Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. října 2024 09:36
Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. října 2024 09:37

Potrefenáhusa já myslím, že ta deka zase tak měkká nebyla. A rovná byla.

Offline Potrefenáhusa
38868 příspěvků moje polička 08. října 2024 09:37

Suya Jj, já si to pamatuju z fotek, ale vůbec si nepamatuju jakýkoliv milníky, akorat chůzi a cca řeč (a to asi jen kvůli tomu, ze byla starsi pozadu)

Offline Potrefenáhusa
38868 příspěvků moje polička 08. října 2024 09:39

Evaeva no proti původní podložce v kočárku rozhodne jo, já tam měla myslím i rozbalenou nějakou silnejsi zavinovacku 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. října 2024 09:41

Potrefenáhusa jo, ale v tom kočárku není skoro žádná matrace. Syn to měl jako kdyby ležel ve fusaku.

Offline Tabea
8120 příspěvků moje polička 08. října 2024 09:56

Pinot Noir ještě bych k tomu (pod)zimnímu dítěti dodala, že když spí jen v kočáru a je navlečený, tak to znamená kmitat někde venku v pološeru a žádný sednutí na lavičku a číst knihu. 
U nás bylo druhy dítě dubnový. Napřed taky ve fusaku, v necelých 3m stěhování do hicu (45 ve stínu, celkem vysoká vlhkost vzduchu), takže jsem dítě venku svlékala a uvnitř v klimatizaci přikrývala, ale stejně mi to přišlo pohodlnější. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. října 2024 09:58

Tabea moje děti spaly jen v kočárku. Ale mohl stát, takže denně trávily šest hodin na balkoně

Offline Kokoska
34971 příspěvků moje polička 08. října 2024 10:22

Evaeva ja mela na balkone korbu od nejakeho stareho kocaru polozenou na polystyrenech, tam se deti neco naspaly! Byla to lodzie, kocar byl v rohu, kam ani skoro neprselo, moc nefoukalo. Kdyz bylo venku hnusne a nikam se mi nechtelo, ideal.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. října 2024 10:28

Kokoska akorát ten kočár byl celý, takže jsem je mohla i vozit nebo houpat. Kočár na balkoně byl náš největší livehack 

Offline Potrefenáhusa
38868 příspěvků moje polička 08. října 2024 10:32

Evaeva

my máme stále už čtvrtým rokem velkej houpací kočár v kuchyni, ten fakt jednou pojede do sbernyho dvora s velkou mašlí  

Offline Aranel
6612 příspěvků moje polička 08. října 2024 10:47
Reakce na Evaeva:

Kokoska akorát ten kočár byl celý, takže jsem je mohla i vozit nebo houpat. Kočár na balkoně byl náš největší livehack 

​Začátek května bohužel nezaručuje, že nebudou tropy, ale taky doufám, že mimino bude 20 hodin denně spát v kočáru na balkóně!!

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 08. října 2024 10:52

Aranel to som bola ja! Spánok od 6 do 6 plus 2x denne 2 hodiny v kočíku. A teraz si predstav, že som to počúvala od mamy celý život a toto očakávala v materstve

'To len položiš a dieťa spí ' - moja mama.

'To len zakryješ dečkou a dieťa spí ' - kolegyňa. 

Raz som ho po zaspati pri kojeni zakryla dečkou, raz! A čo? Zobudil sa!

Offline Jos
příspěvků moje polička 08. října 2024 11:00

Aranel Takove deti jsou. Syn mel tedy intervaly, ale vzdycky 2-3h jsem mohla koukat na serialy nebo si cist. I sestinedeli bylo celkem pohoda, vyspala jsem byla. Jako ano, budil se 2-3x za noc, ale to neni nic co bych do te doby duverne neznala . Drzim palce at mas dite (jak ja rikam) pro zacatecniky. 

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 08. října 2024 11:03

Tabea přesně, ten podzimní spal jednu dobu jen v kočárku, pouze v jedoucím, a ještě k tomu muselo být ticho. Takže jsem se zmrzlá ploužila daleko za vsí a kličkovala bahnem, abychom se vyhnuli každému, kdo telefonuje, s někým mluví, má s sebou dítě na plastové motorce, volá na psa atd. No co si budem, nenáviděla jsem to hodně. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 08. října 2024 11:19

Aranel gratuluju a za mě doporučuju Rock it houpatko, merino hadry na mimino a případně malé šumítko s bílým šumem. S tou kombinací syn fakt spal všude a kdykoliv. Obě děti jsem teda měla podzim/zima, ale přišlo mi to v pohodě. Koupila jsem fakt teplý péřový fusak, do toho jsem je šoupla v merinu. Vydrželi spát jak venku v -10, tak po příchodu do tepla jsem jen rozepla fusak a bylo to taky ok. Ale jaro bude bezesporu praktičtejší!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. října 2024 11:31

MPLee nám rock it na dítě vůbec nefungoval. Každopádně tu mám jeden k prodeji Aranel 

Jos Já bych takové miminko přála každému, k práci jsem se vrátila hned v šestinedělí a vůbec to nebylo nějak na sílu. Ten první spal takhle dobře i v postýlce, takže to by řešilo i ty tropy. Ostatní teda jen v kočárku, ale klidně stojícím. Jim dělalo dobře to omezení pohybu díky oblečení, si myslím.

Offline Potrefenáhusa
38868 příspěvků moje polička 08. října 2024 11:44

MPLee nám ten rock it taky vůbec nefungoval, naše obe chtěly kontakt nebo pohyb 

ale teď se mi vybavily některý zážitky z jízdy autem....a to pěkný nebylo, u obou to přešlo až někdy po prvním roce, teď jezdej bezproblémově, včera z toho Norimberku spaly obe až do Prahy 

Offline Potrefenáhusa
38868 příspěvků moje polička 08. října 2024 11:50

Aranel

taky ještě s tím pořizováním pockej, až se bude obecně vedet, ze čekáte miminko, mezi lidma je spousta věci, který už nevyuzijou - je teda mezi tím často spousta hrůz rovnou do popelnice, ale i spousta fajn věci, já to třeba pridavam k nákupům na vinted, jsou to malo opotřebovaný věci, ale nikdo si je nekoupi za cenu, aby se vyplatilo se s tím crcat, mít těhotnou kamaradku, valim to s chuti tam (mimini už teda nemám, ty už jsem poslala dal)

Offline Kokoska
34971 příspěvků moje polička 08. října 2024 11:53

Aranel mám dceru narozenou v půlce května a tropy byly přesně do té neděle, kdy přišla bouřka a jela jsem do porodnice. Ale pak taky nebyla nějaká zima, domů jsme ji vezli jen v zavinovačce, žádná deka, nic.

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 08. října 2024 11:54

Potrefenáhusa Lukasko sa zo zásady vzpieral spaniu v aute, prvýkrát úmyselne zaspal (v čase spánku) ako 6-ročný cestou z Nitry, keď som mu povedala, že to čo chce robiť doma, bude možné, len ak si v aute pospi.