Já myslím, že ten nejmladší zasahuje do chodu rodiny a pocitů starších zcela zásadním způsobem a že chování, strachy a touhy starších ovlivňuje hodně, ale moc nevím, co by se s tím jako mělo dělat. Tedy já bych nedělala nic, i tohle ocáskovství je jen období, byť dlouhé.
Vše o těhotenství a dětech
Po tomhle teda asi už nevím, co ti na to napsat
Očividně žijeme nejen různý životy, ale i v jiným vesmíru
![]()
MrakoplasJen mi řekni, jak docílíš toho, že jdeš jen s jedním?:-D U nás by tohle nikdy nenastalo bez použití násilí:-D
ten druhej dostane tablet ![]()
Na tablet chodí v době, kdy mimino spí. Jednak jsou zvyklí, že je to po obědě, a pak ho budí, takže to kvituju. Když má jeden tablet, tak druhý čas se mnou bude brát jako trest
Zbývají nám leda tak návštěvy doktorů![]()
Potrefenáhusa no já nevím, co bylo jinak, když mimino na světě nebylo. Ráno šli do školky s mužem, vyzvedla jsem je po obědě, šli jsme domů na ten tablet a pak ven nebo na kroužky. To je úplně stejné. Venku si hrají sami, doma si hrají sami, to dělali vždycky. Ovlivňuje to velké věci, ale to nemůžou chápat. Jakože na dovolenou jedeme tam, protože je to lepší pro mimino a atd ...
Mrakoplas No naše děti právě jsou uplně hin jako jít na nákup, já nevím, jak bych tu jednu nechala doma. Tabea Tablet teda nemáme:-D.
Ale většinou je to teda natolik zajímavá aktivita, že chtějí obě, nebo natolik nezajímavá, že nechce ani jedna a kdyby teda jedna naznala, že jít s flaškama do kontejneru je vlastně hrozná zábava, tak ta druhá taky si to rozmyslí:-D Ted jedna byla na návštěvě a druhá doma, protoože byla nemocná, ale to bylo dost jasné a neobešlo se to bez pláče.
Tabea haha nie
. Ako som pisala vyssie, tablet je najvacsie lakadlo. Keby jeden dostal tablet, druheho do obchodu nikdy nedostanem :)
Karja jo, přesně. Oddělit je, je celkem problém. Na akce chtějí oba, nestane se, že by jeden řekl, že tohle ho nezajímá. Akorát do toho obchodu chce jen mladší, ale tam nikdy nejdu jako hlavní cíl. Sami mají každý nějaké kroužky, ale to chápu, že není čas s rodičem ![]()
MP Meri nevím, jestli málo, spíš to samé, co před tím ![]()
Evaeva ono sa pocita aj kazda mala chvilka, napriklad sprcha. Nasi sa uz vacsinou sprchuju sami a kazdy zvlast, takze nepotrebuju moju asistenciu. Ale obcas tam pri niektorom ostanem a kym sa umyva, tak sa rozpravame. Mna velmi nebavi sa s nimi hrat (okrem puzzle alebo spoloc.hier), tie ich chlapcenske hry idu mimo mna. Tak sa snazim im tu vyhradnu pozornost dat inak. Tablet poobede tiez starsi kedysi dostaval, ale u nas to nerobilo dobrotu.
Mrakoplas já bych si s nimi hrála, ale oni nechtějí ![]()
Zrušení tabletu bych neobhájila, starší je hrozně na rituály a tohle by nedal. Večer už na něj moc nechodí, ale po obědě ho musím zachovat. Ale to by stejně nepomohlo, aby trávili čas odděleně.
Chvilky samozřejmě mají, s mladším peču, se starším vyrábím,... No prostě nezbývá než doufat, že to s jarem přejde![]()
Tak nakoniec ten kucharsky krúžok minule uspel a bez problémov išiel aj včera. Ale prosím vás, okrem toho, že mám 2 hodiny pre seba, to znamená, že minule sme mali hotové sobotné raňajky (robili chlebíčky) a dnes mám hotové druhé, varila som len polievku
doniesol fran.zemiaky aj zem.placky ![]()
Na ďalší týždeň majú presun z piatku na utorok a idú na nákup do Kauflandu, toho sa strašne bál, že pôjde sám, sľúbila som mu, že sa s vedúcou krúžku porozprávam, tá povedala, že áno, ona bude dvojica s ním (je ich tam 5), tak ho to upokojilo.
letfenixa ježiš, to je super ![]()
Já tu mám vyhlídlí kuchařský kroužek pro mladšího, tak doufám, že ho to nepřestane bavit, až doroste. Přesně s touhle vidinou ![]()
Evaeva hele znáš knízku Emušáci? Nemáte tu o sourozencích?
U nás teď u ní dcera sama rozklíčovala, co jí vadí. Ona se umí sama obléknout od 2 let. Teď najednou si sama neumí nasadit ani ponožky, sundat boty, pracovat s pipetou nebo si otevřít jogurt. A jedna kapitola v té knížce přesně pojmenovala, co jí vadí. Že ona se má sama obléknout, sama kreslit, sama jít na záchod... Ale když jdeme ven, jí řeknu ať se oblékne a syna obléknu já. Nebo jemu nakrájím maso, podám příbor, namočím štetec do kelímku s vodiu a přidržím papír.. prostě ač s nima dělám to samé současně, on má větší pozornost. A to si myslim, že je prostě všude, že ten menší má větší servis. Mě by to asi samotné nedošlo, ale vlastně chápu, že jí to někdy přijde líto.
Když jsme s mužem ještě lezli, tak jsem měla vždy jeho celou pozornost ( protože to, co jsem vylezla já, on dával pomalu bez lana) a když jsem začali s dětma, tak jsem o to, logicky, přišla. A líto mi to bylo taky, no. A to jsem dospělá a myslim vcelku rozumná osoba.
MPLee tak mé starší tohle vadí taky...řeknu "holky, pojďte se obléknout" a mladší vezmu a jdu přebalit a obléknout, zatímco starší nechám napospas
je to tak, mladší má v těch běžných věcech mnohem větší pozornost, adekvátně tomu, že jsou jí dva a starší 7.
Osobně si myslím, že i když se v režimu u Evaeva nezměnilo z jejího pohledu nic nebo jen málo, už jen samotná existence mimina v domácnosti je změnou obří.
letfenixa To je nějaký kroužek pro pokročilé ne? Dcera tuhle přinesla totiž tři lívance:-D ale bylo to hrozně milé, fakt to doma dělila tak, abychom si všichni ochutnali.
A minule jeli na výlet, dala jsem jí s sebou 50 Kč se zdurazněním, at si koupí něco pro sebe, na co bude mít chut nebo co si jiné děti budou kupovat, at nám nic nevozí (jak ty děti mají ty nápady, že koupí něco mamince na památku atp.)..No tak si koupila něco, plus i něco pro segru, to nás hrozně dojalo jako, jak to vybalovala z toho batužku. A ted jeli bruslit se zastavkou v cukrárně, tak zase koupila bonbony dvoje a pak mi říkal synovec, že jí pomáhal počítat, že chtěla kindervajíčko, ale nemohla napočítat, zda jí vyzbyde na dvě:-). No fakt jako roztomilý.
letfenixa Karja Ten kroužek vaření mají vaše děti ve škole ve školní kuchyňce? Mě to nikdy nenapadlo, že by takový kroužek mohl být, ale výhledově by se mi pro syna fakt líbil, myslím, že by ho to bavilo, od malička se se mnou rád motá v kuchyni. Tak jenom kde se po tom kdyžtak pak mám ptát, třeba by tu poptávka vytvořila nějakou nabídku ![]()
Myrtila Jojo, mají to ve školní kuchyni a je to v rámci družiny. A je to fakt pěkné, jich se přihlásilo tolik, že to musí mít jednou za 14 dní. Jsou po skupinách a prý je v každé skupině někdo starší, aby mohl dělat třeba ty práce u sporáku, ale to je asi na uvážení té vedoucí kroužku, koho k tomu pustí;-)
Karja Díky, budu to držet v hlavě a třeba na něj někdy dojde ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.