Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. října 2024 21:04

Mohučanka Vari no ale tu školku nevedou první rok, přece musí vědět, že tam bude půlka dětí Ale třeba jim to nevadí. (Aspoň já naivně předpokládám, že to mají nějak spočítané, že ty učitelky, které tam budou, napracovávají nějaké hodiny, že prostě počítají s tím, že třídy budou spojené a ne, že se ráno všichni sejdou a postupně zavírají podle toho, kolik dětí dorazí. Ale možné je to fakt jen naivní představa. Rovnou dodám, že u nás žádný nátlak na to, aby děti zůstaly doma není. Akorát se zeptají, jak jestli syn spíš bude nebo spíš ne.)

Online viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 22. října 2024 21:16
Offline continuity
43138 příspěvků moje polička 22. října 2024 21:40

Mohučanka u nás si kolega domluvil za asistence projektového manažera na příští pondělí asi pět schůzek. Protistrany se nevzpirali, protože v Turecku ani v Moldávii svátek nemají. 

Kdyby nebyl u nás s přesčasy problém, tak je tam snad nechám jít

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 22. října 2024 21:41

Evaeva jde o soukromou školku, takže nátlak neexistuje. Já si opravdu myslím, že to prostě nedomysleli, upřímně, ona ta školka je krapet slabší v organizačně-administrativních záležitostech, občas pozvedám obočí. Naštěstí s tím nesouvisejí paní učitelky a program, který dětem připravují.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. října 2024 21:54

continuity tohle se stává i muži, pravidelně se diví, že mu to kolegové odmítají nebo že se ruší pravidelné schůzky. Vždycky mu říkám, že jak mohl dokončit základku, když neví, kdy jsou státní svátky

Mohučanka možná že v těch soukromých školkách ani není takový "odpad" během prázdnin

Offline Vari
2220 příspěvků moje polička 22. října 2024 23:07

Evaeva Muzu soudit jen podle lonskyho roku, ale ve skolce jsem nikdy nepoznala, ze jsou prazdniny, zadny spojovani trid a deti tam bylo vzdycky hodne.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 23. října 2024 05:31

continuity klasika. A zahadnou jsou to casto i rodicove deti, takze by treba mohli tusit, ze je volno/nasledujou prazdniny. Ale kdepak:D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2024 07:02

Vari aha, tak pak je to asi jedno. U nás to dost poznat je.

Offline Potrefenáhusa
38872 příspěvků moje polička 23. října 2024 07:47

Evaeva u nás taky. A v půl ctvrty kolikrat spojeny všechny čtyři tridy dohromady

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2024 07:48

Potrefenáhusa jo, přesně. Loni se stalo, že u mladšího byly tři děti. To si stěžovali, že se všichni nahlásí, že přijdou a ono ne

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. října 2024 09:02

Evaeva muz to ma taky, vubec nevi, ze je nejaky svatek a o existenci podzimnich prazdnin se dozvi az syn nastoupi do skoly. Nastesti schuzky mu ruzne upravuje sekretarka. Ale priznavam, ze zrovna podzimni mam hodne v mlze taky. Pamatuju si jen kazdorocni problem s dovolenymi, kdy provoz salu se neomezuje a je celkem problem, aby si rodice skolnich mohli vybrat dovolenou. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2024 09:08

Jos já si tohle pamatuju od svých školních let Akorát teď se tu rozmohl takový nešvar, že k těm třem dnům přidávají dva dny ředitelského volna. Takže máš pěkný volný týden v době, kdy je v pět tma a venku je dost často hnusně

Offline Potrefenáhusa
38872 příspěvků moje polička 23. října 2024 09:21

Evaeva tma netma, ale jak to pokrejvaj lidi, co pracujou? Já nechapu ani tu prázdnou školku v půl ctvrty, u nás chodí většina děti po obede 

Offline dzizisketa
8963 příspěvků moje polička 23. října 2024 09:36

Potrefenáhusa 

Taky to nechápu. Já to mám do práce 45 minut, než Šárku před půl čtvrtou vyzvednu, je jich tam tak šest sedm max., a ona nejmladší. Ale zase pak má pro sebe svou oblíbenou učitelku, vždycky spolu něco kutí, včera Šárce udělala korunu z javorových listů.

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. října 2024 09:39

Evaeva Jo to jsem slysela, ze jsou lidi fakt radi .  Ted tam je aspon ten svatek..Potrefenáhusa no blbe. Z nas si musis dovolenou zarezervovat tak skoro rok dopredu, jdyz jde o cely tyden. Nepsane pravidlo v tyhle terminy (jarnaky, podzimni, kongresy) se dovolene pro ostatni bezdetne rozdavaji neochotne. No ale vzdycky se stane, ze tech lidi s detma je dost plus je nekdo nemocny a pokazde jsou ty dny pro sefa organizacni peklo. Taky moc nechapu cely tyden, jsk pise evaeva je to ted takove nicmoc obdobi pokud nechytis slunne pocasi...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2024 09:42

Potrefenáhusa u nás letos poprvé na ty ředitelské dny jede celodenně družina Ale jinak souhlasím. Právě i s tím, že v tuhle dobu by sis dovolenou klidně odpustila.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2024 09:45

Potrefenáhusa dzizisketa to už jsme tu řešili. Těch dětí, které nemají mladší sourozence, se kterými je někdo doma, nemají žádné hlídací prarodiče a oba pracují mimo domov 8h denně, zase tolik není.

Z těch dětí, co u nás spí, drtivá většina odejde do čtyř. Ale minimálně čtvrtina zmizí už po obědě.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2024 09:46

Jos ten státní svátek je tam pokaždé, když nevyjde na víkend. Pak jsou dva dny prázdniny plus dva dny ředitelského, což je teda ještě debilnější, podle mě

Offline Potrefenáhusa
38872 příspěvků moje polička 23. října 2024 09:55

Evaeva

mne prave přijde, ze toho školního volna je strašně moc, aby to šlo vykrejt dovolenou dvou pracujících lidi, vždyť ani ti mladší sourozenci a matky ještě doma nejsou perpetuum mobile

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 23. října 2024 09:56

Já se jdu podělit o radost.  Včera jsem byli s malým na druhé návštěvě u psycholožky, která se specializuje na děti v NRP, respektive na jejich specifické obtíže, a dostali jsme fakt velkou pochvalu za to, jak jsme společně pracovali a že malý udělal opravdu velký pokrok v tom, na co jsme se měli zaměřit (soustředění a ochota chvilku vydržet u nějaké klidové hry). Mně to teda taky připadalo, že se to zlepšilo, ale jak mám pořád pocit, že bych měla dělat vcí a líp, tak jsem to přičítala hlavně tomu, že je starší. Takže mě to fakt hodně potěšilo a zároveň motivovalo na tom dál společně makat, i když občas je to fakt zkouška trpělivosti :-] .