Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 13:42

dzizisketa a to myslím, ze bys už tusila, ze to někde drhne, ne 

Online Sweet Potato
40387 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 14:24

monis Ještě ti možná pomůže, že v jedné škole, kde jsme byli na otevřených dveří, se učitelka málem křižovala "neee, takhle malý (=6 rovných) nám sem nedávejte!"

Offline Pinot Noir
29889 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 14:25

Sweet Potato ty jo, tohle je trochu přehnané, ne?

Online Sweet Potato
40387 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 14:30

Pinot Noir No ono to tam bylo celkově strašné.

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 14:32

Sweet Potato to je strašný, děti si dovolily jít v termínu do ZŠ

Jako já nevím, v mém ročníku zš (95) byl jeden odklad a bylo nás tam několik červencových (včetně mně) i zářijoví, zajímalo by mě, co se za tu dobu tak změnilo? Děti, dospělí nebo za nás byla první třída.jednodušší?  

Offline Karja
44704 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 14:34

monis Já nevím, u dcery je 13 dětí, z toho vím o třech pozdních jarních dětech. Kluci co měli odklad, tak jeden má asistentku a nějakou lehčí diagnozu a druhý bude mí také jako takové problemy spíš v učení.A z těchto dětí jako ti kluci  byl složený i ten nultý ročník, zrovna to složení, co bylo ted v tom nultáku bych pro nezralou dívku neviděla jako vhodné. Ono nech to na to jaro, to bude vypovídající čas, ty děti se ještě hodně promění, dcera taky byla jak mimino a najednou během prosince udělala obrovský skok, jak o rok:-D

Online Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 14:35

Sweet Potato achjo, tady není možnost vyberu, já velmi zvazuju zkusit to v sousedním městě, ale teď mi rikala jedna znama, jak obtizne pro ne bylo dostat dite do toho města na druhej stupen z venkovské prvostupnove školy. Musím se poptat, jaké jsou sance pro nespadove prvnaky 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. zaří 2024 14:43

Karja u syna ve školce taky dětí s odkladem tolik nebylo. Do školy jich odcházelo asi 15, z toho měli odklad maximálně tři děti. monisAni bych neřekla, že plošně mají odklad prázdninový kluci, znám jich několik, co šli normálně. Neteř je taky v červnu, do školy šla normálně a nikdo nemá ani zpětně pocit, že jí to uškodilo. Takže bych se fakt nebála, že ve třídě bude jediná šestiletá mezi bandou 7,5 letých. Uvidíš, co ti řeknou ve školce, případně v PPP, jestli tam vůbec půjdete.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. zaří 2024 14:45

Potrefenáhusa zkusit to můžeš každopádně. Jestli je to u vás blbý, tak bych to zkusila bez váhání. 

Online Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 15:02

Evaeva aktuálně jo, teď je tomu velmi naklonenej i muž, kterej trval na tom, ze bude chodit tady, aby tu měla vazby a spolužáky ze školky. 
Ono bez váhání, zas to znamená vozit dite do jinyho města, sice kousek a při cestě do Prahy, ale zas nedojede dlouho sama 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. zaří 2024 15:11

Potrefenáhusa jo, to chápu. Spíš, že bych se neřídila šancemi.

Online Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 15:16

Evaeva jo, to ne, to se podle mě nedá vůbec predikovat, kolik bude spadových deti a jestli někde jinde nezpanikari rodiče 

Online Kokoska
34964 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 15:52

Mě vrazili naši do školy a 6 mi bylo až za měsíc. Na gymplu jsme se pak sešli s dvěma spolužáky o rok staršími. Ale syn i starší vnuk jsou narozeni v půlce prázdnin a odklad měli oba, ppp to doporučila s odkazem na nezralost, ale stejně řekli, že to finální rozhodnutí na rodičích. Řekla bych, že oběma to prospělo. Je to strašně individuální, taky asi bych dala na to, co nejlepší kamarádi, jestli jdou hned nebo mají odklad. Synovi to dost pomohlo, že měl kolem sebe dva kámoše ze školky. A vnuk vlastně taky, jeho nej kamarád šel taky o rok později.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. zaří 2024 15:57

Potrefenáhusa to jo, u nás teď bylo prý míň dětí, přitom populační křivka neklesá v jejich ročnících 

Online Sweet Potato
40387 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 16:08

monis Jednodušší určitě nebyla. Lidé se snaží udělat život jednodušší dětem. A sobě taky. A ve své podstatě i učitelům - ovšem jen těm v 1.třídě. Ti na druhém konci základky jsou nešťastní z 16 letých klacků, kteří už na základce dávno nemají co dělat.

A celé roky byl i v poradnách a u doktorů trend spíš odklad dát než ne. 

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 16:21

Mala som žiaka, ktorý mal odklad a bol marcový a normálne mohol mať odklad ešte o rok, aký bol nezrelý. Podľa mňa mal aj nediagnostikovanu dyspraxiu. Bol však mega zlatý, slušný, uctivy, učila som aj jeho staršieho brata, ten bol tiež zlatý a veľmi šikovný. Teraz sú už obaja dospelí, s náročnými  VŠ a veľmi úspešní vo svojich odboroch.

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 16:22

Pinot Noir je dobré vidieť tie výsledky od kvalitného odborníka na papieri. Progres je dobrý, budete lepšie vedieť ako s Vikim pracovať, pôjde to stále k lepšiemu, uvidíš

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 16:25

monis jak jsem letos videla svoji mrnavou dcerku ve skolce mezi predskolaky, co jsou o dve hlavy vetsi nez ona, tak jsem nad tim taky zacala premyslet. Jake to bude, az v sesti pujde do skoly s vetsimi a i starsimi detmi. Uz ted si stezuje, ze ji ve skolce rikaji mimino a chteji ji nosit.

Ona je teda narozena na konci dubna, do skoly by mela jit v sesti a ctyrech mesicich. Je moc sikovna, mluvi krasne, umi i ř, u soustredene cinnosti nejaky cas vydrzi, ted ve ctyrech a pul bych rekla, ze k odkladu duvod nebude. Taky si myslim, ze nechat ji jeste rok ve skolce s mladsimi detmi, pokud k tomu nebude nejaky vazny duvod na jeji strane (treba ta skolni nezralost), tak ji to neprospeje. Na ni je videt, jak ji ty starsi deti tahnou dopredu a ona je hodne zvidava a chce se ucit nove veci. Takze byt ve skolce jeste rok se ctyrletymi, bych pro ni asi nechtela. 

Ja bych se asi s tim vekove hranicnim ditetem rozhodla podle ucitelky, kterou by melo mit. Pokud by vysla na ten rocnik nejaka strasna, tak bych odklad dala, pokud takova, ktera si i s detmi s vetsim vekovym rozdilem ve tride poradi, odklad bych nedavala.

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 16:27

monis jinak na ten velky pocet odkladu ted mel vliv i covid. Rodice davali odklad, aby deti nezacaly prvni tridu za lockdownu na distancni vyuce a ted se to preleva do dalsich rocniku.

Online Gatita
8632 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 17:05

starsi syn sel do skoly v 6 letech, ale hned v zari oslavil 7.narozeniny. Kdyz byl jeste ve skolce, chvili jsme zvazovali, jestli ho neposlat do skoly driv, protoze byl sikovny a zdalo se nam, ze v te skolce je uz dlouho. Ale byl v leccems takovy slozity a predevsim o hlavu mensi a 10 kg lehci nez vrstevnici, tak jsme to nechali byt a sel normalne "podle zakona". Jsem hrozne rada, ze jsme ho nenatlacili do skoly driv, protoze vlastne nevim, co bychom tim ziskali. V tech skoro 7 mi nakonec prislo, ze to bylo uplne akorat, vse slo strasne snadno, uceni, socialni vazby, schopnost delat si sam ukoly atd. A prave docela chapu, ze ty letni deti rodice nechtej do skoly dat v cerstvych 6, i kdyz jsou sikovne. U syna mi to v tech skoro 7 prislo uplne akorat, a to byl v necem dost napred.