Potrefenáhusa No, není to v jejich silách, u nás nejen to zpívání, ale i ty různé pokřiky v rámci hry, které teda vyluzuje prakticky nonstop.
Evaeva To je strašně frustrující
Mně toto dělal předchozí pes, jak se něco mihlo venku, rozštěkala se, a mohla jsem začít od znova. Jak to naše dítě celkově blbě spalo, dost to nakonec poznamenalo i ten můj vztah se psem. Naštěstí aspoň ten současný pes je hodně tichý, protože kombinace hlučného syna a předchozího psa by byla na mrtvici (i bez mimina) ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Myrtila je to frustrující. Hlavně v ty dny, kdy někam musíme a mně pak jede hlavou, když usne teď, tak bude spát ještě tři čtvrtě hodiny, když teď..., teď už to nemá smysl, tak snad si odpočinul...
Jemu teda stačí moje přítomnost, tak se u toho uspávání dá i trochu odpočinout, i když si umím představit lepší program, že jo.
No kombinaci hlučný pes a dítě si asi umím představit, dvě hlučné děti budou podobné
(abych mladšímu nekřivdila, ten je hlučný jen s bráchou)
Myrtila frustrující je to strašně, hlavně kolikrat by stačilo, kdyby starší dite pockalo fakt jen malou chvilku, treba půl minuty...ale nejde to
a stekajícíy pes je narocnej, tady maj sousedi za plotem borderu, která steka porad a je skoro nemožný vyndat třeba spici děti z auta, taky k ni vzdycky posílám mnoho nadávek :-)
Potrefenáhusa jo, přesně, kolikrát je to fakt otázka tří minut.
Potrefenáhusa Evaeva Přesně, už teď řeknu "chvilku počkej" a spustím tím mnohem hlasitější a intenzivnější projev, na tohle se s miminem vyloženě těším ![]()
Myrtila no buď si najdete nějaký systém nebo holt prostě pustíš pohádku. Nějak to musíte přežít, ten první rok.
Batolata nemají vůbec představu o čase, pokyn chvilku počkej je pro ně úplně bezčasí, nakonec jim často říkáme, že se vrátíme za chvilku a ona je to hodina. Nepomuze být v tom pokynu: chvilku počkej, trochu víc specifická? Říct ať zatím udělá neco konkrétního, co mu zabere ty 3-4 minutky a dítko vi, že to je opravdu na chvilku?
haha
continuity ale malej myrtila je už skoro ctyrletej, tam už naděje je
Tvg zase zase tady cura přímo na hřišti za asistence matky dite, hřiště je v parku, klidne by mohli jít jinam. Pani má ještě mimino v kočárku, tak třeba až ji v tom začne lizt po čtyřech, tak se tohle změní?
Potrefenáhusahele tak tohoto jevu, jdu si čurnout hned jen tak vedle deky za asistence rodičů jsem si všimla letos u rybníka, ale i na koupalištích a dokonce i jednou na dost plné pláži. A to já nejsem jako nějakej herodes na to, jako at si děti čurají venku, kolikrát ty wc někde na výletech, ty děti předškolní to ošmatlají nebo musí nutně, nebo je to zacházka pro tak malé dítě....ale jako at to má aspon nějakou základní kluturu.
Karja vy mate ale holky. Ten muj se nepta a nez stihnu zareagovat, je vykonano. Ale na pisku nebo u deky necura, to je pravda. Vetsinou u stromecku, ale klidne v nacpanem parku. Plus ti kluci (i dospeli) to maji tak ze nic nic a malem pozde
. Muz mi potvrdil, ze chlapi nechodi nikdy preventivne pokud to uz neni uplne akutni
Potrefenáhusa Prosímtě my máme ve škole školní kuchyň víceméně ve sklepě, takže tam mají okýnka pod úrovní terénu do takových malých anglických dvorků. A včera jsme před školou čekali na dceru a syn suveréně zamířil k tomu dvorku, začal si stahovat kalhoty a zastavila jsem ho v poslední chvíli, aby se tam nevyčůral
Někdy to prostě rodič nestihne ![]()
Jos To nic a pak je málem pozdě, mají i holky a preventivně chodí jen proto, že jsou k tomu vedený doma, právě proto, aby nedocházelo k těmhle situacím. Stačí k tomu vést i kluka, ty jo, promiň, ale já jsem na tohle děsně alergická. Kolik chlapečků mi běžně za přítomnosti rodičí a navíc dle pokynů(!) rodičů občurávalo zahradu....holky nikdy, ti samí rodiče s ní utíkali na wc, zatímco kluka poslali ke stromku. Mám syna i holku a žádnej rozdíl mezi nima nepozoruju.
JosNo však píšu za asistence rodičů, ono je to poznat, pokud je to jen z té dětské iniciativy nebo tam asistuje rodič;-) A netýkalo se to jen chlapců.
A to já jsem na tohle čurání někde venku i na zahradě docela v pohodě, na návštěvě jsem se vždycky ptala, ono totiž naopak hodně rodičů radši upřednostní, aby si došly venku, než aby jim procházely domem nebo z pískoviště to pěkně všechno vykleply v předsíni a pak v koupelně:-D
Garfie souhlas. Mladší vydržel i v těch dvou letech minimálně na vyběhnutí z toho hřiště. A to je preventivně čůrat nenutím/neučím, protože já jsem na to naučená a je to až na hlavu (u mně).
Čímž teda neříkám, že se mi nikdy nestalo, že by nečůrali na nějakých ne moc dobrých místech, občas se člověk ohlédne a je to
Plus teda ty podělaný větráky
![]()
Já ty svoje chudáky vždycky naženu někam do křoví nebo aspoň na kraj nebo do rohu, ale taky jsem si všimla, že to ne každý řeší, což na koupališti je fakt radost.
continuity máš pravdu, ale přidávám se k Potrefenáhusa haha
Je určitě lepší být konkrétní, ale ani to úplně nefunguje. Zvlášť když jde o uspávání bráchy.
A přidávám haha, i k tomu, že malý Myrtila je už větší
U nás to kolikrát nepobírá ani ten starší, když něco fakt chce. Ale mám teď velký výchovný úspěch, naučila jsem ho (občas) se zeptat, co je teda potřeba udělat a asi dvakrát už vyložil celou myčku
(z padesáti případů samo). A mladší se chodí dívat, jestli už mám dopito. Vždycky si nechá ukázat hrnek a pak tak už to rychle dopij a pojď ![]()
Jos naše dite to taky často řeší samo (kolikrat teda společensky ne úplně tiptop
) ale na hřišti ji porad rikam, ze se necura a musí ven, fakt je to otázkou 4 metru, jestli vylézt za plot nebo nechat dite curat u stromu, kde si pak děti hrajou na schovávanou a batole to ohmata po celým obvodu
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.