Pamatujete si, jak se tu řešily ty líhně kuřat ve školkách? Tak tento týden přišly na návštěvu ty slepice
. Takže některé buď přežily a nebo kecaj.
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva Hustý, slepice do každé školky:-D
My tady máme i jednu školu, kde slepice chovají. Pražáci prostě ![]()
Mají vaše děti v první tříde taky předmět pracovní činnosti? Co tam dělají?
Já některým těm zkrátkám předmětů vůbec nerozumím, co to je:-D. I jsem to říkala kamarádce a ta také netuší, předmět ČT/PS jsme rozklíčovaly jako čtení psaní asi... Od dcery se toho moc nedozvím, a hlavně se na ten předmět střídají tři učitelé, takže to bude asi nějaké opakování spíš, zábava....A ted právě jeden učitel píše něco o dílně čtení? Tak to už pak vůbec nevím, že mají o pracovních činnostech dílnu čtení. My jsme asi v nějakém walsdorfu.
Evaeva Ale vždyt to tak má bejt;-) Je to hezký!Ale chudinky slepičky o prázdninách, jsou jistě zvyklé na pozornost a pak takový klid...
Karja u nás je prac.vyucovanie.
letfenixa a to je ta klasika, dílny, zahrádka, vaření?
Karja to jsme měli i my, pracovní činnosti. Bývá to hned za VV a buď dělají něco obě ty hodiny z VV nebo něco stříhají a lepí pro jiné předměty, teď třeba stříhali M. A podobné věci. Syn má i dramatickou výchovu, heč ![]()
Karja je to hezký, ty slepičky. Mají tam i králíky.
Karja ČT/PS čtení psaní to bylo u nás. Pracovní činnosti byly nějaké praktické činnosti, které nepatřily do výtvarky. Třeba zasadily nějakou kytku, někdy šly na záhony školy, vyrobily si nějakou pomazánku, sbíraly odpadky apod.
Čtenářská dílna bude asi spíš patřit do toho ČT/PS, aspoň tak to u nás bylo. Akorát se to jmenovalo tuším jinak. Četli spolu jeden text/knihu, pak si o tom vyprávěli nebo mluvili o tom, co čtou sami apod. V rámci toho chodili i do knihovny.
Karja tak pokud máte bakaláře nebo nějaký podobný systém, tak tam je to vysvětleno ty zkratky
JankaM Bohužel my žádný systém nemáme, máme jen společnou whatsapp komunikaci. notna Jo to bude čtenářská dílna nebo něco takového, asi to bude v tom čtení psaní, proto na to mají tři učitele že s každým dělají něco jiného a tohle bude asi něco jako čtenářský deník si myslim, že si předčítají a povídají pak o tom...To dává i smysl, že jsou tam tři učitelé, nenavazují, ale dělají s každým něco jiného..
Karja Překvapuje mě tolik učitelů v první třídě, ale asi to bude, jak píšeš. Já jsem chodila na druhý stupeň do školy, kde byla i školní knihovna a tam tady ty čtenářské hodiny a návštěvy knihovny měla učitelka, která tu knihovnu vedla. Tak třeba taky u vás má někdo na starosti knihy apod.
notna Hele oni mají čtyři učitele celkem jakože na kompletní vyuku. A u tohodle se protočí tři z nich, kteří je učí i na ty jiné předměty. Takže to není zase tolik;-)
Karja No my máme v bakalářích k dnešní hodině pracovních činností poznámku: téma houby - práce s modelínou :o)
Karja Vůbec to nehodnotím, jen většinou znám, že na prvním stupni je jeden učitel. Max 2, ten druhý na jazyk. Ale to jen z mojí omezené zkušenosti. Si tu rozšiřuju obzory.
notna Já to taky neznala, ale líbí se mi to. Že když třeba ti jeden moc nepřiroste k srdci, máš ještě možnost na výběr. Vedle je škola, jako tam se mi z toho prvního stupně řada učitelek vyloženě nelíbí, u jedné jsem byla na přednášce o předškolní přípravě, jako to bylo velký špatný a nebyl to jen můj dojem, fakt nepříjemná paní, o dětech nehezky hovořící a prostě pak s ní má dítě trávit podstatnou část dne a má pro něj být jedním z duležitých lidí pro to dětství? Tak s více učiteli je aspon možnost, že se to nestane, že i když potká důru, tak tam nebude pořád:-D
Karja To máš vlastně pravdu, to mě nenapadalo.
notna Ale asi na klasické základce by to moc nešlo, že i pro učitele je podstatný ty děti pořádně poznat, udělat si nějaký vztah a kdyby třeba chodili do více tříd, tak to už jako...poznat třeba 60 prvnáčků... asi by to tolik nefungovalo.
Karja Dcera taky měla v podstatě dvě učitelky, protože u nás v malotřídce učila ředitelka, která musela dělat i administrativu, tak na pár hodin týdně měli jinou paní učitelku.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.