Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline eM
1753 příspěvků moje polička 17. října 2024 09:42

Evaeva Ale to vypadá taky moc dobře, ten Zlatý prsten, díky za tip. Přidávám na seznam možnosti na sobotu, to tam mají i nějakou archeologickou akci. 
No, jsem zvědavá, kam se nakonec dostaneme... jestli nebudem stát půlden někde u stavby a pozorovat bagry :)))

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. října 2024 09:49

eM jojo, ta akce mně taky zaujala, akorát nevím, jestli to zvládnu, máme v neděli velkou oslavu 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 17. října 2024 10:19

letfenixa my volame vychovavatelce z druziny na mobil

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 17. října 2024 10:37

letfenixa my máme stejný systém jako Evaeva a stejný problém jako DruI - loni jsem pročekala před školou dohromady hodiny a hodiny (dny, týdny, měsíce...). 

Pípnu čip, vychovatelce se nahoře ukáže, kdo pro koho přišel, řekne "přišla pro tebe maminka" a dál se nezajímá. Takže dcera si dokreslila obrázek, sbalila pastelky, šla dvě patra do šatny, tam zjistila, že nahoře zapomněla klice, šla zpět, tam se zasmály s kamarádkami, jedna jí přemluvila, aby chvíli počkala, že za chvíli přijde její maminka, pak šla zase dolů, v šatně se 10 minut oblékala, pak tam dorazila kamarádka, zapovídaly se...Pak vylezla ven, kde jsem celá říčná čekala, a "Maminko, promiň, že mi to trvalo tak dlouho, ale aspoň jsi mohla na mobilu udělat hodně francouzštiny!"

Offline letfenixa
10881 příspěvků moje polička 17. října 2024 10:40

Candance toto nie, na škole sú 2 ks služobných mobilov.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 17. října 2024 10:52

Mohučanka To dítě to dělá proto, abys měla čas se učit!

Offline JankaM
3106 příspěvků moje polička 17. října 2024 11:23

letfenixa děti mají v družinovém deníčku napsáno kdy chodí domů a zda sami nebo s doprovodem. Chodí se po o, ve 13 a od 15 po půlhodině. Takže děti jsou chvíli před danou hodinou s vychovatelkou za dveřmi, kdo vidí rodiče, zamává a je vypuštěno, přesně v celou a o půl se vypustí děti co jdou bez doprovodu. Pokud se doprovod nedostaví, postup se opakuje za půl hodiny. Pokud je změna, děti odevzdají ráno formulář se změnou a podpisem rodiče. V mimořádných případech lze během dne napsat mail, telefon v potaz údajně neberou. Ráno jsou dveře otevřené, ale má dozor školník nebo učitel a v odůvodněných případech rodiče pustí dovnitř. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. října 2024 11:36

Mohučanka syn chodí do deseti minut. Akorát bylo potřeba vychytat situace, kdy část dětí má po škole ještě nepovinnou hodinu a čeká se na ně s odchodem na oběd atd. Čekám tam obvykle s oběma zbylým a i když je před školou velký výběh, po 15 minutách už to není úplně ono.

JankaM já jsem ráda, že konečně nemusím chodit na čas, ale mám na to hodinu. Tenhle systém by mně teda štval.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. října 2024 11:46

letfenixa u nas maju druziny vlastny vchod, vonku je zvoncek, kazda druzina ma svoj. Zazvonim, ohlasim sa pre koho idem a cakam vonku. Nastastie tie triedy su hned dole pri vchode a cez presklene dvere vidim, kde sa syn zarozpraval :D A nie su zamknute, mozem ich otvoriť a popohnat ho. Inak by som tam tiez vystala dieru. Cipy by som nechcela, barskedy prenho pride neplanovane mama alebo sestra (su splnomocnene) a asi by to bola len komplikacia. Aj ked neviem ako to funguje ak pridete bez cipu? 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. října 2024 11:49

JankaM tieto polhodinove intervaly ma aj jedna skola u nas a mne to pride hrozne nestastne. Uz sa mi par znamych stazovalo, ze nestihali z prace, dosli o par minut neskor a museli cakat dalsiu polhodinu (a neviem ci dokonca tie inetrvaly neboli hodinove). Blbe je, ked sa ponahlas na kruzok/k lekarovi. 

Ja s druzinarkou komunikujem cez edupage, ked je nejaka zmena (napr.v ten den nejde na kruzok), poslem jej spravu. Odist moze kedykolvek od naobedovania sa az do pol piatej.

Offline letfenixa
10881 příspěvků moje polička 17. října 2024 11:57

Odovzdávam vaše systémy riaditeľke, riešiť to musíme. 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 17. října 2024 12:10

JankaM Teda ale tenhle systém by mi značně nevhovoval. Mně stačí, že tam musíme být přesně na čas ráno

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. října 2024 12:12

Mrakoplas my máme čipy tři, můžeš si jich koupit, kolik chceš, takže každá babička má svůj, můžou ho i někomu půjčit. Když se stane, že čip zapomeneš, nahlásíš se na vrátnici a oni to vyřeší. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. října 2024 12:39

letfenixa a aky system mate teraz?

Offline rasaNori
8847 příspěvků moje polička 17. října 2024 12:52

Ježíši díky za systém u nás, protože každý ročník má jen jednu třídu, tak druzinarky nás znají už všechny jménem za ty 2 měsíce. U nás je vždy jedna venku se jmenym seznamem, dítě se nahlasuje u ní že odchází, můžeme normálně do šatny, i do školy, i do družiny. Čip má tedy dítě jen jeden, ale vždy se dá někam dozvonit. A vzhledem k tomu, jak to máme občas na minuty co se týče krouzku a jiných věcí, tak ta časová povinnost by mě porazila. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. října 2024 13:02

rasaNori být někde přesně na čas mi přijde dost nepraktický. Jedno dítě vyzvedáváš ve školce, druhé ve škole, někam jdeš.... Mně i ta půlhodina na vyzvedávání po obědě ve školce přijde málo.

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 17. října 2024 13:10

Dostala jsem email od učitelky, že R. v hodinách vyrušuje, baví se s kamarádem (jeho máma tentýž email obdržela taky) a nedává potom pozor. Že si s ním máme promluvit a jestli to nezabere, ráda by se s námi setkala.

Úplně nevím, co si o tom mám myslet. Že dělá bordel a vyrušuje, tomu stoprocentně věřím. Ale co s tím můžeme dělat doma? Můžu mu vyhrožovat nějakým zamezením přístupu k tabletu a hrám, ale jinak jsou naše možnosti, jak ovlivnit, co se děje ve škole jemně řečeno omezené. 

Má navíc zákaz mluvit s tím spolužákem anglicky (on je bilingvní, anglicky mluví jistěji než česky, tak prý aby si procvičoval češtinu - nevím, no, přijde mi, že to jako není úplně problém mého syna, že někdo jiný má problém v češtině a úplně nevidím důvod, proč by si o přestávce nemohli povídat anglicky).

A do třetice mu prý učitelka řekla, že s takovou rýmou by neměl chodit do školy. Rýmu má takovou běžnou, za takových podmínek a s mladším sourozencem ve školce by šel do školy zase až někdy v květnu. 

No, jsem taková rozladěná trochu. 

Offline rasaNori
8847 příspěvků moje polička 17. října 2024 13:10

Evaeva u nás po obědě ve školce mají mezi 12:15 a 13:00. A i tak radši píšu zprávu, neprevlikat, přijdu. Jen pak nezvonim na třídu ale na hospodarku.

A minule starší vedla malou do školky, a já ní čekala na parkovisti:D

Offline Malvin
1648 příspěvků moje polička 17. října 2024 13:14

Karja byla jsem v NM o jarních prázdninách mimo víkend a dětí tam bylo plno. Ale i tak jsme si návštěvu užili. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. října 2024 13:17

rasaNori my ráno hlásíme, kdy dítě odchází. Samozřejmě když nikdo nepřijde, tak ho spát dají.