Karja u nás tak ako píše @evaeva.
Vše o těhotenství a dětech
Karja mně se ten vás systém líbí. My se právě snažili tu učitelku vybrat a zatím se mi líbí moc. Syn sice chodí s tím, že nuda, ale z toho, co z něj dostanu a co je v těch bakalářích, mi to přijde o dost zábavnější než jsme se učili my. V té spádové sice prý od třetí třídy učí učitelé (jako chlapi) a střídají se nějak jako u vás, ale musel by právě nejspíš projít přes tu důru. On by teda chlapa hodně chtěl. Letos má chlapy na plavání i atletiku, tak to snad trochu nahradí.
Karja nas taky predmet nema. Teraz neviem ci bude o nieco ochudobneny alebo nie
.
Ucitelku maju jednu, len na telesnu a anglictinu je ina.
Evaeva No dcera říkala, že je pan učitel přísnej, že křičí na její kamarádky, což jsou nějaký starší holky z družiny. Ale podle mě nekřičí, já bych tohodle chlapa nechtěla slyšet křičet ani za nic, protože on i ten mluvenej projev dost výraznej, nechtěla bych ho naštvat. Ale je vidět, že je to pro ni nezvyk:-D. Dcera je nadšená, ale nechce chodit do té ranní družiny, to je pro ní asi takové zmatečné,jak musí někam jít, zase za pulhodiny do třídy, ted neumí hodiny, tak neví vůbec jak na co je čas, pořádně asi neví kam jít... Ty ostatní starší děti totiž družinu řeší tak, že si už tak volně můžou do třídy nebo do družiny prostě jak chtějí, pokud nezlobí a ona je nějaká v tom systému nesystému ztracená.
Karja mám takého kolegu, keď vysvetľuje, počuť ho do tretej triedy, a niektoré deti si myslia, že po nich kričí. A pritom on je úplne nekonfliktny a neriešiaci typ, rozhodne patrí najlepšie na VŠ.
letfenixa Já toho učitele když chodil s dětmi na hřiště školky, slyšela slovo od slova i na zahradě přes dvě parcely, asi když byl dobrej vítr. Já říkám, že je to takovej divadelní typ, takovej ten znělej hlas prostě a podlě mě na výuku ideální.
Karja haha, nás trenér na karate má taky dobrej hlas. Minule jsem čekala na dvoře před školou, trénink byl v tělocvičně 50 m za dvojima zavřenýma dveřma a slyšela jsem povely taky dost dobře.
U nás měli v první třídě GRAMOTNOST, což bylo čtení, psaní, matematika a paní učitelka si to točila asi nějak podle potřeby. Nikdy jsme nevěděli dopředu co z toho který den bude, ale myslim že to bylo tak nějak průběžně všechno ale víc prostřídaný jak děti potřebovaly změnu.
U nás se učí v programu Začít spolu, takže pracují v blocích a ve skupinách na "projektech". Každý týden mají nějaké téma a v rámci toho třeba čtou o čápovi, sčítají čápata v hnízdech, vyrábí lapbook o čápovi kam píší co o něm zjistili, v hudebce zpívají čapí písničku a v ateliéru si vyrobí čápa na komíně.
Mně se tahle provázaná výuka fakt moc líbí. Spousta těch věcí je pro ně pak hra, místo sloupečku příkladů v učebnici. Akorát mají strašnou spotřebu papíru, všechny ty pracovní listy jim paní učitelka tiskne barevně a po jednom použití se to vyhodí.
Pracují ale ve skupinách a moc se mi líbí, že se učí spolupracovat a ty úkoly si mezi sebou rozdělit.
žluťásek začít spolu se mi taky líbí. Naše škola je v tomto taková zkostnatělá, žádné tyhle novoty;) nemá. Ale učí je pracovat ve skupinách, střídají místa, tohle jedno téma se mi zdá, že naše učitelka taky provozuje... Akorát se prostě může stát, že narazíš na někoho, kdo tohle prostě odmítá a nedělá. A mrzí mě, že neučí psát komenií, protože psaní jde prostě úplně mimo syna ![]()
Evaeva syn píše com. A určitě je to jednodušší, ale píše hodně pomalu. Myslím to vázané písmo dovolí psát rychleji.
Karja tak snad se to časem poddá. U nás nadšení z družiny moc nevydrželo, prý už mám zase chodit hned, jak to jde![]()
žluťásek no kdybys viděla ty jeho úkoly ze psaní
On chce psát, ale ve smyslu si něco zapsat, takže moc nechápe význam. A podle toho to vypadá, ty uvolňovací čáry ho vyloženě obtěžují. Ta tiskací písmena, která se učí, si osvojí hned
Tak my už máme od paní učitelky první zpětnou vazbu, že by měla dcera chodit do třídy dřív než za minutu osm... a to bydlíme cca sto metrů od školy a dcera se sama od sebe budí ve čtvrt na sedm ![]()
Ráno je holt náročná disciplína!
Evaeva No u nás je nadšení z družiny stáleveliké. Včera jsem musela dceru kvůli kroužku vyzvednout hned po škole a to dítě normálně brečelo, že nebylo ani minutu v družině ;)
Tak má dítko první známky: z matiky dvě čtyřky a jedničku z češtiny. Očekávala jsem spíš opačný výsledek, no snad nám nepropadne. ![]()
Nejlepší byla mladší, která zkonstatoval: to jsem na tom s tou dvojkou na tom ještě dobře. Třeba to bude dobré alespoň k tomu, že se mladší dítě trochu vyklidní a zjistí, že vše je otázka perspektivy. ![]()
Karja u nás je Pč Pracovní činnost, zkráceně "pracák" a v první třídě byl rozdíl v tom, že tam méně malovali a více tvořili, stříhali, modelovali a tak. Navíc na to měli oblíbeného pana učitele Fouska, který byl nejspíš velký srandista. Letos mají i na pracák svojí paní učitelku, takže zatím vždycky dodělávali to, co nestihli o den dřív na výtvarce.
S "pracovním vyučováním", tj. sázením kytek a přitloukáním hřebíků jako za mých mladých let to nemá nic společného.
Gatita
Když mu to nevadí nepřinest, nech to na učitelku, ale lepší radu nemám. Moje jedno dítě se taky vzpírá, odkládá to, co to jde, ale na druhou stranu je jí trapné to nepřinest, takže to dodělává večer v deset. Blbý je, že mě vždy požádá o pomoc a to se blbě odmítá. už mi takto posílala fotku čtenářského deníku někam na sluzebku ke kontrole.
Psycholožka doporučovala ji podrzet, tak to dělám. Náš vztah to rozhodně vylepšuje, takže chodí radši za mnou než za tatinkem, ktery ji minimálně vynadá
Tak si říkám, že lepší než úzkosti a deprese, ale jinak je to jak vyhánět čerta ďáblem.
pockaj, raz Ti nebude chciet ukázať bakalarku nech jej do nej nekecáš a dostanes ju mejlom večer pred odovzdaním s uplakaným telefonátom "mamiiiii, skontroluješ mi toooo"...![]()
![]()
Ospravedlňujem sa, dočítavam, tak možno zistím, že yo už niekto napisal, ale u nás deti ocenili Mikuláša aj Hurvinka az keď boli staršie a jednak im už bolo jasné, že toto sa deťom nerobí a navrch už boli schopné sledovať aj tie dospelácke línie.
Hurvínka sme mali audio a to šlo dookola, dokonca som svojmu tesne predpubertalnemu synovi musela kúpiť babku Hurvajza a ked ich manžel chcel o niečom poučovať (to on rád), tak ho puberťácky patronizujúcim tónom oslovovali "pane Spejble" ![]()
Ale fakt uzna to museli byt väčší.
Mohučanka ty hřebíky a kytky, to je spíš záležitost druhého stupně, ne? My měli pracovky takové jako syn, stříhání lepení nebo ta výtvarka.
DruI podle mě je to i tím, že tam nemá ještě pořádné kamarády. Kdyby tam měl ty ze školky, bylo by to jiné.
Mohučanka ale naše škola má dílnu, normálně fakt místnost s velkým ponkem a je tam i poměrně dost nářadí a mají i zahrádku, podle toho jak vypadá, se o ní skutečně starají dětí:-D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.