Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38872 příspěvků moje polička 23. října 2024 09:59

Zina to jsou báječný zprávy! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2024 09:59

Potrefenáhusaškolky tohle volno nedrží, aspoň u nás a kluci tam vždycky normálně chodili, pokud byli zdraví. Ale po obědě chodí většina dětí s mladšími sourozenci, část dalších má poloviční úvazek. Vzhledem k tomu, že máme dvě dopolední třídy a ty "spící" děti pak odchází do vedlejší třídy, tak se dlouhodobě počítá s tím, že nikdy tam nespí všechny děti a asi to nikdy problém nebyl.

Jak se řeší prázdniny se školními dětmi, nevím. Asi HO nebo příměsťáky no

Offline Potrefenáhusa
38872 příspěvků moje polička 23. října 2024 10:04

Evaeva u nas to taky není problém, jen proste nechapu, jak to ty ostatní lidi delaj, ze je tam odpoledne a o prázdninách dětí minimum - s tema skolnima detma netusim, jak to budem jednou dělat 

nase tam spi kvůli tomu, ze spát potřebuje a doma nespí, plus jeden den tam maj na chvilku logopedickej trenink a to vyzvedavam až v půl 4 a těch děti je tam fakt jen par, kolikrat ty spojeny čtyři tridy dohromady 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 23. října 2024 10:04

Potrefenáhusa Nejsou. Nám teď to mimino přišlo fakt vhod, protože vykrejt běžnej provoz nebude jednoduchý. Takže jsem zůstala u malýho úvazku a pořádnej do porodu neplánuju, takže můžu vyzvedávat po obědě (a jeden den to vykrývá muž), i když z práce letím. Kdyby měl pevnou pracovní dobu bez home office jako já, tak bysme to takhle dělat nemohli. Takže teď přesně využívám ten luxus moct vyzvedávat brzo, se druhým to těžko půjde. Do budoucna trochu doufám, že všechno půjde a jediná hlídací babička bude pořád ochotná (a bude moct) hlídat, jinak budem namydlený. Tolik volna nepokryjeme ani kdybysme dovolenou neměli nikdy společně. My jsme teď řešili, co s dítětem během podzimních prázdnin (ano, už víme, že ve školce naštěstí nejsou), a nic kloudnýho jsme nevymysleli. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2024 10:06

Potrefenáhusa to brzký vyzvedávání mi právě divný nepřijde. Chápu, že vy máte důvody, proč tam malá spí, ale spousta lidí má zase jiné důvody, proč ty děti brát po obědě. A těch, co fakt nemůžou, prostě většina není.

Prázdniny jsou jiná písnička 

Offline Potrefenáhusa
38872 příspěvků moje polička 23. října 2024 10:07
Reakce na Evaeva:

A těch, co fakt nemůžou, prostě většina není.

​a to prave nechapu

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 23. října 2024 10:11

Zina To je super, mám radost s váma

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 23. října 2024 10:15

Potrefenáhusa Já to taky nechápu! Beru jako velkej luxus (u nás teda trochu nutnost), že můžu vyzvedávat po obědě. V naší třídě ale tolik dětí po obědě nechodí, tipuju třeba čtvrtina. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2024 10:16

Potrefenáhusa jak už jsem psala, kolik dětí má rodiče, kteří pracují na 8h od do mimo domov a nemají nikoho na vyzvedávání. Podle mě jich je třeba třetina. Já už to za ty roky celkem vypozoroval a těch dětí, co tam spí každý den, moc není.

Offline continuity
43138 příspěvků moje polička 23. října 2024 10:17

Evaeva

školky volno nedrží a ve škole je to opravdu problém první řekněme čtyři roky, pak už to řešíš úplně jinak. 

Upřímně kdyby meli deti volno celý týden, přesně vím, jak s tim naložím - na Slovensku maji totiž prázdniny posunuté, takže se nám to nepřekrývá. občas tam jedeme, ale děti vždy taham domů před Halloweenem, což je v Rakousku (ségry děti tam tráví prázdniny) vždy velká událost a nesou to dost nelibě. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. října 2024 10:17

Jesenne prazdniny teraz pokryje babka. Na jarne planujem nejaky denny tabor a v lete dam asi vypoved

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2024 10:20

Len ono stačí, když to dítě jde domů po obědě třeba dvakrát týdně a už se ti to nasčítá, najednou je z toho třeba ta čtvrtina až třetina třídy. Ale záleží i na složení té třídy. Starší, když byl poprvé v předškolácích, chodila po obědě snad půlka třídy. Naopak u mladšího ten první rok po obědě chodilo pár dětí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2024 10:20

continuity u vás ředitelské dny teď nejsou?

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 23. října 2024 10:24

Evaeva Potrefenáhusa Naše škola nedává ani den ředitelského volna během roku, prej se to ještě nikdy nestalo (a doufám, že kvuli nějakým vnějším vlivům ani nestane).

Offline Potrefenáhusa
38872 příspěvků moje polička 23. října 2024 10:26

continuity problém sice první čtyři roky, ale pro mne následujících osm let, plus teda skolka je tu měsíc v kuse zavřena v létě bez náhrady 

Offline dzizisketa
8963 příspěvků moje polička 23. října 2024 10:27

Nejvyšší čas založit svépomocnou vzájemně hlídací parfu dětskou skupinu.

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 23. října 2024 10:27

Zina Jsi dobrá, já si vždycky říkám, jak to dělají maminky těchto dětí, co potřebují nějakou ještě další specifickou péči, že jako udělají ten základ péče jako všichni a pak ještě něco navíc....a hodně navíc...

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 23. října 2024 10:28

dzizisketa Jojo a ještě přesvědčit děti, aby tam s těma osobama byly (dnes jsem vyzvedla maloumalou po 15 minutách od dědy, víc ten řev nedal).

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 23. října 2024 10:33

Potrefenáhusa Tak tvoje dcera teď začala chodit do skautu, ne? Ta holt bude o prázdninách jezdit na výpravy :o)

A my sice oba s mužem můžeme pracovat na HO. Ale teda nevím, já jsem zjistila, že bych klidně mohla být žena v domácnosti, protože mám sice obě děti v institucích a ještě nechodím do práce a stejně furt nemám na nic čas! ;o)

Offline Potrefenáhusa
38872 příspěvků moje polička 23. října 2024 10:35

DruI no ten skaut je prave skvelej moc! 
dzizisketa to by bylo bozi (pokud bych je neměla na starosti já, naše dite místní děti miluje, který zná, ale delaj spolu strasny věci )