Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Lamicka
14193 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 19:37

Pinot Noir

Nebude to snadne, ale vite, jak to je a muzete s tim pracovat.

Predstav si, ze pani ucitelka v jine tride ma chlapecka, nejspis autistu ci aspergra, rodice ho nechteji nechat vysetrit, nechteji slyset, ze kluk ma nejaky problem. On ma obrovske stesti, ze narazil na ucitelku, ktera je byvala specialni pedagozka, ale myslim, ze mu ta podpora dal v zivote bude chybet. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. zaří 2024 19:51

Lamicka to je hrozně smutný. Co k tomu ty lidi vede?!

Offline DruI
5585 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 19:58

Evaeva No, to je stejný jako lidi, co odmítají jít k doktorovi, protože dokud se diagnóza nevysloví nahlas, tak přece nejsou nemocní.

Offline Lamicka
14193 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 19:59

monis nejdriv bych to probrala ve školce a pak případně řešila dál. Ještě má před sebou skoro 3/4 roku, vyroste, dozraje. Preventivně bych odklad nedávala, pokud bude sociálně zralá, bude mít odpovídající dovednosti, tak ať klidně jde.

Ta velikost, to je různé. Máme ve třídě kluka, kterému bylo v listopadu v 1.třídě osm (má podporu) a je stejně velký jako srpnová holčička, která šla v čerstvých 6. Ta ho válcuje ve všem, vlastně celou třídu.

Syn měl odklad, je srpnový a nebyl zralý. Stejně je pořád nejmenší ve třídě a hodně dětský.

Pokud jde o puberu, dcera je červnová a šla v 6. Všechno zvládla s přehledem a teď v pubertě rozhodně není nijak mimo. 

Offline Lamicka
14193 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 20:00

Evaeva presne jak pise DruI ta diagnoza proste neni a ucitelka se myli. 

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 20:03

Lamickachudák kluk. Já vždycky, když tu čtu ty peripetie s Viktorem od Pinot Noir , tak si říkám jaké měl štěstí, že se narodil do takové rozumné rodiny

Online Gatita
8632 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 20:04

continuity presne, ten rok odkladu muze udelat hrozne moc. Syn ho sice nemel, ale i tak sel skoro v sedmi a bylo to uplne akorat. Vlastne si myslim, ze jit o rok driv, byl by to prusvih (prestoze uz leccos umel). Jeho kamos ze skolky je o 2 mesice mladsi a sel tedy do skoly o rok driv nez nez syn, a problemy sice zadne nemel, ale jeho maminka rika, ze mezi ostatnimi je takovy detsky, a treba ukoly u nich byly jeste v 2.tride na cele odpoledne. Syn to dava dost s prehledem, ani ho nestresuji znamky nebo testy, pripadny neuspech bere sportovne, ac je to jinak nervak. My mozna budem uvazovat o odkladu u mladsiho, je hrozne pozadu ve vsem, i ze skolky jdou nejake signaly, tak se modlim, abychom vse dohnali, jinak to bude velke trapeni. 

Offline 999
19819 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 20:10

monis Jsem narozená na konci srpna, vážila jsem 16 kg a šla do školy v šesti. Nikdy jsem neměla sebemenší problém :-).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. zaří 2024 20:12

Lamicka jakože jo, bylo mi to jasné. Ale je to hrozný. Jakoby to mohlo něco změnit, když se budeme tvářit, že není autista 

Offline Pinot Noir
29889 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 20:13

Lamicka Viktor má takového spolužáka. Podle mě je asi i retardovaný, k tomu neohrabaný, řeč patlá hrozně, očichává neustále cizí lidi... Učitelka z loňské třídy byla hrozně nešťastná, že rodiče nedělají vůbec nic i přes upozorňování, že by bylo dobré vyhledat odborníky. Když jsem jí řekla, že jsme objednaní do toho INEPu, vyhledala si to a vytiskla informace na nástěnku, prostě všemožně se je snažila postrčit, a nic. Tento školní rok jsou zase spolu ve třídě a když nás na schůzce učitelky oslovily, jestli podepíšeme souhlas s tím, že si bude kluky ze třídy občas vyzvedávat speciální pedagožka a věnovat se jim individuálně, tatínek toho chlapečka se tvářil dotčeně, proč jako zrovna jeho dítě. To nepochopíš. Přitom nevypadají jako nějaká sociálně slabá rodina. Jestli je to pro někoho tak těžké, přiznat si to? A mají pocit, že když budou dělat, že problém neexistuje, tak fakt zmizí? Fakt tomu nerozumím. 

Online Sweet Potato
40387 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 20:15

999 Protože tenkrát to bylo normální. Bylas sice asi nejmladší ze třídy, ale ne o 1a 3/4 roku třeba.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. zaří 2024 20:17

Pinot Noir přitom když se jim dostane odpovídající podpory, můžou to dotáhnout mnohem dál. Bojují vlastně proti němu A vaše školka je ještě tak podporující, se mi zdá z toho, co píšeš. Je to hrozná škoda. Jako kdyby ta diagnóza znamenala, že jsou špatní rodiče nebo co. To nepochopíš.

Offline 999
19819 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 20:19

Sweet Potato To asi jo, ale v mém případě si odklad vůbec nedovedu představit. Uměla jsem číst, sociálně v pohodě, už mě nebavilo chodit s babičkou po pohřbech :-). Ani jsem si nevšimla, že jsem o hlavu menší, než spolužáci :-).

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. zaří 2024 20:20

Sweet Potato ale ani dneska není půlka třídy s odkladem. Jestli tak maximálně čtvrtina. Budou tam další letní děti, jarní děti... a ano pár o rok a čtvrt starších. Přijde mi rozumné každé dítě posoudit individuálně než rovnou všem dětem narozeným od května dát odklad.

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 20:24

Evaeva tak o tom nikdo nepíše, že se má dát automaticky všem od května odklad, jen o tom, že u dítěte narozeného o prázdninách je to jedno z hledisek, co je dobré zvážit a v případě třeba nějakých pochybnosti to může už zavážiit. 

Offline Lamicka
14193 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 20:24

Pinot Noir no nepochopis... taky tomu nerozumim. Ten nas kluk je hrozne fajn, obcas s nim mluvim, kdyz mam dozor. Prala bych mu, aby se mu dostala spravna pece. 

Offline Kokoska
34964 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 20:24

Pinot Noir o Viktorovi se to moc hezky cte, prijde mi, ze ten pokrok je vzdycky skokem, je to uzasne. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. zaří 2024 20:27

continuity no někdy tady právě mám pocit, jakoby šestileté děti do školy ani nechodilySouhlasím, že to může být jedno z hledisek.

Offline Pinot Noir
29889 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 20:29

Všem děkuji za účast a podporu, speciálně pak Len , že mi o tom vyšetření řekla, a Makara , že mě popostrčila. Měla jsem nejdřív nějaké pochybnosti, ale teď toho výdaje vůbec nelituji. I když se mi vlastně potvrdily moje domněnky, tak jsem se dozvěděla spoustu užitečných a nečekaných věcí. Třeba informace o obracení frustrace do sebe je velmi zajímavá, nikdy jsem o tom takhle neuvažovala, ale dává to smysl. Obsedantní chování byla taky novinka. Též informace, že i ty speciální pedagogické poradny jsou nějak rozdělené a že pro nás bude nejlepší se zaměřením na vady řeči. 

A jinak jsem zjistila, že jsem slabý kus, úplně mě ten včerejšek psychicky rozložil, večer mi začala třeštit hlava a ráno to pokračovalo, tolik ibalginů nespolykám za rok! Dnes nás navíc čekal pohřeb a ráno se odehrál ve školce takový trochu incident, který vyvrcholil tím, že jsem seřvala uklízečku. (tady je vidět, že já teda frustrace do sebe rozhodně neobracím ). Teď večer jsem musela zrušit cvičení, protože se cítím, jak kdybych složila vagón uhlí. 

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 20:30

Evaevačistě statisticky by měla mít dcera narozená uprostřed července, minimálně 2-3 mladší spolužáky. Tak to se nestalo nikdy.