Karja já právě udělala oba najednou a hodnotili jsme to naráz
Mně přijde blbuvzdorný i piškot v té variantě, kdy se šlehají vejce dohromady. Náchylné na chyby mi přijdou spíš různé ty želatinové náplně a jiné vyfikundace, když ti nestačí mascarpone a spol.
Vše o těhotenství a dětech
Mohučanka Tyjo, papír, to na jaře přijdou i se sběrem bylin, ne?
(Sbírají se byliny ještě někde? Za nás to bylo víceméně povinné, každý musel donést aspoň něco.) A proč podepsané, aby si za vás udělali čárku?
Myrtila doufám že ne
(byliny i čárku). Myslím, že je to proto, že se to za třídu sčítá.
Ale já nevím, kdo má dneska doma aspoň kilo starého papíru?
Možná kdybych vzala dceřiny výtvory a svázala je do balíčku, že by to kilo bylo ![]()
Mohučanka já pořád vyhazuju nějaký sběr
ale jestli to musí být jen papír...
Evaeva tak my samozřejmě taky třídíme, ale jsou to spíš takové drobnosti, ne věci typu noviny, které by se daly pěkně svázat.
A do letáků balíme obsah kočičího zachoda, takže ty taky nemáme ![]()
Mohučanka obaly od kočičího žrádla a krabice od dětských bot ![]()
Z tašek z Rohlíku bych vytvořila za pár týdnů slušný balík! ![]()
Pinot Noir. To je pravda, zjevně dělám chybu, že je vracím ![]()
Mohučanka ty mám zrovna ty vratné, ale jinak máme furt nějaké krabice, papíry od dětí, krabičky od nějakých potravin,... Soutěž bysme asi nevytrhli, ale kilo by se asi našlo. Nebo bych vzala letáky ze společné krabice pod schránkami ![]()
Evaeva no jo,ale jak se tohle poneses do školy? Vzdyt to s kontejnerem na každém rohu nedává absolutně smysl, akorát vznikne další uhlíková stopa.
Já si teda myslím svoje i o těch potravinových sbírkách, kdyby tam každý poslal dvě kila, tak si objednaji těstoviny a konzervy ve velkoskladu, doveze to jedna dodávka a nemusí resit, dovoz, třídění, skladovani 50 druhů různých těstovin v dvaceti různých velikostech obalů. Ale chápu, že ze z lidí spíš vyrazí ten věcný dar. Ekonomicky to žádný smysl nedává.
continuity smysl jsem nehodnotila
continuity kdyby se vybíraly peníze, tak hlavně by se nakupovalo ve velkém od výrobce a ne přes zprostředkování hyper/supermarketu, který na tom má marži. Ale díky té marži se skutečně odevzdávají potraviny do banky přes rok. Jelikož jinak mnohem jednodušší by bylo to jídlo znehodnotit a vyhodit.
Mohučanka papír sbíráme taky, cca 1 za 2 měsíce je u školy kontejner. Ale s upozorněním, že co nejméně provázků. A gramáž napsat dětem do notysků. Nejlepší třída bude mít vstup do místního aquaparku nebo co. Takže doma hromadíme letáky a papíry, něco má sambo z práce a cca 2x do roka jim to tam dáme, pokaždé napíšeme jednomu dítěti.
To je fakt bizár, sběr papíru v době, kdy na každé ulici stojí modrý kontejner ![]()
Mnohem víc bych ocenila, kdyby škola nepotřebovala každej rok tři kila plastových obalů, fólií a desek. Tam mi to ekologicky dává mnohem větší smysl ![]()
Nasa skola tiez zbiera papier s nemienim sa zucastnit.
Kto by to tam vlacil v dnesnej dobe triedenych kontajnerov?
Ale zber pomarancovych supiek urcite nemate, co? My hej
.
Mrakoplas Ale tak zase sběr pomerančových šlupek mi dává větší smysl, na ty kontejner v ulici nemáme ;o)
Naše škola je moderní, ta sbirala baterky a vyhrála výlet do tridirny odpadu:D.
žluťásek no nebo kdyby se ve škole všude důsledně třídilo, což se taky vždy neděje.
JankaMjakože doma, v tom bytě, co si psala, že máte 2+1 skladujes půl roku staré noviny? Ženy, vy jste fakt statečné.
Ve středu přijela velká krabice z kuliny plná různých útržků, neměla jsem čas s tím jít do popelnice, no zavazi to příšerné, naštěstí jsem ujela pryč. Snad to muž sprovodi ze světa než se vrátím. ![]()
Mně to právě taky nedává smysl, dneska skladovat doma papír, abych ho odtáhla do školy místo do kontejneru za rohem.
A není to tak dlouho, max 5 let, kdy manželovi bratranci a sestřenice (3 děti celkem) chodili na stejný gympl, kde ten sběr probíhal, a protože oni moc papíru doma neposbírali, sbíral jim ho můj tchán, skladoval to doma a pak jim to vozil 40 km, když k nim jel na návštěvu, a jim to pak vozili rodiče do té školy a děti jely jako obvykle vlakem, protože se do toho auta s tím papírem už ani nevešly, ekologie jako prase
měli to taky tak nějak dobrovolné, ale dělaly se za to čárky, tak děti sbíraly, no.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.