Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Potrefenáhusa
38864 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 13:46

Myrtila u nás bylo součástí mimino, který neslo první mesice života položit večer do postele (v porodnici to tu první společnou noc vzdala a v tom vozejku po položení usnula až v půl 4 rano), ale v satku nebo u mne byla zcela spoko, ale zas se u toho blbě uspavala starší. Ale ta byla malinka, dneska v těch 4 usne a stačí ji jen přítomnost v pokoji, takže to občas dělám tak, ze mám mladší v nositku a chodím sem a tam (když jsou spolu v posteli, tak se ruzne perou, stipou, placaj, smejou se nebo brecej, strkaj do sebe a NESPEJ)

Offline Suya
příspěvků moje polička 18. zaří 2024 14:09

Potrefenáhusa Tak to jsme mely stejny predvanocni typ mimina Tak do 3 mesicu vecer neodlozitelna, spolecny uspavani v posteli starsiho s miminem u prsa bylo dost desny, nastesti pak akceptoval, ze sedim na houpacim kresle u postele. Ruku mam vyvracenou dodnes

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2024 14:25

Potrefenáhusa u nás se ta večerní samostatnost spíš zhoršuje. Momentálně jsme ve stavu, kdy si pro pyžamo nedojdou ani tam nevydrží sami, protože se bojí, mladšího doprovázím na záchod,... Když si vzpomenu, jak to bylo, když jim byly ty dva, tak tohle všechno bylo jednodušší. Takže jediná šance je odložit je k televizi, dát spát mimino a pak řešit všechny ty pohádky, záchody a hlazení. Jak bych to dělala, kdyby mimino usínalo dlouho, nevím. Naštěstí tu sama bývám výjimečně. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2024 14:41

a tohle hřiště jste už objevili? Zuzuli 

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 14:58

Potrefenáhusa Equazen ma tobolky, ale je to az pro deti od tri let.

Offline Myrtila
5335 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 16:13

Evaeva Tak přesun u nás zatím nehrozí, ledaže bychom ho v tom pokojíčku zamknuli

Potrefenáhusa Tyjo, mně to zní strašně náročně, večer, už sama vyřízená, uspávat a ještě u toho pochodovat s miminem v nosítku, no fakt jsem zvědavá, jaká rutina se ustálí u nás.

Online Potrefenáhusa
38864 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 16:20

Myrtila s dvanactikilovym miminem :-) (prave ne, usnou tak nejrychlejc), já nesnasim si s nima lehnout, to jsem do par minut tak vyrizena, ze už nemuzu ani číst a usinam a ony mě mucej 

Online Potrefenáhusa
38864 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 16:21

Vari díky, já na nej prave koukala a on má rozjezdovou dávku 6 bobulí denně (a pak myslím dvě)

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 16:22

Evaeva zatim ne. Kde je? Vypada moc hezky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2024 16:57

Myrtila záleží na dítěti, moje děti v nosítku usnou jen v nouzi nejvyšší, takže pochodování u nás nehrozí. Jaký byl první syn? Jak často na ně budeš sama? Ve dvou si myslím, že by to neměl být problém, pokud je syn na muže zvyklý. Při nejhorším můžeš do pokojíčku ty s miminem

Starší byl s tím přesunem a vůbec usínáním v těch dvou letech docela úkaz.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2024 17:13

Zuzuli u školy mohylová vedle skejtparku. Je nové, takže nezničené:) a je koncipované tak, že si tam můžou zacvičit i rodiče (když se nestydí teda)

Online Potrefenáhusa
38864 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 17:16

Evaeva jo, pro naše děti je ten kontakt/pohyb od narozeni úplná tutovka, i spej dobře v jedoucim kočáru, je to nejrychlejší jistota 

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 17:20

Evaeva my se tam nekdy podivame a rada si zacvicim

Ted mame za barakem rozestavene nove hriste, kde je krom casti pro deti bude i pro dospele. Chodime do kontrolovat temer denne, kdyz uz bude hotovo. Ja se tesim na ten workout a dcera na lanovku a klouzacku

Offline rasaNori
8844 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 17:20

A pro velky uspech, hadejte cim jsem stravila vcera vecer 2 hodiny? Ano, starsi dite ma vsi

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2024 17:46

Potrefenáhusa oni v kočárku spali hodně dobře ten první půlrok, ale v nosítku nemají rádi tu svázanost asi, nevím. Mimino do něj už vůbec nechce, leda na záda tak na půl hodiny.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2024 17:47

Zuzuli to bude taky určitě super!

Workoutové hřiště je vedle haly Bellušova, menší dětské hřiště je hned vedle. Kdybys nechtěla čekat než to u vás dostaví.

To hřiště, co jsem sem dávala, je spíš, že tam jsou různé kardio cviky, je to, kromě slacklajny, namalované na zemi.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 19:05

rasaNori tlapkám a doporučuji neztrácet čas a koupit rovnou hřebínek Nit Free Terminator, což byla jediná věc, která nás (starší a mě) vší opravdu zbavila.

(Muž se teda ostříhal dohola a to taky fungovalo, ale předpokládám, že takový recept nechceš.)

Offline Myrtila
5335 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 21:23

Evaeva První dítě usínalo tak různě, jako úplné mimino u prsa, pak na míči nebo v nosítku (u matky v pohybu) a pak díkybohu zase u prsa, protože moje záda hlavně na to ale potřeboval ticho, což jestli to mimino bude potřebovat podobně, tak to teď se synem moc nehrozí. Sama na ně občas budu, ale snad už to nebude jako teď se synem i 7-10 dní v kuse, spíš 2-3 dny. Ono se to nějak utřepe, no. 

Online Potrefenáhusa
38864 příspěvků moje polička 18. zaří 2024 21:46

Myrtila

zaridit to ticho mi přijde nejhorší, s novorozencem to bylo ještě celkem dobrý, ale když zacala vnímat víc, bylo (je) to občas dost narocny. Hlavně nezlobim se moc na starší, fakt to bohužel není v jejich silách 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2024 22:13

Myrtila já je na odpolední uspávání uklízím k tabletům. Teď teda uspávání jde, ale byla období, kdy to trvalo déle a když už mimino skoro spalo, něco na sebe zakřičeli nebo po mně něco chtěli a mohla jsem začít znovu.