Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. října 2024 16:33

Myrtila u nás to mají v DDM, vaří teda ve škole 

Offline Myrtila
5338 příspěvků moje polička 12. října 2024 16:37

letfenixa A jo, o tom kroužku jsi tu myslím i psala, že ho vedeš? 
Evaeva No, u nás tu DDM ani CVČ nemáme (vesnice), buď něco takového pak bude ve škole, nebo nic, no. Ale ptát se pak můžu, třeba by o to byl zájem u víc dětí Je to takový praktický kroužek

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. října 2024 16:40

MPLee tohle je asi pravda, ale zase mi přijde, že jak jsou dva a pak odskok, že je to jiné. Na ně dva máme víceméně stejné nároky. Ale zrovna tohle mi přijde, že rok je dlouhá doba, že už si mohli zvyknout Staršímu to před tím trvalo pět týdnů

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 12. října 2024 17:15

Evaeva Tak třeba dcera tyhle reakce na sourozence začala mít právě v té době, kdy mu bylo kolem roku. Mám dojem, že do té doby ho brala spíš trochu jako panenku a pak začal být interaktivnější, takže začala mít dojem, že se o něj starám víc než o ní. Takže pak chtěla, abych jí pomáhala s oblékáním a krmila jí, aby se necítila míň opečovávaná než malej brácha, i když jí už bylo pět a zvládala všechno s přehledem sama.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. října 2024 17:44

DruI hm, tohle mně vůbec nenapadlo. S tím menším dítětem to bylo nějak jednodušší

Tahle samostatnost teda u nás problém není, ale reakce můžou být různé samozřejmě.

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 12. října 2024 17:47

Přes týden nemůžu ty dvě ráno donutit k činnosti, plouzi se tady jak mrtvoly, a dnes už v 7 stepovaly oblecene, nasnidane a samy sbalene na 2 noci k babičce...očividně je to o motivaci  

Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 12. října 2024 17:55

Myrtila možno som to kedysi dávno písala, ale naposledy som ho mala pred materskou. Ale budem ho mať, prináša to viac uspokojenia ako doučovanie matiky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. října 2024 17:57

rasaNoriklasika

U nás o víkendu dřív vstávají i bez speciální motivace

Offline Karja
44721 příspěvků moje polička 12. října 2024 18:05

rasaNori Naše děti jely taky k babičce, ale ta motivace teda byla uplně jiná....."nemám ráda sobotu a neděli, nikdy jí nechci, protože se jezdí k babičce". A pak padla taky věta "napíšu si o jedinej dárek ježíškovi, a to abych nikdy nemusela jezdit k babičce". řev přes celé vypravování included. Hustý co...Ale prej se zavřou dveře od auta a je klid, tak nevim. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 12. října 2024 18:13

DruI Evaeva synovi budou 2 a tuhle reakci má tak od léta? Protože jí už přijde dost velkej. Už to neni mimino, ale parťák, co si s ní hraje a může skoro vše co ona. Ale naší pozornosti prostě bere víc. Stejně tak najednou začala po 3,5 letech vstávat v noci a volat nás. Do teď to nedělala. I to zůstávání sama - on nezůstává, protože je bezmozek, tak ona nejednou taky nechce být sama ani na záchodě. Minulý týden sjela klouzačku hlavou napřed. Prý proto, aby věděla, jestli jí hlídám. No hlídala jsem víc syna, co lezl po žebříku a jí si všimla až ve chvíli, kdy přistávala obličejem do písku

Takže já bych spíš počítala, že je to bráchou. Ta knížka mi přijde fakt dobrá, koukněte po ní třeba v knihovně. Já ji kupovala ještě těhotná a pro ani ne 2 letou nebyla. Teď ji sama objevila v knihovně a chce jí číst pořád dokola. Akorát ty blechy už k tomu máme rozutečené po domácnostech

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. října 2024 18:26

MPLee mladší se teď v noci taky hodně budí.

Je to zajímavý, protože před tím nic takového nebylo. Jakmile mladší začal chodit a byl z něj parťák, dělali všechno spolu, vyloženě si byli těmi nejbližšími lidmi. Teď už mají trochu volnější vztah.

Online Potrefenáhusa
38871 příspěvků moje polička 12. října 2024 18:29

Evaeva za mnou prave starší prisla ke sporaku a rika : "mama, ham, ham!"

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. října 2024 18:29

MPLee já si nejsem jistá, že je ke čtení něčeho takového přiměju. Jak to není encyklopedie...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. října 2024 18:30

Potrefenáhusa tohle z prvního (druhého?) kola vůbec neznám. To byl akorát krátký spánkový regres a šlus. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. října 2024 18:38

Karja to si mi pripomenula. Tiez som neznasala vikendy. Lebo narozdiel od ostatnych spoluziakov, ktori sa spolu hrali vonku, sme takmer kazdy vikend jazdili bud k jednej alebo druhej babke (obidve cca 1,5 jazdy autom, takze aj s prespanim). Ja som to tak neznasala, hlavne u tej jednej na byte, kde sa nedalo nic robit a nudili sme sa! U druhej bolo hlavne v lete fajn, obrovsky pozemok aj s vinohradom, v susiarni sme mali bunker. Az na to robotovanie vo vinohrade :D Ale aj tak som proste chcela byt najviac doma :)

Offline Karja
44721 příspěvků moje polička 12. října 2024 18:44

Mrakoplas Naše děti jsou doma až až, však nechodí. Ono jim to ježdění tam teď opadne. Ale jako minule přijely spokojené no, prostě se jim tam ale hodně hodně nechce. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 12. října 2024 18:50

MP Meri to je teda výkon, hlavně jestlis pečlivě četla i všechny ty příspěvky o botách :-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. října 2024 18:53
Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 12. října 2024 18:57

Evaeva no ale předtím byl starší o dost mladší, ne? Těď jsou starší a všechno vnímají jinak...  To že prvního sourozence přijal hned a bez problému, bohužel neznamená, že to pro něj teď neni změna  pro mladšího tuplem

Potrefenáhusa ježiš přesně! A ještě začla chtít před spaním mléko Mladší se zase snaží za každou cenu naučit kotrmelec...

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 12. října 2024 19:00

Karja tak som to ani nemyslela, len mi pritom vyvstala tato spomienka :)