Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. zaří 2024 10:22

letfenixa vidis, musim sa vecer pozriet synovi do pracovneho zosita. Ale pri cislach maju tie sipky urcite. 

Offline Lamicka
14193 příspěvků moje polička 27. zaří 2024 14:05

Psani odspodu nevadi, kdyz uz ma clovek vypsanou ruku a pise rychle. Ale treba v 2.-3. tride s tim deti muzou mit problem, zpomaluje to plynulost psani. My to deti v 1.tride ucily s kazdym pismenkem a cislem, ktere psaly. V zacatcich se to resi, pozdeji uz ne, odnaucit to druhaka je tezke, natoz tretaka. Ptala jsem  se kolegyn kvuli synovi, pise jak kocour, des bes (4.trida).

Offline dzizisketa
8961 příspěvků moje polička 27. zaří 2024 17:43

Děti se dnes baví stavbou bunkrů a využívají k tomu i koš plný mužova vybraného prádla. Samozřejmě ho párkrát vysypaly a ponožky se válejí po celém bytě. To má z toho, že si ty věci neuklízí hned a nechává ten koš na křesle v obýváku tentokrát čtyři dny.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 27. zaří 2024 19:59

Prosim prosim, resilo se tu to mockrat a ja to vDycky preskocila, jako ze to se nas nemuze tykat

Co mate pro pohotovostni prevezeni kamaradu/pribuznych deti v aute? Mam v zadu 2 otocne protismerne sedacky, takze doprostred se mi nevejde asi ani podsedak. Nouzove budu vozit 4 deti (5, 3, 3 a 2 roky) po meste 2-5km. Moznost predat si sedacku s rodici dalsich deti neni. Pripadne s nimi muze nekdy jet dcera a zase svoji sedacku neprehodim. 
Mate nekdo vyzkouseny ten smart kids belt? 
a co dopredu? Podsedak nebo nejakou sedacku? 
Vim, ze cokoliv se muze stat i ve meste, tady z te trasy je asi 500m po hlavni silnici v mestecku a pak cesta okolo chalup, kde projede 10 aut za den. 
Vcera jsem potrebovala necekane vyzvednout ze skolky 3 kousky a protoze jsem proste nemela nic k nim, tak jsem sla pro ne i s nimi pesky. V brutalnim desti 2km tam a zase zpet. Uz tam jsem dosla promocena na kost, deti nemely uplne vybavu do deste a zavecercny kilak do kopce byl lahudka na zimu by se docela hodilo je nejak naskladat do auta

Offline Karja
44705 příspěvků moje polička 27. zaří 2024 20:52

MPLee No já ti nevím, mně prijde, že čtyři místa prostě nevyřešís pokud na to nemáš auto. Minule jsme se tu shodli, že nejbezpečnější je, pokud někoho vozis vepredu dát tam sedačku. A ten dětský pás asi vůbec není vhodný pro takhle malé děti jsem pochopila. 

Offline Allysa
897 příspěvků moje polička 27. zaří 2024 20:56

MPLee Hele, těžký toto. Já bych teda bez sedačky nevezla ani vlastní ani cizí ( ta zodpovednost!) a taky bych nikomu bez pořádný sedačky dítě do auta nesvěřila a radši šla pešky , jsem auto-posera. Koupila bych klidně z druhe ruky, ale opravdový sedacky a kdo se nevejde, proste nejede. Z vlastní zkušenosti vím, co se děje na okreskách, kde " nic nejezdi" a kolikrát se mi stalo, že mi někdo nedal přednost nebo předjížděl jak debil

Offline DruI
5585 příspěvků moje polička 27. zaří 2024 21:00

MPLee Já ten dětský pás pořídila na popojetí od chalupy ke vlaku. Na pětileté dítě bych řekla celkem vyhovující, ale tříleté a mladší do toho bude malé.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. zaří 2024 21:17

MPLee pětileté dozadu na podsedák, jedno z toho zbytku dopředu a ostatní dozadu s tím, že přikoupíš nějaké obyč sedačky je podle mě jediná, i když pořád ne úplně dobrá, varianta. Já bych na podsedák asi nedala ani mého pětiletého, sedmiletého už jo. Ale zase jestli jedeš fakt jen vesnicí.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 27. zaří 2024 21:51

Allysa Evaeva hele já jsem na sedačky dost úchyl, proto moje děti klasicky jezdí a jezdit budou v protisměru i když jednomu jsou skoro 4. Jenže tím pádem se do jejich sedaček (zatím máme 0-18) nevejdou ty 2 půjčené děti, jenže mezi sedačky se bojím, že nenarvu ani ten podsedák, protože ty naše otočné krávy mají široké základny. 
Předjíždět se tu naštěstí nedá, protože ta cesta vypadá takto (proto jsme s kamarádkou za exoty, proč to vůbec řešíme). Za město s nima rozhodnem nepojedu. Oni tu extra sedačku do auta dají a budou vozit spíš jen 3 kusy. 

Koukám i na ty různé skládací sedačky, ty jsou menší, ale důvěru k nim teda taky rozhodně nemám. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. zaří 2024 21:57

MPLee varianta vycvaknout z Isofixu ty protisměrné asi neexistuje, že? My to tak děláme u našich, ale s klasickými. Vyndáme je z Isofixu a posuneme víc na kraj (jsou uchycené pásem v souladu s návodem), pak se mezi ně vejde dospělý. Ale podsedák by se možná stejně nevešel.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 27. zaří 2024 22:00

Evaeva nejde, tohle jsou ty se zakladnou, ciste protismerne a nemyslim si, ze by bylo kde a jak je pridelat pasem

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 27. zaří 2024 23:17

MPLee smart kids belt pre deti 5+ ale zalezi aj od vysky dietata. moji rodicia to pouzivaju v kombinacii s podsedakom a ja mam ten pas na prilezitostne jazdy taxikmi alebo s bezdetnymi vecne hodeny v kabelke.

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 06:37

L. má teplotu som úplne nevyspata. Uvidíme, čo sa z toho vykľuje. 

Offline Allysa
897 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 06:42

MPLee Chápu tě, bývám fodz často za exotaAle myslím, že pro ty prcky to řešení nemá než větší auto

Offline 711990
18319 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 09:54

MPLee no a petilety dozadu mezi tvoje sedacky na smart belt (pokud tam mas klasickej pas) a trilety vpredu na posmernou sedacku na pas? Tim padem bys kupovala jen jednu klasickou posmernou na pas a ten smart belt...

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 10:53

711990 súhlasím. Iné tam nevychádza. 

Online Fakirka
2226 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 12:14
Offline dzizisketa
8961 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 12:19

Šárka venčila orla 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. zaří 2024 18:01

Naši malí zálesáci dostali pilky a nařezali dřevo na poslední letošní oheň.

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 28. zaří 2024 18:04

Evaeva my jsme si udělali výlet do Mníšku pod Brdy na Skalku a v lese je tam stánek, kde si koupíš buřty nebo párky a můžeš si je tam sama opéct na ohýnku. Lepší vrchol výletu jsme už nemohli vymyslet, syn byl úplně blažený.