Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
43138 příspěvků moje polička 23. října 2024 10:42

Evaeva u nás nejsou a nebyly na žádné že škol. Na jedne mají děti nějaký jiný program - výlet a nějaké sportovní dny.

Potrefenáhusa u nás byla školka zavřená dva měsíce v kuse - dělali akorát tyden tábor. Pokud člověk nechtěl vláčet dítě každé dva týdny do jiné školky, tak to musel vyřešit jinak - jeden rok jsem platila soukromou školku, pak už to nešlo a museli jsme to nějak zplichtit. Dost řeší ty tábory. 

Ten post o čtyřech letech ve škole byl spíš o tom, že je nějaké světlo na konci tunelu. 

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 23. října 2024 10:47

continuity Mně teda i ta vyhlídka na konci tunelu za 4 roky nepřijde tak uklidnující Segry kluk ted nemá družinu, protože je místní a nedojíždí ale víš co stejně je to čtvrták a jako jo, tak přijde ze školy sám, ale přijde mi to furt koncipované tak jako na tu pracovní dobu maloměsta, rotože on dojde domů někdy o půl druhý, tak aby tam od tří někdo dorazil.. Ne, že rodiče končí až někdy pomalu v 5. Nevim no, na kroužky chodí, ale taky začínají spíš až později odpoledne. Prostě taky pak asi nebudu ráda, když budou děti samy doma, sice to tam nezapálí, snad asi, ale je to dlouhý prostě

Offline Potrefenáhusa
38872 příspěvků moje polička 23. října 2024 10:47

continuity tady prave nejsou ty alternativy...ale město bude otevírat dětskou skupinu, zatím na ni jen koupilo dům, tak snad se dočkáme

to světlo na konci tunelu je fakt za dlouho

ty oddíly mi přijdou skvělý, muset to řešit třeba primestakama bysme asi nezaplatili 

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 23. října 2024 10:53

Mně tohle neustálé podivování "jak to ty lidi dělaj" připadá jako taková skrytá výtka, že jako snad málo pracujeme, nebo co. Trochu mě to svádí říct, co je vám do toho? Situace jsou různé, děti jsou různé, rodinné konstelace jsou různé. Ríšu jsem brala po obědě celý první rok, protože jsme měli mimino a líp mi to sedělo do denního režimu spánku, jídla atd. Další dva roky jsem ho potom vyzvedávala mezi posledními v 16:50, protože mi to zase vyhovovalo takhle. Viktora musím i v pěti letech brát po obědě, ne proto, že mi to vyhovuje, ale protože je, jaký je. Tyhle věci moc nenaplánujete, všechno je jinak, než jsem si myslela, že bude. A souhlasím s Evaeva - stačí, že každé dítě jde po obědě jednou, dvakrát za týden, a zdá se, že třída je odpoledne skoro prázdná. Protože 8 z 24 dětí je nemocných, pět jde jednou týdně domů, čtyři jdou hned po spaní a ve čtyři už je jich tam jen hrstka. Myslím, že po obědě chodí domů stabilně už jen jedno dítě kromě Viktora. Prázdniny jsou záhul, to bez debat, zvlášť s takovým dítětem, které do příměšťáku jen tak nestrčíte. Ale to podivování nad odpolední docházkou ve školce mi připadá... no, řekněme dost zbytečné. 

Offline Potrefenáhusa
38872 příspěvků moje polička 23. října 2024 11:03

Pinot Noir Jezis tak to ale vůbec nemyslim! Je jasný, ze jsou ty konstelace různý, já se podivuju nad tím, ze je to většina 

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 23. října 2024 11:07

Potrefenáhusa no já právě myslím, že ta většina je zdání.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. října 2024 11:15

Pinot Noir no u nás teda nie je. Väčšina detí prichádza do škôlky tesne pred ôsmou a o štvrtej tam nie je skoro ani noha. Aj v časoch plnej účasti.  A mňa to tiež strašne zaujíma ako to tí rodičia robia, lebo ja lietam jak splašená koza, ráno je tam mladší o 7 nastúpený a aj tak odchádza po štvrtej medzi poslednými. Znížené úväzky tu u nás takmer neexistujú.

Netreba za tým nič hľadať ani vzťahovať na seba, len by som chcela vedieť ako to robia, aj ja chcem :) Nie je to výtka, ale čistá závisť :D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2024 11:15

Potrefenáhusa ze synových pěti kamarádů tam každý den nespí ani jeden, v tomhle případě je to víc jak třetina třídy. O zbytku třídy nevím, já chodím docela pozdě. Takže si fakt troufám tvrdit, že těch dětí, co tam spí každý den, je menšina 

Offline Potrefenáhusa
38872 příspěvků moje polička 23. října 2024 11:16

Pinot Noir nevim, no, tady je v půl 4 dětí už fakt minimum

Offline Allysa
897 příspěvků moje polička 23. října 2024 11:18

Pinot Noir Hele, já to taky nepochopila jako výtku. Ale když to není většina, pak by bylo fajn, aby ty ústavy s tím počítaly a nechovaly se, že tu možnost brát dítě ve 12 a všechny prázdniny doma má každý. Nemá, už z principu některých povolání.

Offline Karja
44723 příspěvků moje polička 23. října 2024 11:20

Mrakoplas U nás na vsi je to jasný, tady má každej prostě prarodiče z obou stran poblíž, myslím, že třeba v naší třídě jsme byly tři manželské páry, kde prostě ten jeden byl odjinud:-D jakože fakt.

Ale ono je to hodně zdání, třeba kamarádka vloni  při dvou plných uvazcích tahala obě dvě děti denně domů po obědě, protože nějak nebyly moc adaptovaný. Jako manažersky uplně neskutečně celé nastavené, zapojená celá rodina....a taky se furt ptala, jak je to možný, jak to dělají ostatní, že ty děti chodí po obědě nebo tak brzo po svačině už domů. Tak jí říkám, hele podívej se, jak ty to děláš, taky si ostatní třeba řeknou, jak to děláš ty. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2024 11:22

Mrakoplas tak třeba když si pořídíte další dítě

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2024 11:22

Allysa u nás se tak nechovají 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2024 11:24

Karja no právě, moje děti to spaní fakt neradi (eufemismus ještě), takže dokud to půjde, nebudu je tam nechávat. Mladší tam teď zůstává jednou týdně a ráno to je pokaždé o dost horší než v jiné dny.

Offline Pinot Noir
29890 příspěvků moje polička 23. října 2024 11:25
Reakce na Allysa:

Pinot Noir Hele, já to taky nepochopila jako výtku. Ale když to není většina, pak by bylo fajn, aby ty ústavy s tím počítaly a nechovaly se, že tu možnost brát dítě ve 12 a všechny prázdniny doma má každý. Nemá, už z principu některých povolání.

​A ony se tak chovají? S tím jsem se nikdy nesetkala.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. října 2024 11:27

Pinot Noir já to jako výtku vůbec nebrala, každý snad dělá to, co jemu a jeho rodině vyhovuje nejvíc.

Kdybych pro mladšího chodila po spaní já, tam jsem tam ve čtyři s jazykem na vestě a on je tam skoro poslední.

Offline Allysa
897 příspěvků moje polička 23. října 2024 11:30

Evaeva No uz jenom pokud má škola ke 2 měsícům prázdnin v létě ke každým krátkým ještě reditelske volno, tak to prostě nepokreješ dovolenou, ani kdyz se střídáte. A školky, které mají plný prázdninový provoz,  rozhodne nejsou všude. Zatím se mě to netýká, ale jak to budeme dělat, nevím. Prarodiče, chodí do práce, taky je nemá každý ve vedlejším paneláku, z našeho okruhu známých teda taky ne, asi máme proste jinou bublinu.

Offline Zuzuli
3777 příspěvků moje polička 23. října 2024 11:31
Reakce na Potrefenáhusa:

​a to prave nechapu

​ja taky

Ale zvykam si, ze moje bublina dvou pracujicich rodicu a prarodicu padesatniku, kteri nez budou v duchodu, tak dite bude chodit domu samo, je asi raritni mensina. A to povazuju za obri benefit to, ze s muzem mame oba volnou pracovni dobu a nemusime byt nekde od do, a tak se zvladame pres den vystridat. Ja beru, ze nekdo treba chodi na ranni a ve dve konci a jde do skolky, nebo matku na materske, ale zase tech deti nemas neomezene mnozstvi a nekdo musi byt nejmladsi, kdo uz tu matku doma nema a po obede neodchazi...

I kdyz on nazor Evaeva bude hodne ovlivnen tim prazskym sidlistem tady je skolka sice do pul seste, ale pred patou tam byva dcera nekdy sama, zatimco v dejvich byly pred zavirackou v pet otevrene minimalne dve tridy a rodice, vcetne nas, dobihali na posledni chvili.

Offline Allysa
897 příspěvků moje polička 23. října 2024 11:32

Pinot Noir No já jo, i tady se občas objeví, že učitelky ve školce nebo v družině... Plus stačí, že prostě zavřou/nemají provoz.

Offline Allysa
897 příspěvků moje polička 23. října 2024 11:34