu já. Ale jak přijdou, řeknu si, udělala jsem maximum, teď už to nevytrhnu a jdu se bavit. Časem mi pak odtrne a za nějakou dobu máme zase párty se stejným scénářem přípravy

​Ha, to jsem přesně já. A odtrne mi celkem rychle, víkend, nebo dva si dám pauzu, a už vymýšlím, kdo u nás dlouho nebyl.

Online Karja
44703 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 10:43

Pinot Noir notna Tak to já nejsem, já nerada k nám někoho zvu. Jako nevadí mi to, ale nejdu tomu sama naproti:-D Tchýně mi vždycky říká nějakou hlášku typu "tohle pro návštěvu, ale návštěvy at tohle vidí, a kam si dají kafe, a nevejdou se asi na gauč" ale k nám nikdo nechodí:-D. Oragnizuju jen ty narozeninové oslavy a to je pro rodinu blízkou, to tak neberu jako návštěvu.

Offline Garfie
28560 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 10:43

Potrefenáhusa Budete mít párty jízdu, hustý!!!

Offline notna
9447 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 10:44
Reakce na Pinot Noir:

​Ha, to jsem přesně já. A odtrne mi celkem rychle, víkend, nebo dva si dám pauzu, a už vymýšlím, kdo u nás dlouho nebyl.

​Přesně

Offline DruI
5585 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 10:45

Potrefenáhusa Pokud to zvládaj, tak bych nic neměnila :o) Já dávám imunoglukan ráno a rybí tuk večer, abych to rozložila.

Offline Myrtila
5335 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 11:00

Potrefenáhusa Můj muž má letos kulatiny, vyjde to cca 2 týdny po mém porodu, tak jsem mu, chudákovi, rovnou řekla, že k narozeninám dostane to mimino a nějaká oslava bude asi až příští léto. S cateringem

Online Potrefenáhusa
38864 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 11:07

Myrtila hele s druhym novorozencem je to úplná pohoda!!!!!! Je to fakt kouzlo! Napeceny cukroví i celkem uklizenej a nazdobenej dům, rada na to vzpomínám!. Teď je to o dost horsi!

Online Potrefenáhusa
38864 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 11:08

DruI já prave ty pravidelností těžce nezvladam, musím to mít při jednom a jsem rada, ze se mi to teď povedlo nějak zařadit do rutiny 

Offline Aranel
6611 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 11:20

notna U nás dá taky rodina klidně 20 lidí a nejvíc se osvědčilo grilování, tam se tak netrvá na synchronním servírování a celkově se ty davy víc rozprsknou po venku. Ale pro Evaeva například je to hraběcí rada

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2024 11:25

Myrtilaudělejte to dopředu. Rozdej úkoly co kdo donese, před porodem ti všichni rádi pomůžou

Potrefenáhusa souhlasím, ale moje děti hodně spí přes den. Loni byla jedna oslava asi 14 dní před porodem a druhá asi čtyři týdny po a nevzpomínám si na žádný stres, akorát před porodem jsem nevydržela dlouho stát, tak jsem všechno dělala s milionem přestávek. A pak hned po šestinedělí ještě synova oslava s kamarády.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2024 11:28

Aranel my to tolik neprožíváme, všichni jsou z blízka, začíná se až po obědě a jako občerstvení dělám obložené mísy, v sedm jdou zase všichni domů (za to teda asi dost může i absence zahrady a vhodného ročního období). 

Offline Myrtila
5335 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 12:08

Evaeva Před porodem už to nestihnem, zkoušeli jsme něco zorganizovat, ale jak je začátek školy, školky, někdo naopak ještě jede na dovolenou, tak jsme nenašli společný termín. Domluvili jsme se, že za rok to sfoukneme i s mýma kulatinama, nemám ráda oslavy (moje), navíc během jednoho měsíce budou v naší rodině k tomu i dvoje půlkulatiny, tak doufám, že se nám to podaří stlačit všechno na jeden termín

Potrefenáhusa Tys měla vlastně druhé mimino před Vánoci? Myslím, že Vánoce pak budou taky v pohodě, nebo si to aspoň tak maluju a docela se na ně s miminem těším Tak nějak očekávám, že syn bude zase celou zimu nemocný takže budeme celý prosinec péct a jíst cukroví a snad se tu doma nepozabíjíme Našim rodinám jsme už oznámili, že na Vánoce očekáváme my je u nás s krabicema cukroví a proviantu, tak jsem na to zvědavá, zvlášť když do obou rodin přibydou do Vánoc ještě další mimina od našich sourozenců, a ti mají ty požadavky úplně stejné

Online Potrefenáhusa
38864 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 12:21

Myrtila Jojo, prosincový . Já to mám fakt zamlzeny ruzovou mlhou, ale velká krizovka u nás bylo vecerni uspavani, kdy mimino neslo odlozit, starší dite usinalo hodně pozde a hodně dlouho a nějak jsme se nemohli dostat do nový uspavaci rutiny

Offline Myrtila
5335 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 12:28

Potrefenáhusa No, nad tím uspáváním taky občas přemýšlím, i proto, že i tady se to probíralo několikrát, jak je to pak s miminem náročný. Zkoušeli jsme, že by třeba syn usnul sám, ale to je neprůchozí, naopak si začal před usnutím v posteli nahlas zpívat, až se uzpívá do spánku, to bude s miminem taky lahůdka

Online Potrefenáhusa
38864 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 12:35

Myrtila to uvidíš, ty konstelace jsou různý, my si je nakonec rozdelili, protože to nebylo ke sneseni. Ale někdo to dava v pohode, kamaradka má tahle obe děti od začátku v jedny posteli, starší prej i zvladnul septat, neřvat, chvíli počkat....ale má trochu jinej model staršího ditete než my. 
ceka mě to zrovna dneska, ale už to je většinou v pohode, akorat musí bejt člověk nastavenej na to, ze to bude možná dost dlouhý 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2024 12:41

Myrtila spí s vámi nebo ve vlastním pokoji? Já bych ho co nejdřív začala zvykat na uspávání od muže. Taky je fajn, když je ochotný ležet v postýlce než chvilku obstaráš mimino. Mladší usínal rychle a starší byl v těch dvou letech ochotný chvíli počkat tak to šlo docela dobře i v jednom. Náročná byla spíš ta rutina před tím, ale ty máš syna staršího. Mimino usínalo dlouho a kluci teď sami nevydrží skoro vůbec takže to v jednom moc nešlo, resp. na to jediné samostatné uspávání asi ve dvou měsících jsem si pozvala mámu, aby byla s nimi. Teď už usíná rychle, tak je opět jen ta rutina před tím. Ale neboj, ono to půjde, akorát počítej s tím, že si to bude pár týdny sedat

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2024 12:46

Potrefenáhusašeptat nezvládají ani kluci teď. Resp. mladší někdy, starší nikdy. Ale jakmile jsou v obýváku vedle ložnice, tak už to nechápou vůbec, že je to tam taky slyšet.

Offline Myrtila
5335 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 12:48

Potrefenáhusa Evaeva Syn se nechá uspat i od muže, to je v pohodě, akorát jsme všichni v jedné ložnici, kam přibyde ještě to mimino, tak pak bude spíš záležet, kdy které dítě bude usínat, protože pokud by šlo nejdřív mimino, tak ho pak syn určitě svou večerní rutinou vzbudí. Bohužel neumí být tiše, celkově je takový dost hlučný. 
Ale tak trochu doufám, že mimino je vystěhuje oba s mužem do pokojíčku, je tam dvoulůžko, a pak že tam syn postupně zůstane, až přijme, že se dá spát i tam. Už ho na to chystáme, že tam to bude jeho klidné místečko, kde si bude moct rozbalit i hračky pro mimino nevhodné, zalézt si tam, a tak. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2024 13:18

Myrtila my toho staršího přesunuli asi měsíc před porodem, ale on byl úplně v pohodě s tímto. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 13:23

Evaeva dcera se učila šeptat minulý týden na dramaťáku, prý to byla nuda ona by taky pořád jen hlučela...