Zuzuli to mate úplně nejvíc krásný!
Vše o těhotenství a dětech
Potrefenáhusa já hlavně doufám, že ve všech školkách takové požadavky říkají tak týden dopředu. Zjistit to v pátek, by mi komplikovalo život i v Praze. (Když teda odhlédnu od našich domácích zásob)
Karja My loni do dýně koupili nějaké ležací světýlko baterkového typu v Bauhausu, když jsme nemohli sehnat elektrickou svíčku. Se musím podívat, kam jsem ho uklidila, abychom ho mohli letos znova použít ;o)
Evaeva Dcera taky dostala k narozeninám 3D pero. Taky to vypadalo jako velký hit. Tak jsem jí k tomu dokoupila velký balík náplní, měla strašnou radost, kolik to má barev a od té doby na to pero nesáhla ;o)
Evaeva Já myslím, že problém nastane hlavně, když je člověk s dítětem chvíli doma. Protože když ten požadavek týden visí na dveřích, tak je ti to stejně na prd, když si to přečteš až den předem.
DruI no to jo! Ono to fakt chce vědět dopředu, ještě když má člověk víc dětí, tak oběhnout půl Prahy za odpoledne není úplně reálné. Já jsem ráda, že nás školka moc nezatěžuje, maximálně chtějí kaštany a kostým v očekávaném termínu. Přírodniny si nasbírají a svíčky kupují asi z fondu, soutěže nepořádají ![]()
Evaeva ja si fakt myslim, ze nas problem je to, ze jsme novy. Budu muset poprosit ucitelky, at nam vsechno radeji rikaji, ze to fakt nezname. My si na nastence precetli, ze bude dynova slavnost a mame prinest strouhane jablko a vyrezanou dyni. Rodice tech peti- nebo sestiletych deti, co jsou ve tride s nasi dcerou a jsou v te skolce tretim rokem, uz proste vedeli, ze je soutez o nejhezci dyni, ze maji mit kostym, protoze ty na dynovkach kazdy rok mivaji... predpokladam, ze ve tride novacku dostanou rodice nejakou instruktaz, co ta dynova slavnost obnasi.
Zuzuli Tak ani tak to být nemusí, my chodíme do stejné školky pátým rokem a dlabání dýní se tam letos pořádá poprvé ;o)
Evaeva ja nastesti byla minuly tyden dost nenocna, tak jsme na slavnost nesli. Jeste jsem byla po sluzbe a to posledni, co jsem potrebovala je prskat na ostatni rodice. A tenhle tyden se dlabani dyni taky vyhneme, jsme v Praze. Nastesti nase skolka ty pozadavky moc nema, i samy ucitelky se misty tvari ze skolka je servis pro pracujici rodice. Takze tyhle samodomo vyrobky (zatim) nepozaduji. Resp napisou, prineste na slavnost dyni a vydlabete si ji s detma, obcerstveni vitano. Takze taky vzdycky kroutim hlavou kdyz ctu ty pozadavky jinych skolek.
Zuzuli jo, to věřím, ten první rok byl takový i u nás, syn byl taky nový v zajeté třídě, ale hlavně byl hodně nemocný, info se pokaždé objevilo, přecejen v každé třídě je vždycky několik dětí nových. Ten další rok už člověk věděl i přes nemoc.
Jos jasně, tak to bývá i u nás. I bych pochopila, že uvítáme vydlabané dýně na výzdobu, někdo donese, někdo ne.
Potrefenáhusa Viet.večerky jsou téměř jistota.
Jinak Tchibo, pokud bys chtěla lepší
já bych šla taky nejdříve k Vietnamcům. Všechny věci typu: "nevím, kde je lidí berou" tam mají.
Taky se docela divim, nejvetsi bizar mi prijde to strouhane jablko
U nas na podzimni slavnost chteli jen prazdnou sklenici na tvoreni lucerny, coz delali spolecne a jeste trikrat pripominali na WA, na pozvance je napsano "kostymy vitany" a obcerstveni prodavaji stanky na miste. Dikybohu za to koukam
Suya no to strouhané jablko je taky hustý. U nás taky pekli, jabka posbírali na zahradě. Ale syn těží z toho, že v té třídě je jen 13 dětí, v těch velkých nikdy ani jeden nic podobného nedělali
Evaeva U nas asi nejvic tezime z toho, ze je reditelka mlada a ma vlastni skolni deti, asi si umi predstavit, co znamena v realu dat za ukol vyrezavat dyni skolkackum. By syn oplakal bud ze ji musi odevzdat, nebo ze nevyhraje![]()
U nás halloween naštěstí nedrží, jediná podzimní akce byla opékání špekáčků a tam jsme si měli vzít...špekáčky a chleba!;-)
Karja A to je beztak nejlepsi ![]()
Suya jo, to říká i naše ředitelka před důchodem, že nám nesmí moc přidělávat práci. Ale je to velký rozdíl, ta malá třída, jsem opravdu ráda, že tam letos syna dali. Někdy tam ještě mají praktikantku, takže dva vyučující na deset dětí ![]()
Karja u nás taky neslaví, ale na opékání nám bohužel pršelo. Ale do školy chystáme kostým. Ale ty starší děti se už dokáží zapojit do přípravy.
Evaevajestli je ale to zapojení do přípravy přínos no:-D
My máme toho skřítka nepovinnýho, ale už mají výstavku u skříněk a syn na to koukal a nadšeně říkal, že chce taky, tak nás to nemine.
Vietnamská večerka je dobrej tip, am by fakt ta svíčka mohla jít sehnat. Já jsem teda do tý naší dýně před domem dávala vloni klasickou čajovou, ale jestli to mají někam nést, tak to je jasný, že to chce baterku.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.