Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline monis
1611 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 21:38

Pinot Noir tohle by odrovnalo každého, kor jestli do toho stresu byl zamotaný ještě pohřeb. Ale nic si s toho výlevu nedělej. Já jsem celkem klidná osoba, ale loni v létě se mi nakumuloval stres z dvou malých dětí a dalších věcí tak, že jsem seřvala místního podivína za to, že jeho minipes bez vodítka štěkal na moje děti. Starší se psů bojí a ten její zoufalý pláč byla poslední kapka a protrhla se hráznormálně bych to přešla maximálně s protočením očí, ale někdy je fakt blbej den no...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. zaří 2024 21:39

žluťásek já jsem ráda, že to s kluky řešit nemusím, jak jsou podzimní. Starší by na odklad asi adept byl. Po sociální stránce teda vůbec, on umí hned navázat známosti. Nejsou to žádná velká kamarádství, ale zapadne, i když jsem přesvědčená, že je introvert. Ale to učení teprve o prázdninách se začal zajímat o sčítání, mám pocit, že v těch matematických představách je mladší o krok dál. Přitom zrovna tohle jsem čekala, že bude spíš jeho silná stránka. Grafomotorika jde úplně mimo něj, to si teda s bratrem můžou podat ruce Ale na druhou stranu si všechno vyřídí, od isicu po doprovod na WC (u družiny se sám bojí). To já nedokázala ještě o mnoho starší.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 21:47

Evaeva mně ta sociální zralost přijde fakt mnohem důležitější než jestli umí číst, psát a sčítat do dvaceti... Ty znalosti se hodně rychle srovnají, vazby v kolektivu se mi zdají mnohem podstatnější. Že si syn vyřídí sám průkazku, osloví dospělýho, dojde sám z hřiště domů, to beru jako velkou výhru. Vztekat se u úkolů budou všichni bez ohledu na to, jestli umí v první třídě násobilku a psát od tří let

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. zaří 2024 22:19

žluťásek jakoby jo, ale kdyby mu to šlo samo, určitě by to bylo jednodušší. Já nebyla žádná hvězda, ale bavilo mně to. Jeho vůbec.

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 22:36

Evaeva isic v první třídě? To slyším prvně, k čemu se to dá využít v tomto věku?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. zaří 2024 23:19

JankaM on na něj chodí na obědy. Tatínek ho chtěl na slevy Plus funguje jako potvrzení do mhd 

Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 23:35

tina Haha a bude hůř!!!

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 23:40

Evaeva proč by se měl zajímat o sčítání před první třídou? 

Jinak dcera furt sčítá na prstech a i tak blbě, protože jí to nebaví a nebude se s tím otravovat

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. zaří 2024 23:45

Mohučanka no děti jsou přirozeně zvídavé. Mladší ví, že když má tři jabka a dvě sní, zbyde mu jedno, staršímu to bylo fuk. Já se zajímala o násobení v pěti letech a tak no. Prostě mi přišlo, že tyhle jednoduché matematické představy děti mají už před nástupem do školy. Nebo spousta dětí umí napsat víc než své jméno před nástupem do školy.

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 26. zaří 2024 23:48

Evaevaněkteré děti ty matematické představy mají a některé ne. Moje před nástupem do školy neuměli číst ani psát. Vlastní jméno určitě nenapsali, mají je docela dlouhé. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. zaří 2024 00:06

continuity no to je jasný, ale u něj bych čekala spíš tu matematiku než psaní, ale nějak jde všechno kolem něj. Škola ho tím pádem moc nebaví.

Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 27. zaří 2024 00:57

continuity Evaeva Kamarádka je elementaristka a říkala, že ty "přeučené" děti jsou v první třídě dost peklo. Nudí se a je těžké je zaměstnat nějakou prací navíc, protože zase ještě neumí nějaké další věci. Trocha počítání a nějaké čtení není úplně na škodu, ale nejhorší prý pro ni je, když dětí umí psát, protože v 90% mají špatné návyky. 

Jinak teda máme konec září a syn už má 3 varování ve školním systému (a to ještě nepsali test z japonštiny, která je největší propadák, haha). Včera mě pobavila chemikářka, která psala, že by se měl naučit psát protokoly celými větami, no tvl, nakonec ta science, která je jeho nejsilnější stránka, bude největší propadák! ). 

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 27. zaří 2024 04:43

Tak tu máme konec září a první dvoje leginy v koši...

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 27. zaří 2024 05:43

continuity u nás to vyzadovali učiteľky v prvej predskolskej triede, mne sa zdalo, že stačí, keď vie iniciály, ony chceli celé meno. V druhej predskolskej triede to bolo jedno.

Garfie s tým písaním plne súhlasím. 

Online DruI
5585 příspěvků moje polička 27. zaří 2024 06:53

Evaeva Tak dcera sice tohle malé sčítání umí, ale zase trpí absolutním nezájmem o písmena. Já jsem si taky myslela, že se děti už ve školce zajímají, co je tohle za písmeno a co je tamhle napsané, ale ani ťuk. Vlastní jméno se naučila ve školce napsat vyloženě na sílu a i to brala spíš jako obrázek na podepisování výkresů, než jako písmena.

Takže naše paní učitelka může být spokojená, žádné špatné psací návyky dcera nemá ;o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. zaří 2024 07:01

DruI ve školce píší tiskace, to špatné návyky neudělá

Garfie to věřím, že je problém, ale to jsem ani nečekala, že by třeba četl. Ale on ten zájem neměl o nic. Trochu mně to zaráží no. Chytrý totiž podle mě je, ale od prvního dne chodí, že škola nuda. (Ale ne z toho důvodu, že by to uměl)

Online DruI
5585 příspěvků moje polička 27. zaří 2024 07:13

Evaeva No, naše učitelka stejně jede metodu, kde se nejdřív učí číst a psát jenom velká tiskací. Ale když se nad tím zamyslím, tak i tam dcera jeden špatný návyk zvládá. Všechny písmena (a hlavně čísla teda) píše odspodu.

Online Pinot Noir
29889 příspěvků moje polička 27. zaří 2024 07:17

DruI oba naši kluci píšou odspoda, Ríša i v druhé třídě. Prý se mu to tak píše líp. U toho comenia s. mi to i připadá vlastně jedno.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. zaří 2024 07:26

DruI aha. Oni taky čtou a píší tiskací a do písanky dělají "vlnovky". Ale nepřijde mi, že by je učila, jak se to píše správně. Spíš si to obkreslí, aby se jim to vžilo.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 27. zaří 2024 07:28

Evaeva takového s nezájmem a všechno ve škole je nuda mám doma taky. Akorát už před pubertou. Chytrý je, má výbornou vizuální paměť, ale na věci ze školy to teda nepoužívá. Myslím, že výsledky by mohl mít lepší, ale pro něj je škola nuda, nevidí důvod se to učit. To je povahou. Se školní zralosti to nemá co dělat