Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 21. října 2024 10:28

letfenixa Já jsem taky ráda, většinou to rozstrkám po rodině a nemusím přemýšlet, které z fotek vytisknout.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. října 2024 10:32

Karja ty fotografové si to hrozně zjednodušují. Když byla ségra malá, naši dostali vybrat z několika fotek, mohli si vybrat, které formáty využijí... Teď zaplatíš něco, dopředu ani nevíš, jak to bude vypadat, spoustu fotek, co nevyužiješ. Švagrová jednou dostala spící dítě například

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 21. října 2024 10:33

Evaeva No jo, dveře! Ty teda sleduju jenom já, ty na muže nezapípají jako zpráva v mobilu A na WA se u nás zatím naštěstí řeší jenom to, že si někdo zapomněl učebnici s úkolem ve škole.

letfenixa Já jsem za focení taky ráda, alespoň máme co dávat prarodičům :o) ale my máme rozumnou školku, takže je možnost si nechat udělat i jenom jenom jednu sadu fotek a blbůstky jako magnetky a kalendáříčky nedělají vůbec. I když ještě uvidíme, jak se v tomhle směru vyprofiluje škola :o)

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 21. října 2024 10:35

Zuzuli Ty jo, chceš říct, že nemáte podzimních kostýmů plnou almaru? :-D

A abych něčím taky přispěla, tak my máem doma společně vytvořit skřítka podzimníčka a donést ho do školky, kde se pak vyhlásí nejhečí. Jako mně se to v teoretické rovině jako nápad líbí, ale s ohledem na mopjí manuální zručnost a synovu neochotu podílet se na většině statických činností to dopadne nejspíš tak, že v noci před odevzdáním budeme něco zoufale lepit dohromady s mužem a u toho se dohadovat, kdo si to měl vzít na starost.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 21. října 2024 10:37

Evaeva U nás je základ jedna fotka třídy a dvě různé fotky dítěte (jedna celá postava, druhá polopostava). A pak je balíček, kde jsou tři sady fotek dítěte a jedna společná a to nám úplně vyhovuje, protože si jednu sadu necháme a dvě sady vyfasují prarodiče ;o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. října 2024 10:39

DruI u nás se ty fotky třídy fotí jindy, na jaře, ty samozřejmě chceme. Ale v tom vánočním balíčku jsou nějaké pasovky, kalendář a kdesi cosi. Dopředu nevíš, jakou to bude mít grafickou úpravu, rámečky,... 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 21. října 2024 10:45

Zina Navrhuju spojit špejlí dva kaštany (ten spodní s ploškou, aby to dobře stálo). Vystřihnout z látky trojůhelník, ten stočit do ruličky, slepit a nalepit na horní kaštan. Pokud máš doma vhodný fix, nakreslit na horní kaštan oči a pusu. No a máš skřítka jak víno s minimální námahou ;o) Syn může hlledat vhodné kaštany a vybrat látku, to není statické :o)

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 21. října 2024 10:45

DruI my to máme podobně jak vy asi. Řekla bych, že dostaneme asi 9ks fotek, dva formáty velikostní a asi tři jiné stylizace, tak nějak...Ale je to prostě moc, prarodičům dáme každému jednu, jednu si vezme muž do práce, jednu si vystavíme a máme krásných pět v šuplíku:D. Ted to focení zvlášt, no nebude je nechávat asi, kdyby z toho byly tři fotky za poloviční cenu, tak jo, ale takhle to nemá smysl.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 21. října 2024 10:47

Evaeva No však říkám, že mi máme rozumnou školku ;o)  Tenhleten balíček nám jednou ve škole vnutili, když jsem byla asi ve druhé třídě. Ještě dneska mají naši v krabici s fotkami těch fotek asi deset

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 21. října 2024 10:52

Karja No, my si právě můžeme objednat i jenom dvě nebo čtyři fotky, tak se to tak nehromadí :o) Já, kdybych fotky neobjednávala, tak bych měla problém s dcerou, že by jí bylo líto, že ona se narozdíl od ostatních nefotí. Syn ještě školkové focení neměl, tak tam jsem zvědavá, jestli se vůbec nechá naštelovat do pózy

Offline letfenixa
10881 příspěvků moje polička 21. října 2024 10:54

Najskôr dostaneme fotky a potom sa môžeme rozhodnúť, či ich chceme. Bola 1 v ramčeku, 1  malý kalendár, 2 väčšie (išli babkam) a pár kusov na doklady.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. října 2024 11:03
Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 21. října 2024 11:14

DruI No to je ale perfektní systém!

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 21. října 2024 12:00

Začala jsem řešit vánoční dárky a chtěla bych pro dceru nějakou sadu na chemické pokusy, tak než to začnu náhodně porovnávat, nemáte někdo nějaké doporučení na nejlepšího Malého chemika v nabídce? ;o)

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 21. října 2024 12:01

Zina jestli to malej nechce dělat, tak já bych se na to teda vyprdla. Jde o ten společný čas myslím, když to jemu vadit nebude, nechala bych to plavat. 

V naší škole ještě před nástupem do první třídy dostaly děti na naše maily první "domácí úkol" na konci prázdnin. Měli si vyrobit skřítka Zvidalka, třídního maskota, podle kterého je paní učitelka před školou poznala a pak si s nimi vyzdobili vchod do třídy. Já jsem to nechala úplně na synovi, jen jsem mu pomohla přilepit tyčku, protože izolepou to nedrželo, udělal velikost A4. Pak jsem se musela před školou úplně smát, některý rodiče to vzali jako domácí úkol pro sebe a vyšvihli to s plnou parádou, s látkovými oblečky, vlasy z příze, nakreslené evidentně vypsanou dospělou rukou... A vedle toho několik dětí, co naopak vypadalo, že to smolilo ráno u snídaně, na nějakej ústřižek papíru velikosti účtenky z Lidlu, no bylo to strašně vtipný to pozorovat

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 21. října 2024 12:05

Zina ale kdyby se náhodou malej přeci jen uvolil, tak mám nápad co by ho mohl bavit. Na čtvrtku hodně rozředit temperu a udělat kaňky a on to rozfouká brčkem. A podle výsledného tvaru tomu jen fixou třeba dokreslí oči. 

Nebo autenticky podzimní, že by rozšmrdlal nějaký bláto větvičkou jehličnanu nebo listím, trávou... Jako přírodní barvy a štětec. Když bude při chuti, ještě tam může rozmačkat nějaký jeřabiny, šípky... Demolovat to by se mu mohlo líbit a bude to fakt jeho, i když zaručeně nevyhrajete

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. října 2024 12:13

žluťásek taky bych se na to vyprdla, když o to malý nestojí. Zina 

Ale mám taky rychlý tip. Na čtvrtku nalepit list javoru, to jsou šaty. U stopky nakreslit hlavu, dole nohy a hotovo 

Offline Gatita
8637 příspěvků moje polička 21. října 2024 13:10

Potrefenáhusa sadu na dyne jsem ted koupila v palladiu, ale predposledni. V centru to pry maji jeste v quadriu a na karlaku. 

Offline notna
9450 příspěvků moje polička 21. října 2024 13:46

MP Meri Je mi líto syna i tebe To je hned taková situace, taky to znám. My máme dítě jedno a ty organizační věci sledujeme na školním kanále oba a popravně muž je v tom mnohem lepší, pak dítě a až nakonec já. My jsme měli asi neuvěřitelný štěstí na ty školní instutce, nebo jsme měli hroznou pověst, protože nám by asi ze školky volali, kde jsme, jestli to focení nechceme?

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 21. října 2024 13:51

Jsem tu s hlášením o víkendovém výletu s dětmi do Prahy: Předně děkuji všem "výtahovým" konzultantům, cestování s kočárkem v metru proběhlo hladce.

V pátek jsme zvládli všechny přesuny z Brna až do Kobylis; tam jsme za odpoledne navštívili několik pěkných hřišť. Mimina (1,5 stará dvojčata) byla nejvíc nadšená z množství autobusů na Ládví.

V sobotu jsme jeli na Hrad, prošli od Letohrádku ke katedrále a viděli střídání stráží. "Vlaje vlajka, to je pan prezident doma." "A půjdeme se mu poklonit?" :) Potom vyhlídka na faaaakt velké město, pěšky dolů Nerudovou až na Kampu. Zde bylo velké nadšení ze soch miminek, tučňáků na Vltavě, běhání v parku, polívky ve Skautském institutu v Rybárně a přilehlého hřiště. Pak jsme šli přes Karlův most a Klementinum na Staroměstské náměstí (koně s bryčkou a orloj) a ukončili to v domě U Zlatého prstenu (děkujeme brrr za tip). Nemohu posloužit recencí na výstavu o Karlu IV, neb jsme se účastnili Archeologického dne a děti plnili úkoly, aby byly přijaty do neolitické vesnice. To byla moc hezky nachystaná akce, žádné velké fronty u úkolů, nějak se to rozptýlilo po celém domě. V jednom sále měl "jam session" šaman - bubínky, rohy, chřestítka z mušliček, mlácení klackama o sebe, kdo šel kolem, mohl se dle libosti přidat.

V neděli jsme šli do Dětského muzea v NM (větší děti nadšené moc a chtějí tam znovu, mimina spokojená v herně nebo nalepená u skleněné stěny a pozorující dopravu na ulici), oběd v bistru přímo v muzeu, procházkou přes Václavák (se zacházkou do pasáže Lucerna, kde visí kůň hore nohama), kolem Jindřišské věže a synagogy na nádraží. Vlakem domů. Vindobona s Familienzone hodnocená kladně. Jakož i celá akce, nejpozději napřesrok pojedem určitě zas.

Konec hlášení. :)